China se află în posesia celui mai puternic supercomputer din lume

Distribuie!

„Supercomputerul se numeşte Tianhe-2 (Caleea Lactee-2) şi a fost proiectat şi construit de Universitatea Naţională a Tehnologiilor de Apărare din Changsha, provincia Hunan, China. Tianhe-2 poate efectua 34 000 de trilioane de operaţii pe secundă.

În conformitate cu datele obţinute din proiectul TOP 500, care măsoară de două ori pe an cele mai puternice computere din lume, Tianhe-2 este de aproape două ori mai rapid decât supercomputerul Titan al Laboratorului Naţional din Oak Ridge, ce serveşte Departamentul de Energie al SUA.


Lista supercomputerelor din TOP 500 este alcătuită de savanţi experţi în IT de la Universitatea din Mannheim (Germania), de la Lawrence Berkley National Laboratory (SUA) şi de la University of Tennessee, Knoxville (SUA).

Cercetătorii măsoară puterea computerului în „flopi/s”. Un procesor standard de 2,5 GHz cu care sunt dotate laptop-urile şi calculatoarele actuale este în mod teoretic capabil să realizeze aproximativ 10 miliarde flopi/s. TOP 500 a măsurat puterea lui Tianhe-2 ca fiind de 33,86 catralioane flopi/s, ceea ce ar însemna lucrul simultan a 3,4 milioane de procesoare standard.


Într-un fel, aceasta a fost chiar „metoda” constructivă care a fost aplicată de către cercetătorii chinezi, însă ei au folosit procesoare mai rapide. În conformitate cu informaţiile oferite de TOP 500, Tianhe-2 conţine 16 000 de noduri, fiecare dintre acestea fiind compuse din două procesoare Intel Xeon Ivy Bridge şi trei procesoare Xeon Phi.

Prin urmare, cipurile Intel continuă să fie alegerea de bază pentru constructorii de supercomputere. Astfel, fabrica din Santa Clara (California) asigură la momentul actual procesoarele pentru patru cincimi dintre supercomputerele lumii. Totuși, chiar dacă procesoarele sunt americane, restul computerului este proiectat integral în China.

image001(49)

Dacă tehnologia procesoarelor va continua să se dezvolte în ritmul actual, atunci este foarte posibil ca peste 20 de ani să avem șansa de a purta un Tianhe-2 în buzunar, ca minicomputer. Aşa cum a precizat blogul Apple TUAW în 2011, iPad 2 a fost mai puternic decât supercomputerele existente în anii ’90.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/china-se-afla-in-posesia-celui-mai-puternic-supercomputer-din-lume-a127

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Olandezul Wim Hof, supranumit „The Iceman”, uimeşte de ani de zile medici şi oameni de ştiinţă deopotrivă prin capacitatea sa extraordinară de a rezista în condiţii extreme, atât în frig cât şi în căldură, pornind de la nişte simple exerciţii de respiraţie pe care el susţine că oricine le poate face, cu aceleaşi rezultate
Conştiinţa fiinţei umane are o putere impresionantă și poate duce la bun sfârșit tot ceea ce alegem cu multă claritate
Când se sfârşeşte viaţa materială a omului, cu cât spiritul este mai evoluat în acel moment, cu atât se înalţă într-un plan mai înalt al spiritelor, cât mai apropiat de divinitate
În esenţă, noi suntem alcătuiţi din lumină şi din informaţii, adică din conştiinţă
Geometria sacră: Tiparele geometrice armonioase sunt cu adevărat sacre
Dispozitivul Acustic cu Rază Mare de Acţiune (LRAD) este utilizat de armată pentru controlul oamenilor
Simțul localizării în subsol a vestigiilor arheologice, indiferent la ce adâncime se află
Multe experimente au confirmat reacțiile de stres ale ființelor umane expuse la radiația microundelor și la câmpuri magnetice și electrice de foarte joasă frecvență
ADN-ul uman influenţează lumea din jurul lui. Noi suntem parte integrantă din această lume şi o influenţăm în permanenţă prin simpla noastră prezenţă
Intră în legătură cu propriul tău subconştient
Oamenii de stiinta folosesc undele sonore pentru face corpurile sa leviteze ! Un posibil mod prin care au fost construite marile edificii antice !
O bacterie descoperită încă din 1976 este capabilă de a converti metalele toxice în aur pur

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...