CIA a urmărit grupul Bilderberg chiar înainte de prima sa întâlnire, din 21 mai 1954

Distribuie!

„CIA a încercat să conducă opinia publică în Europa, conform unei declarații-șoc din agenda grupului Bilderberg. Imaginați-vă un club privat unde se întâlnesc președinți, prim-miniștri, bancheri și generali internaționali și unde oamenii care conduc războaie, controlează piețele financiare și guvernele dar nu vor spune niciodată în public, titrează Express.

O conferință cunoscută ca reuniunea Grupului Bilderberg şi-a câștigat o reputație interesantă în ultima jumătate de secol. Milioane de oameni din întreaga lume se așteaptă ca evenimente globale precum războaiele și schimbările de politică financiară să fie dezbătute în cadrul acestei conferințe anuale. Atunci când întâlnirea este evocată în cercurile dominante, aceasta este deseori cunoscută drept „teoria conspirației”.

Dar, conform documentelor CIA, declasificate, agenția a urmărit grupul Bilderberg chiar înainte de prima sa întâlnire, din 21 mai 1954.

Pe Amazon Prime, documentarul „Bilderberg: The Movie” , scriitorul Gerard Aalders spune că adevăratul motiv pentru intervenția CIA în Grupul Bilderberg a fost de fapt „războiul rece” . „A fost ordinea de zi de atunci.” Aalders a mai spus: „Ei au încercat să folosească toate institutele pentru a obţine tot ceea ce e necesar pentru a îndruma opinia publică în Europa şi, de fapt, şi în restul lumii unde au avut influență, iar Grupul Bilderberg era unul dintre ei„. „De aceea au finanțat prima întâlnire secretă a grupului Bilderberg. Nu în totalitate, dar oricum în cea mai mare parte’’.

Nu există nicio îndoială că CIA, potrivit documentarului, a sponsorizat ’’formarea’’ participanților la conferința Bilderberg și continuă să o facă astăzi. Kai Bird, în cartea „Preşedintele, John J. McCoy, makingul stabilimentului american“ , a declarat: „la sfârșitul anului 1952, Retinger a plecat în America pentru a încerca propagarea ideilor proprii contactelor sale americane.“

Printre altele, a văzut vechi prieteni precum Averell Harriman, David Rockefeller și Bedel Smith, ulterior director al CIA. După ce Retinger și-a explicat propunerea, Smith a spus: „De ce dracu n-ai venit până acum la mine, să mă contactezi?”

L-a trimis pe Retinger înapoi la CD Jackson, care va deveni asistentul lui Eisenhower pentru războaiele psihologice. Jackson a avut nevoie de ceva timp pentru organizarea aripii americane a grupului, dar în cele din urmă, în mai 1954, prima conferință a avut loc la Hotel Bilderberg, un hotel retras din Țările de Jos, în apropiere de granița cu Germania .

Bird a adăugat: „Prințul Bernhard şi Retinger au întocmit lista oaspeților din țările europene, în timp ce Jackson a controlat lista americană”, titrează Express.„[1]

SURSE


  1. https://evz.ro/cia-intalnirile-grupului-bilderberg.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...