Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, își cere iertare: “Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, ÎŞI CERE IERTARE: Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori

O legendă vie a magistraturii internaționale, fostul procuror italian Antonio Di Pietro, artizanul operațiunii anti-corupție ”Mani pulite” din Italia anilor 90, a ajuns în stadiul Tudor Postelnicu, cu al său ”Am fost un dobitoc”. Chiar dacă nu a folosit exact sintagma respectivă, Di Pietro a șocat alaltăieri Italia, după ce și-a pus cenușă-n cap, în direct și la oră de vîrf, mărturisindu-și imensa eroare de fi crezut că poate stîrpi corupția prin instituirea unui climat de teroare, scrie Inpolitics.


Intervievat în direct, joi seară, la postul TV italian La 7, Di Pietro a relatat că marea sa greșeală, în timpul ”Mani pulite”, a fost instituirea unui climat de autentică teroare și arestarea oricui gîndea altfel decît el. Acum, la vîrsta de 65 de ani, Di Pietro regretă.

”Mărturisesc: am dus o politică bazată pe teroare și am plătit pentru asta. Am pus pe roate consensul asupra politicii terorii, apoi am plecat acasă. Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori, pe teama că cei care nu gîndeau ca mine erau niște delincvenți. Azi, cînd am ajuns la vîrsta a treia, realizez că și ideile altora trebuie respectate” a mai spus magistratul.

Antonio Di Pietro a preluat stindardul marilor procurori italieni Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, uciși de mafie în anii 90, și a condus mega-operațiunea anticorupție ”Mîini curate”, soldată cu anchetarea a peste 5000 de politicieni și afaceriști din Peninsulă.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/celebrul-antonio-di-pietro-artizanul-mani-pulite-isi-cere-iertare-mi-am-bazat-politica-terorii-pe-catuse-pe-conceptul-ca-toti-ceilalti-erau-niste-infractori/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Bulgaria, a șasea țară care anunță retragerea din Pactul Global al ONU pentru Migrație
Sun Tzu despre cum se distruge o națiune: "Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, tulbură-le tradițiile, bagă-i în dezbinare, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Așa nu vei avea nevoie de luptă, căci speriați de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși"
Ministrul polonez de Externe, intrebare retorica catre UE: ”Aveti nevoie de Polonia doar ca zona-tampon catre Rusia ?"
George Soros își transformă ONG-ul din Ungaria în partid pentru a evita plata impozitului special
Tehnologia 5G pune în pericol întregul mediu natural
Comitetul celor 300 - o societate secretă înființată în anul 1729 de către aristocrația britanică cu scopul de a instaura un Guvern Mondial. Un consiliu internațional ce influențează politicile, comerțul, sistemul bancar, armatele națiunilor și mass-media, în vederea centralizării la nivel global a acestora
Wilhelm Reich: "Sunt oare un om venit din spaţiul cosmic? Aparţin oare noii rase de pământeni, născută din încrucişarea unor bărbaţi extratereştri cu femei pământene?"
Cercetători de la Harvard spun că vaccinurile anti-COVID-19 ar putea altera permanent ADN-ul genomic uman
O bancă are voie legal să împrumute sume între 10 şi 30 de ori mai mari decât cele pe care le are fizic în seif
Conspirația Iluminaților împotriva energiei libere - cercetători asasinați
În 2017, Anthony Fauci a afirmat că în următorii ani va fi o pandemie
Hacker-ul care a intrat în bazele de date NASA: „Am găsit dovezi că America are nave spaţiale de război”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...