Cercetarea OZN în China

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cercetarea OZN in China

China nu ne surprinde doar prin dinamismul sau economic ci si prin deschideri mai greu de acceptat pentru mintea europeanului scolit conform principiilor scientiste. La ora actuala acolo exista un numar record de organizatii stiintifice sau comunitare dedicate fenomenului OZN, cu un numar total de 50000 de membri inregistrati (dar se estimeaza ca numarul celor interesati de acest domeniu ar fi de zeci de milioane).  Aceste activitati se desfasoara sub protectia Societatii Nationale pentru Studii Extraterestre, infiintat la inceputul anilor optzeci si finantat de guvern. Nu pot fi membri ai societatii decat cercetatori sau ingineri cu experienta, preferabil cu un doctorat si cu lucrari publicate privind fenomenul OZN. O treime dintre membri sunt reprezentanti ai administratiei chineze.


Sute de oameni de stiinta si ingineri sunt angrenati in realizarea unor studii aprofundate privind fenomenele neidentificate posibil de origine extraterestra.  O statistica a aratat ca jumatate din populatia Chinei crede in realitatea OZN-urilor. In aceasta tara studiul si recunoasterea publica a fenomenului OZN nu sunt marginalizate si ridiculizate sistematic, asa cum se intampla in tarile vestului industrializat. Unii ufologi chinezi au declarat ca sunt convinsi ca multi extraterestri (numiti aici waixingren) traiesc printre noi fara a fi identificati. Ei mai cred ca nepamantenii au inceput sa se intereseze in ultimul timp tot mai mult de China; un argument ar fi cresterea observatiilor OZN, unele spectaculoase, cum au fost cele din 2006 de la Nanjing.

Unul dintre acesti ufologi este Sun Shili, fost oficial in ministerul de externe, actualmente pensionar si presedinte al Societatii de Cercetare OZN din Beijing. Sun s-a intalnit prima oara cu un obiect nepamantean in 1971. Intr-o zi, pe cand robotea in camp la plantarea orezului, intr-o zona departata (era „revolutia culturala”), atentia i-a fost atrasa de un obiect stralucitor care se inalta si se lasa repetate ori. Abia dupa ani, citind materiale straine despre OZN-uri, a inteles ca asistase la o autentica intalnire apropiata.


Sun nu e singurul expert care ia fenomenul in serios. Shen Shituan, un binecunoscut cercetator in domeniul rachetelor, presedintele Universitatii Aerospatiale din Beijing si directorul onorific al Asociatiei de Cercetare OZN din China, a afirmat privitor la rapoartele asupra unor intalniri cu nepamanteni: „Unele dintre aceste aparitii sunt reale, altele sunt false, celelalte au multe neclaritati” dar „toate aceste fenomene merita sa fie investigate”. El a adaugat ca cercetarea OZN poate impulsiona studiile privind noi forme de deplasare cu mare viteza, gasirea de surse nelimitate de energie nepoluanta si regenerabila, cresterea accelerata a culturilor agricole etc.

„Pentru a pricepe fenomenul OZN trebuie sa avem o intelegere deschisa asupra unui mare numar de discipline” spunea Albert So, profesor universitar si membru al clubului OZN din Hong Kong, „inclusiv: matematica, fizica, istorie, filosofie, chiar unele tipuri de activitati paranormale”.  In China exista o revista bilunara, cu un tiraj de 400.000 exemplare, dedicata cercetarii fenomenului OZN. Mediile oficiale, centrale, de informare, altminteri destul de conservatoare, raporteaza cu regularitate observatiile OZN, spre deosebire de organismele guvernamentale din vest, care prefera sa nege existenta unor dovezi privind contactele cu extraterestrii.

 Unele declaratii ale ufologilor chinezi poarta evident pecetea unui mod de gandire foarte diferit de cel cu care ne-am obisnuit la noi. Ilustram doar cu cateva citate din multele disponibile. Unii dintre ei considera modul „occidental” de abordare a fenomenului OZN drept „dogmatic”, intelegand prin dogma „un sistem de confuzii, propaganda si ideologie conexa, pe care elitele o prezinta ca «adevar», cu scopul de a mentine controlul social si de a-si consolida puterea pe care o detin”. Adauga ca in vest: „stiinta oficiala si religia institutionalizata sunt doua «capete» pentru un acelasi corp politic”; chiar daca unul vorbeste de „evolutie” iar celalalt de „creatie”, cele doua grupuri par sa fi ajuns la un „aparent consens pentru a ignora dovezile clare privind contactele si influentele verificabile dintre extraterestri si civilizatia umana. s…t Aceasta negare comuna se bazeaza pe o ideologie opresiva comuna, care urmareste sa reprime cunostinte esentiale privind asociatiile cosmice si interactiunile cu oameni din alte lumi si cu civilizatii extraterestre”…

DAN D. FARCAS”[1]

SURSE

  1. http://www.revistamagazin.ro/content/view/7994/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...