Cele patru frecvenţe fundamentale ale undelor cerebrale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tipurile de unde cerebrale corespund unor stări diferite de conştiinţă

Undele noastre cerebrale sunt forme de unde electromagnetice modulate de activitatea electrică şi chimică a creierului. Aceste unde cerebrale pot fi în mod obiectiv măsurate cu anumite echipamente electronice sensibile care se află la baza realizării electroencefalogramelor (EEG). Frecvenţa specifică a undelor cerebrale se modifică în funcţie de ideile care ne apar şi care generează felurite forme de activitate în sfera noastră mentală.


Cele patru frecvenţe fundamentale ale undelor cerebrale

Undele de tip BETA


Undele cerebrale de tip BETA (frecvenţe cuprinse între 13-30 Hz) sunt în general asociate stărilor obişnuite de veghe în care noi suntem preponderent focalizaţi asupra stimulilor externi. Ele iau naştere prin orientarea predominantă a minţii umane către satisfacerea nevoilor imediate şi sunt pregnante mai ales atunci când calculăm, aranjăm, organizăm, conferim un sens universului nostru exterior.

Undele BETA asigură contactul cu cel mai mare număr de lucruri, fenomene, fiinţe. Prezenţa undelor beta este considerabil amplificată în momentele de stres sau anxietate, permiţându-ne totodată să controlăm situaţiile de tot felul şi să rezolvăm problemele imediate cu care ne confruntăm.

Undele de tip ALPHA

Undele cerebrale de tip ALPHA (frecvenţe cuprinse între 7-13 Hz) indică o stare dinamică asociată unei minţi calme, liniştite. Atenţia poate fi focalizată cu succes atât în exterior, pentru rezolvarea problemelor şi a situaţiilor de tot felul, cât şi în interior, pentru atingerea şi aprofundarea unei stări de meditaţie dinamică.

Undele de tip THETA

Undele cerebrale tip THETA (frecvențe cuprinse între 3-7 Hz) reflectă o stare specială a minții care permite vizualizarea benefică, dinamizarea constructivă a imaginației și inspirația creatoare. Aceste unde apar mai ales în timpul meditaţiei yoghine profunde, dar şi în momentele de reverie cotidiană. Atunci când apar în mod curent în starea de veghe, undele tip THETA indică accesul la cunoaşterea intuitivă şi la explorarea imaginativă a profunzimilor tainice ale subconştientului. Ele sunt adesea asociate cu activităţi artistice şi creative.

Undele de tip DELTA

Undele cerebrale tip DELTA (frecvenţe cuprinse între 0,1-3 Hz) sunt în general asociate cu cele mai profunde nivele ale relaxării psiho-somatice. Aceste unde caracterizează somnul profund fără vise. Prezenţa lor este cel mai adesea asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii ori menţinerii sănătăţii.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7081
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Ciocănitoarea sovietică - o undă pulsatorie de 10 Hz trimisă în jurul lumii de la un enorm transmițător cu amplificare de tip Tesla, din Kiev (Ucraina)
Puterea conştiinţei
Sorpionul, muşcătura și Bătrânul
Ce secrete ascunde sentimentul de deja vu
Fiecare fiinţă umană este caracterizată de o energie specifică, ce determină o anumită stare generală a minţii şi a sufletului
Părintele Justin Pârvu despre discernămînt, smerenie și vremurile grele în care trăim
Locul fiinţei umane în evoluţia universală. Evoluţia conştiinţei este scopul principal al fiinţei terestre. Atât evoluţia sufletului, cât şi cea a formelor fizice. Evoluţia spirituală, evoluţia conştiinţei în materie, este un proces prin care are loc revelarea gradată a spiritului în lumea fizică. Fiinţa umană trebuie să treacă de la nivelul actual de conştiinţă, care este preponderant mental, la un nivel de conştiinţă superior, supramental
Proiecte oficiale ale clarviziunii
Reîncarnarea și mecanismul automat al "uitării" vieților anterioare: Această „uitare” este necesară şi totodată corelată cu faptul că, dacă ne-am aminti toate acţiunile din trecut - unele dintre ele cumplite - psihicul nostru, care încă este labil şi nepregătit să înţeleagă în profunzime semnificaţia acestor aspecte, aproape sigur ar ceda şi atunci evoluţia noastră ar fi compromisă pentru o mare perioadă de timp
Energia Orgonica - energia universala a vietii, esentiala pentru sanatatea oamenilor ! Wilhelm Reich a murit in inchisoare, dupa ce a facut publica aceasta descoperire !
Jurnalul pierdut al lui Nikola Tesla
Sfinții 40 de Mucenici
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...