Distribuie!







“Cercetatorii au descoperit noi functii ale creierului
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hong Kong a anuntat descoperirea unor noi functii ale hipocampului, zona din creier care raspunde de memorie si orientarea in spatiu, informeaza luni Xinhua.
Experimentele facute pe rozatoare de o echipa condusa de Ed X. Wu, un inginer in domeniul biomedicinei si profesor al universitatii, au scos la iveala ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp pot stimula conectivitatea functionala in cortexul cerebral si imbunatati reactiile senzoriale, noteaza Agerpres.
Rezultatele studiului sugereaza ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp care au loc de obicei in timpul somnului cu unde lente pot imbunatati invatarea si memoria.
Somnul cu unde lente sau somnul profund este o stare indispensabila supravietuirii, in care intram de obicei de mai multe ori in fiecare noapte.
Aceste descoperiri reprezinta un pas important pentru cercetarile viitoare referitoare la originea si rolul conectivitatii functionale la nivelul creierului, sustin cercetatorii.
Mai mult, aceste descoperiri pot fi premisa descoperirii unui diagnostic timpuriu si a unui tratament imbunatatit pentru afectiuni ale creierului inclusiv Alzheimer, dementa, epilepsie, schizofrenie, amnezie tranzitorie globala, sindromul de stres post-traumatic.
Descoperirile au fost publicate recent in prestigioasa publicatie academica ”Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), in august 2017.”[1]
SURSE
Citiți și...
Google cumpără un computer cuantic
Maeştrii de Qi Qong emit unde infrasonice de 100 până la 1000 de ori mai mari decât nivelurile normale
Inima, un altfel de creier
Director NASA: Dacă aţi şti măcar o fracţiune din chestiile cu care ne ocupăm nu aţi mai dormi noaptea
Rușii și americanii au demonstrat prin câteva experimente posibilitatea de a călători în timp și existența universurilor paralele
Un model holografic de organizare a universului
Jurnalul Medical "The Lancet": Fluorul a fost clasificat oficial ca neurotoxină
Astrologia este reală: ADN-ul este influențat de mișcările planetelor
Oamenii de știință despre LGBT: "Homosexualitatea se dobândește. Nimeni nu se naște homosexual"
Cronovizorul, aparatul cu care se poate călători în trecut
STUDIU. Dozele mici de cannabis inversează îmbătrânirea creierului
Experimentele ştiinţifice arată că ADN-ul începe ca o undă cuantică, nu ca o moleculă






