Cele patru frecvenţe fundamentale ale undelor cerebrale

Distribuie!

„Tipurile de unde cerebrale corespund unor stări diferite de conştiinţă

Undele noastre cerebrale sunt forme de unde electromagnetice modulate de activitatea electrică şi chimică a creierului. Aceste unde cerebrale pot fi în mod obiectiv măsurate cu anumite echipamente electronice sensibile care se află la baza realizării electroencefalogramelor (EEG). Frecvenţa specifică a undelor cerebrale se modifică în funcţie de ideile care ne apar şi care generează felurite forme de activitate în sfera noastră mentală.


Cele patru frecvenţe fundamentale ale undelor cerebrale

Undele de tip BETA


Undele cerebrale de tip BETA (frecvenţe cuprinse între 13-30 Hz) sunt în general asociate stărilor obişnuite de veghe în care noi suntem preponderent focalizaţi asupra stimulilor externi. Ele iau naştere prin orientarea predominantă a minţii umane către satisfacerea nevoilor imediate şi sunt pregnante mai ales atunci când calculăm, aranjăm, organizăm, conferim un sens universului nostru exterior.

Undele BETA asigură contactul cu cel mai mare număr de lucruri, fenomene, fiinţe. Prezenţa undelor beta este considerabil amplificată în momentele de stres sau anxietate, permiţându-ne totodată să controlăm situaţiile de tot felul şi să rezolvăm problemele imediate cu care ne confruntăm.

Undele de tip ALPHA

Undele cerebrale de tip ALPHA (frecvenţe cuprinse între 7-13 Hz) indică o stare dinamică asociată unei minţi calme, liniştite. Atenţia poate fi focalizată cu succes atât în exterior, pentru rezolvarea problemelor şi a situaţiilor de tot felul, cât şi în interior, pentru atingerea şi aprofundarea unei stări de meditaţie dinamică.

Undele de tip THETA

Undele cerebrale tip THETA (frecvențe cuprinse între 3-7 Hz) reflectă o stare specială a minții care permite vizualizarea benefică, dinamizarea constructivă a imaginației și inspirația creatoare. Aceste unde apar mai ales în timpul meditaţiei yoghine profunde, dar şi în momentele de reverie cotidiană. Atunci când apar în mod curent în starea de veghe, undele tip THETA indică accesul la cunoaşterea intuitivă şi la explorarea imaginativă a profunzimilor tainice ale subconştientului. Ele sunt adesea asociate cu activităţi artistice şi creative.

Undele de tip DELTA

Undele cerebrale tip DELTA (frecvenţe cuprinse între 0,1-3 Hz) sunt în general asociate cu cele mai profunde nivele ale relaxării psiho-somatice. Aceste unde caracterizează somnul profund fără vise. Prezenţa lor este cel mai adesea asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii ori menţinerii sănătăţii.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7081
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...