Centrul american pentru Controlul Bolilor: 85% dintre pacienții infectați cu COVID au purtat „întotdeauna” sau „deseori” o mască

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Un studiu realizat de Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) indică faptul că americanii respectă măsura purtării măștii,însă acest lucru nu pare să fi încetinit sau oprit răspândirea coronavirusului. Mai mult, spune CDC, purtarea măștii are efecte negative.

În studiul pe care l-a realizat privind pacienții cu simptome de COVID-19, CDC a constatat că 70,6% dintre ei au spus că au purtat „întotdeauna”o mască. În schimb, 14,4% au susținut că au purtat „deseori” masca de protecție, scrie jurnalistul de investigație Jordan Schachtel. Asta înseamnă că 85% dintre pacienții infectați cu COVID-19 au fost purtători în mod regulat a măștii, în timp ce doar 3,9% au recunoscut că „nu” au avut niciodată mască.


Studiul oferă o perspectivă asupra realității prin care zeci de mii de americani se infectează zilnic cu COVID-19, în ciuda unui număr covârșitor al celor care folosesc ca mijloc de protejare masca, spune Schachtel. De asemenea, studiul contrazice afirmația doctorului Anthony Fauci, Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, conform căreia americanii nu respectă îndrumările CDC privind purtarea măștilor.

Din studiu mai reiese că afirmația directorului CDC, Robert Redfield, din timpul unei audieri recente, conform căreia o mască de pânză este „mai sigură pentru a mă proteja împotriva COVID decât în cazul unui vaccin” e complet falsă.


Mark Changizi, cercetător teoretic cognitiv, a scris pe Twitter că studiul arată și că utilizarea unei măști duce la:

Inspirarea crescută a dioxidului de carbon expirat

Creșterea semnificativă a respirației, frecvența respiratorie crescută și hiperventilația

Creșterea frecvenței cardiace

Creșterea dioxidului de carbon în sânge

Hipoxemie (o scădere anormală a presiunii parțiale a oxigenului din sângele arterial)

O hipercapnie, care este o creștere a presiunii dioxidului de carbon din sânge
Declin cognitiv general

Dificultate mai mare în sarcinile psihomotorii

Asociația medicilor și chirurgilor americani a compilat un text cu „Fapte despre mască” care explică știința de bază din spatele purtării măștii și rezumă o varietate de studii. Asociația susține că și înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus eficiența purtării măștilor de către publicul larg în vederea încetinirii răspândirii unui virus nu este dovedită și că acestea pot face mai mult rău decât bine.

De asemenea, la 6 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „utilizarea pe scară largă a măștilor de către persoanele sănătoase în mediul comunitar nu este susținută de dovezile actuale și prezintă incertitudini și riscuri critice”.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Centrul-american-pentru-Controlul-Bolilor-85-dintre-pacientii-infectati-cu-COVID-au-purtat-%E2%80%9Eintotdeauna-sau-%E2%80%9Edeseori-o-masca-163149
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...