Cercetătorii de la Harvard susțin că asteroidul-țigară ar putea fi o navă extraterestră

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cercetatorii de la Harvard sustin ca asteroidul-tigara ar putea fi o nava extraterestra

Misteriosul obiect stancos care are forma unei tigari, detectat inca din luna octombrie a anului trecut si care provine dintr-un alt sistem solar, ar putea fi o nava extraterestra trimisa sa studieze Pamantul.

Teoria a fost lansata de o echipa de cercetatori de la Harvard, care sustine ca acest obiect zburator neidentificat, botezat “Oumuamua”, este o nava spatiala extraterestra, transmite CNN.


De la descoperirea sa, oamenii de stiinta nu au reusit sa ajunga la un acord privind trasaturile neobisnuite si originile exacte ale obiectului. Cercetatorii au spus initial ca este o cometa, apoi un asteroid, iar in final l-au incadrat intr-o noua clasa de “obiecte interstelare”.

Potrivit lucrarii specialistilor de la Harvard, ce va fi publicata in 12 noiembrie, in The Astrophysical Journal Letters, obiectul spatial “ar putea fi o nava complet operationala trimisa in mod intentionat in vecinatatea Pamantului de o civilizatie extraterestra”.


“Este imposibil sa afli ‘scopul’ din spatele Oumuamua fara mai multe date si informatii”, spune Avi Loeb, directorul Departamentului de Astronomie de la Harvard si co-autor al lucrarii.

Teoria se bazeaza pe “acceleratia excesiva” a obiectului sau pe cresterea neasteptata a vitezei pe care o parcurge si cu care, in cele din urma, a iesit din sistemul nostru solar in ianuarie.

“Avand in vedere originea artificiala, o posibilitate ar fi ca Oumuamua sa fie ‘lightsail’, obiect care pluteste in spatiul interstelar ca un rest de la un echipament tehnologic avansat”, noteaza autorii lucrarii, sugerand ca obiectul ar putea fi propulsat de radiatia solara.

“Oumuamua” masoara 400 de metri lungime si de circa zece ori mai putin latime.

Aceasta forma neobisnuita este fara precedent printre cei circa 750.000 de asteroizi si comete observate pana in prezent in sistemul nostru solar in care s-au format, potrivit cercetatorilor.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/spatiu/cercetatorii-de-la-harvard-sustin-ca-asteroidul-tigara-ar-putea-fi-o-nava-extraterestra-1537202
  2. Foto: descopera.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Bazele extraterestre de pe Terra
Noi revelații despre OZN-uri, despre Zona 51 și despre colaborarea dintre Guvernul SUA și anumite civilizații extraterestre
Un martor de la incidentul Roswell susţine, într-o nouă carte, că acolo s-a prăbuşit cu adevărat un OZN
Nimic nu e solid, totul e energie - oamenii de știință explică fizica cuantică
Povestea extraterestrului J-Rod din Zona 51
OZN-ul de la Castelul Windsor
Descoperirile genialului Nikola Tesla sunt în cea mai mare parte încă şi acum ţinute secrete de NASA faţă de marea masă a populaţiei. Cunoscut mai mult pentru inventarea curentului alternativ, Nikola Tesla a realizat şi multe alte invenţii, despre care însă destul de puţini oameni au auzit: „bobinele Tesla“ care realizează prin rezonanţă eterică o amplificare uriaşă a tensiunii electrice, maşini bazate pe energia liberă (free energy), transferul de energie fără cablu, antigravitaţia sau controlul vremii prin utilizarea dirijată a undelor staţionare
Fenomenul OZN: Interceptări militare ale unor manifestări extraterestre
Cavalerul Negru - satelitul extraterestru vechi de 13.000 de ani este cercetat de oamenii de stiinta
În locul în care s-a petrecut Incidentul Roswell au fost descoperite fragmente de material care ar putea avea o origine nepământeană
Picturi rupestre vechi de 10.000 de ani, descoperite în India, descriu extratereştri şi OZN-uri, susţin cercetătorii
Implicarea majoră a OZN-urilor în criza rachetelor din Cuba
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...