CIA a desecretizat 13 milioane de documente, inclusiv informații despre OZN-uri și o rețetă pentru cerneala invizibilă

Distribuie!

„CIA a desecretizat 13 milioane de documente, inclusiv informatii despre OZN-uri si o reteta pentru cerneala invizibila

Agentia Centrala de Informatii (CIA) a publicat online, miercuri, aproximativ 13 milioane de documente desecretizate, care includ informatii despre OZN-uri si chiar o reteta pentru cerneala invizibila.

Este pentru prima data cand agentia americana publica online asemenea documente, dupa lansarea unui proces in acest sens de catre un ONG. Printre documente se numara inclusiv rapoarte ale unor experimente psihice sau extrasenzoriale, precum si date despre observarea unor OZN-uri, relateaza BBC.


Intreaga arhiva este formata din aproximativ 800.000 de fisiere, care contin impreuna 13 milioane de pagini.

De asemenea, printre aceste documente se numara rapoarte intocmite de Henry Kissinger, care a servit ca secretar de stat sub doi presedinti americani, Richard Nixon si Gerald Ford.


Alte sute de mii de pagini sunt dedicate unor analize ale serviciilor de informatii, precum si mai multor cercetari stiintifice de importanta pentru CIA.

Printre documentele neobisnuite publicate online se numara rapoarte ale asa-numitelor proiecte Stargate. Aceste proiecte s-au desfasurat in perioada 1970-1995 si au explorat potentiale fenomene psihice si experiente extrasenzoriale cu aplicatii militare si civile. Se pare ca americanii au executat un experiment inclusiv asupra mediumului Udi Geller in 1973.

Rapoartele experimentului arata cum mediumul a reusit sa reproduca partial anumite imagini, care erau desenate intr-o camera separata, uneori cu o acuratete ridicata. Agentii au notat ca mediumul si-a demonstrat abilitatea de perceptie paranormala „intr-o maniera convingatoare si lipsita de ambiguitate”.

De asemenea, exista o colectie de rapoarte despre farfurii zburatoare si chiar o reteta pentru cerneala invizibila.

Desi multe din aceste documente erau publice inca de la mijlocul anilor ’90, oamenii intampinau obstacole atunci cand doreau sa le consulte.

Aceste 13 milioane de documente puteau sa fie consultate doar pe patru calculatoare, situate in spatele Arhivelor Nationale din Maryland. De asemenea, oamenii puteau sa intre in respectiva cladire doar intre orele 09:00 si 16:30.

Activistii MuckRock au dat in judecata agentia de informatii pentru a forta publicarea online a documentelor, iar procedurile legale au durat mai bine de doi ani.

De asemenea, jurnalistul Mike Best a strans din donatii 15.000 de dolari pentru a vizita arhivele, a printa documentele si a le incarca online, punand mai multa presiune pe CIA.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/cia/cia-a-desecretizat-13-milioane-de-documente-inclusiv-informatii-despre-ozn-uri-si-o-reteta-pentru-cerneala-invizibila-1450579
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...