CIA a pierdut controlul armelor sale cibernetice

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“WikiLeaks a declanşat o nouă dezbatere despre securitatea cibernetică prin publicarea unor documente secrete ale CIA. Fondatorul website-ului, Julian Assange, a declarat că va publica şi alte informaţii şi a criticat companiile hi-tech americane.

Există nu mai puţin de 16 agenţii de informaţii în SUA. În 2017 ele vor costa contribuabilii aproximativ 70 miliarde de dolari (65 miliarde de euro) – aproximativ de două ori bugetul anual pentru apărare al Germaniei. Distribuţia acestei sume de bani între serviciile americane de informaţii este secretă, dar dezvăluirile făcute în 2013 de Edward Snowden sugerează faptul că CIA primeşte cea mai mare parte.


În 2013, suma era de aproximativ 15 miliarde de dolari. În prezent, CIA – o agenţie puternic finanţată şi care este contractată pentru spionarea secretelor de stat – are o problemă în păstrarea propriilor secrete. În 7 martie, WikiLeaks a început să publice documente CIA sub numele de „Vault 7”.

WikiLeaks a publicat 9.000 de documente ce expun instrumentele secrete de hacking folosite de CIA, multe dintre ele fiind elaborate de o echipă de hackeri la consulatul SUA din Frankfurt, Germania, şi folosite în întreaga Europă. Assange, într-un interviu cu Deutsche Welle, a declarat că guvernul german încă nu a reacţionat la noile dezvăluiri, cu excepţia unei declaraţii emise de Procurorul General, care a declarat că va examina dacă legea germană a fost sau nu încălcată. Assange susţine că lipsa unei reacţii serioase „dezvăluie, din păcate, slăbiciunea relativă a guvernului german în relaţiile sale cu SUA”.


CIA a pierdut controlul asupra armelor sale cibernetice

Assange a susţinut că în lunile următoare WikiLeaks va publica și alte documente ce aparţin CIA. „Am publicat doar 1% din acele documente, 99% urmând a fi făcute publice”. Fondatorul WikiLeaks a criticat, de asemenea, faptul că CIA şi-a dezvoltat propria sa versiune a NSA, care este specializată în spionaj electronic.

„[CIA] a devenit o agenţie gigantică de hacking şi spionaj. Hackerul CIA a acumulat o cantitate enormă de arme cibernetice – sute de milioane de linii de cod, mai mult decât întregul Facebook, sub formă de arme cibernetice, şi apoi a pierdut controlul asupra tuturor [acestor linii]”, a menţionat Assange.

Potrivit declaraţiilor WikiLeaks, documentele publicate au provenit dintr-o reţea izolată şi strict protejată în interiorul sediului CIA din Langley, statul american Virginia – o reţea care nu este conectată la internet. Assange explică faptul că armele cibernetice prezintă un risc specific de proliferare deoarece sunt alcătuite doar din informaţii – aşa numitul cod. Acest lucru face ca posesia de unelte pentru atacuri cibernetice să fie periculoasă. Notabil este cazul în care posesorii nu pot garanta că acele arme pot rămâne în siguranţă – cum este cazul acum prin publicarea informaţiilor din Vault 7.

Documentele publicate mai arată că CIA a cumpărat de la hackeri cantităţi masive de informaţii care au de a face cu aşa-zisa vulnerabilitate de tipul ziua zero (Zero-Day). Apoi, aceste informaţii au fost transformate în programe de tip malware pentru a exploata astfel de vulnerabilităţi: permiţând telefoanelor mobile, calculatoarelor şi chiar televizoarelor să fie transformate în unelte de spionaj de la distanţă.

Aceste programe de tip malware permit operarea de la distanţă şi nedetectată a camerelor de filmat şi a microfoanelor, şi permit de asemenea utilizatorilor aflaţi la distanţă să citească mesaje text şi e-mailuri direct de pe ecranele dispozitivelor înainte ca acestea să fie trimise, de exemplu, sub formă de mesaje criptate WhatsApp.

O imagine recentă a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, a arătat că nu doar paranoicii iau ameninţarea aceasta în serios: în imagine poate fi văzut Zuckerberg la unul dintre laptop-urile sale, iar microfonul şi camera îi sunt acoperite cu bandă.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11791
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Fost ofițer CIA: "Președintele Bush era desprins de realitate. Sigur nu au existat arme de distrugere în masă în Irak"
Ce nu spun manualele de istorie despre revoluţia americană
Războaiele climatice
Dr. Marvin Herndon, chimist nuclear, geochimist și cosmochimist: "Otrăvirea cu aluminiu prin intermediul chemtrails este reală"
Visul transumanist al globaliștilor: Fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a propus un permis global de sănătate obligatoriu sub formă de microcipuri implantabile în termen de 10 ani
Ziua în care patru bombe atomice americane au căzut în Spania (17 ianuarie 1966)
Putin despre criza Coreei de Nord: riscăm un conflict de proporții
Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”! Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”! Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti! Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!
Bruxelles, primul oraș care blochează implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate
Ziar englez a anunţat de asasinarea lui Kennedy cu 25 de min înainte de tragedie
Dr. Roger Hodkinson, patolog de top: "Covid-19 este o farsă! Masca, distanţarea şi testele sunt inutile! Totul este o afacere"
Marine Le Pen, condiție pentru a participa la o emisiune TV: Afară cu steagul UE din platou! ”Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...