Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, își cere iertare: “Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori”

Distribuie!by “Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, ÎŞI CERE IERTARE: Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori O legendă vie a magistraturii internaționale, fostul procuror italian Antonio Di Pietro, artizanul operațiunii anti-corupție ”Mani pulite” din Italia anilor 90, a ajuns în stadiul […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, ÎŞI CERE IERTARE: Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori

O legendă vie a magistraturii internaționale, fostul procuror italian Antonio Di Pietro, artizanul operațiunii anti-corupție ”Mani pulite” din Italia anilor 90, a ajuns în stadiul Tudor Postelnicu, cu al său ”Am fost un dobitoc”. Chiar dacă nu a folosit exact sintagma respectivă, Di Pietro a șocat alaltăieri Italia, după ce și-a pus cenușă-n cap, în direct și la oră de vîrf, mărturisindu-și imensa eroare de fi crezut că poate stîrpi corupția prin instituirea unui climat de teroare, scrie Inpolitics.


Intervievat în direct, joi seară, la postul TV italian La 7, Di Pietro a relatat că marea sa greșeală, în timpul ”Mani pulite”, a fost instituirea unui climat de autentică teroare și arestarea oricui gîndea altfel decît el. Acum, la vîrsta de 65 de ani, Di Pietro regretă.

”Mărturisesc: am dus o politică bazată pe teroare și am plătit pentru asta. Am pus pe roate consensul asupra politicii terorii, apoi am plecat acasă. Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori, pe teama că cei care nu gîndeau ca mine erau niște delincvenți. Azi, cînd am ajuns la vîrsta a treia, realizez că și ideile altora trebuie respectate” a mai spus magistratul.

Antonio Di Pietro a preluat stindardul marilor procurori italieni Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, uciși de mafie în anii 90, și a condus mega-operațiunea anticorupție ”Mîini curate”, soldată cu anchetarea a peste 5000 de politicieni și afaceriști din Peninsulă.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/celebrul-antonio-di-pietro-artizanul-mani-pulite-isi-cere-iertare-mi-am-bazat-politica-terorii-pe-catuse-pe-conceptul-ca-toti-ceilalti-erau-niste-infractori/
  2. Foto: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.