Cele mai mari mistere și ciudățenii din Univers

Distribuie!

„Cele mai mari mistere si ciudatenii din Univers

Universul este un loc ciudat. Acolo exista materie intunecata, antimaterie si galaxii canibale. Pe langa ele, gaurile negre invizibile intregesc tabloul misterelor care inca persista pentru oamenii de stiinta.

Materia si antimateria


Antimateria este un mister care persista de mult timp. Particulele care compun materia au opusul lor. Un electron, de exemplu, este incarcat negativ, iar opusul sau in antimaterie, pozitronul, este incarcat pozitiv. Cand intra in contact, ele se anihileaza reciproc. Unele proiecte de nave spatiale ale viitorului includ motoare cu antimaterie. Informatiile sunt oferite de Space.

Mini-gaurile negre


Conform unei noi teorii a gravitatiei, prin sistemul solar ar fi imprastiate mii de gauri negre minuscule, fiecare de marimea unui nucleu atomic. Ele ar fi ramas de la evenimentul primordial Big Bang si ar afecta spatiu-timpul in mod diferit din cauza asocierii lor cu o a cincea dimensiune.

Materia intunecata

Oamenii de stiinta sunt de parere ca ea alcatuieste o mare parte a materiei din Univers. Totusi, ea nu poate fi vazuta sau detectata cu tehnologia din prezent. In ceea ce nu poate fi detectat ar intra si gaurile negre invizibile. Unii oameni de stiinta se intreaba daca materia intunecata exista cu adevarat.

Exoplanetele

Pana prin anii 1990, singurele planete cunoscute din Univers erau cele din sistemul solar. De atunci, astronomii au identificat nu mai putin de 500 de exoplanete, adica planete din afara sistemului solar. Acum, suntem in cautarea unei planete asemanatoare Pamantului, desi distanta pana la ea ar face-o, practic, inaccesibila, chiar daca ar exista.

Canibalii galactici

Ca si formele de viata de pe Pamant, galaxiile se pot „manca” unele pe altele si pot evolua in timp. In prezent, o galaxie vecina cu a noastra, Andromeda, se „hraneste” cu un satelit natural prezent in ea. In Andromeda exista si ramasite ale unui astfel de trecut, ele regasindu-se sub forma unor grupuri de stele. Peste trei miliarde de ani, Calea Lactee, galaxia noastra, si Andomeda se vor ciocni.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/descoperire/cele-mai-mari-mistere-si-ciudatenii-din-univers-1069554
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...