Cer neobișnuit de roșu în România din cauza uraganului Ofelia

Distribuie!

„Un cer neobișnuit de roșu a putut fi observat în România în ultimele zile, iar acest fenomen este legat de uraganul Ofelia, din Oceanul Atlantic.

Fenomenul de cer roșu poate fi observat cel mai bine din Marea Britanie. Acolo, oamenii au fost surprinși și de culoarea soarelui care pare, de asemenea, roșu.
Meteorologii explică faptul că din cauza uraganului Ofelia, care acum lovește Irlanda, soarele pare roșu din cauza unor curenți care au adus praf saharian în Europa de Sud, notează The Thelegraph.
Urme ale prafului saharian au ajuns și deasupra României, unde cerul s-a văzut duminică mult mai roșu decât de obicei.
Uraganul Ofelia, format în Oceanul Atlantic, a ajuns în Irlanda, luni după-amiază, iar o femeie a fost ucisă după ce un copac s-a prăbușit peste mașina ei, din cauza vântului puternic.
Uraganul Ofelia, format în zona centrală a Oceanului Atlantic, a fost clasat în categoria 3, după ce a trecut sâmbătă seară în Insulele Azore. Înainte de a ajunge în Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, însă după ce viteza vântului a crescut la 185 de kilometri pe oră a fost trecut la categoria 3 din 5. Totuși, potrivit previziunilor, uraganul a trebui să scadă în intensitate și să se transforme în furtună înainte de a ajunge în Irlanda.
Trecerea uraganului Ofelia prin Irlanda vine la 30 de ani după „Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morți. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/vremea/Cer-neobisnuit-de-rosu-in-Romania-din-cauza-uraganului-Ofelia-146827
  2. Foto: Facebook/Andra Merițoiu

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...