Cercetătorii au descoperit noi funcții ale creierului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cercetatorii au descoperit noi functii ale creierului

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hong Kong a anuntat descoperirea unor noi functii ale hipocampului, zona din creier care raspunde de memorie si orientarea in spatiu, informeaza luni Xinhua.
Experimentele facute pe rozatoare de o echipa condusa de Ed X. Wu, un inginer in domeniul biomedicinei si profesor al universitatii, au scos la iveala ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp pot stimula conectivitatea functionala in cortexul cerebral si imbunatati reactiile senzoriale, noteaza Agerpres.
Rezultatele studiului sugereaza ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp care au loc de obicei in timpul somnului cu unde lente pot imbunatati invatarea si memoria.
Somnul cu unde lente sau somnul profund este o stare indispensabila supravietuirii, in care intram de obicei de mai multe ori in fiecare noapte.
Aceste descoperiri reprezinta un pas important pentru cercetarile viitoare referitoare la originea si rolul conectivitatii functionale la nivelul creierului, sustin cercetatorii.
Mai mult, aceste descoperiri pot fi premisa descoperirii unui diagnostic timpuriu si a unui tratament imbunatatit pentru afectiuni ale creierului inclusiv Alzheimer, dementa, epilepsie, schizofrenie, amnezie tranzitorie globala, sindromul de stres post-traumatic.
Descoperirile au fost publicate recent in prestigioasa publicatie academica ”Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), in august 2017.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/cercetatorii-au-descoperit-noi-functii-ale-creierului-76567
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Creierul uman poate sesiza schimbările din câmpul magnetic al Pământului
În 1974, paranormalul Boris Ermolaiev a participat la o serie de experimente la Universitatea din Moscova. S-a raportat că Ermolaiev are capacitatea de a suspenda (levita) obiectele în aer prin concentrarea energiei psihice într-un anumit punct focal în spaţiu
Oamenii de știință au confirmat experimental că dangătul de clopot distruge virusurile gripale, hepatice, bacteriile ce provoacă scarlatina, febra tifoidă și alţi agenți patogeni infecțioşi, are un efect dăunător asupra celulelor canceroase şi contribuie la revigorarea organismului chiar și în condiții de alimentație insuficientă
Electricitatea fara fir (wireless) - invatati cum sa transportati energia electrica fara a mai avea nevoie de fire! Scheme electronice de unde puteti sa va construiti astfel de dispozitive inventate de romanul banatean Tesla! Acum 100 de ani, oamenii ignoranti radeau de Tesla si il considerau fie nebun, fie vrajitor!
Cer neobișnuit de roșu în România din cauza uraganului Ofelia
China se află în posesia celui mai puternic supercomputer din lume
Proiectul Looking Glass
Marile invenţii ale omenirii, de-a lungul timpului, sunt creaţii ale minţii româneşti
Proiectilul generator de infrasunete - prima armă psihotronică devastatoare inventată și testată la sfârșitul anilor '60 de către Armata Română
Anatomia umană în viziunea lui Leonardo da Vinci. Schițe revoluționare ale inimii de acum 500 de ani
Glontul Inteligent - acesta va lovi tinta, fiind in stare sa ocoleasca obiectele ce-i stau vor sta in cale ! Un proiect al Departamentului American al apararii (DARPA) !
Nu dioxidul de carbon încălzeşte Pământul! Dioxidul de carbon a accelerat creşterea plantelor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...