CIA acuză WikiLeaks că ii ajută pe inamicii SUA, dezvăluind cum transformă un telefon în instrument de spionaj

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

CIA a acuzat miercuri WikiLeaks ca ii ajuta pe adversarii Statelor Unite prin dezvaluirea metodelor pe care le-ar utiliza pentru a transforma un iPhone al Apple sau televizoare Samsung in instrumente de spionaj.

“Publicul american ar trebui sa fie ingrijorat de orice publicare a WikiLeaks care are ca scop sa altereze capacitatea comunitatii de informatii de a proteja America de teroristi si de alti adversari”, a denuntat o purtatoare de cuvant a CIA, Heather Fritz Horniak.

Potrivit The Washington Post, FBI se pregateste, la randul sau, de “o mare vanatoare de cartite”, cu scopul de a stabili cum a obtinut WikiLeaks documentele, relateaza AFP.


Autoritatile americane au lansat o ancheta penala federala, dupa cele mai recente dezvaluiri WikiLeaks

Aceste documente, pe care CIA nu le-a autentificat, descriu peste o mie de programe de tip malware – virusi, cai troieni – care permit sa se preia controlul unor aparate electronice, precum smartphone-uri sau televizoare conectate la Internet, eventual masini, in vederea spionarii utilizatorilor acestora.


Accesul la aceste aparate personale permite ascultarea utilizatorilor lor si ocolirea protectiilor prin criptare, care se generalizeaza pe mesagerii ca WhatsApp (Facebook) sau Signal.

Brese deja colmatate

Scandalul plaseaza din nou autoritatile americane in conflict deschis cu sectorul tehnologic, cu care relatiile s-au deteriorat deja dupa ce Edward Snowden a aratat in 2013 cum o alta agentie americana – NSA – putea accesa servere Google, Microsoft sau Apple.

Spionaj in SUA: Uniunea Europeana, tinta spionajului NSA

NSA se apara: Gigantii IT stiau de colectarea datelor. Ce spun marile companii


Apple a infruntat deja FBI, refuzand sa ajute anchetatori sa deblocheze un iPhone al unuia dintre autorii atacului armat sangeros de la San Bernardino (California) din decembrie 2015.

Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta

Noile dezvaluiri par sa reflecte persistenta unor importante falii de securitate.

Apple a dat insa asigurari ca “multe” dintre aceste brese au fost deja acoperite in ultima versiune a sistemului sau de exploatare iOS, cu care functioneaza iPhone si iPad.

Intr-un e-mail, grupul a amintit de asemenea ca-si indeamna frecvent utilizatorii sa descarce noua versune a iOS, care corecteaza in general faliile de securitate ale versiunii precedente.

Heather Adkins, insarcinata cu probleme de securitate la Google, s-a declarat, de asemenea, “increzatoare ca actualizarile de securitate si protectiile (navigatorului pe Internet) Chrome si (sistemul de exploatare) Android protejeaza deja utilizatorii de multe dintre aceste pretinse vulnerabilitati”.

“Analiza noastra continua si vom crea toate protectiile suplimentare necesare”, a promis ea intr-un e-mail.

Grupul sud-coreean Samsung a declarat ca examineaza “urgent” continutul dezvaluirilor WikiLeaks si afirma ca “protejeaza viata privata a clientilor (sai), iar securitatea aparatelor (sale) este o prioritate”.

Vizat, de asemenea, din cauza foarte popularului sau sistem de exploatare Windows, Microsoft a anuntat pur si simplu ca “este la curent” cu dezvaluirile si ca este “pe cale sa le examineze”.”[1]

In conceptia Organizatiei Teroriste CIA, daca dezvalui activitatile lor criminale, atunci este considerat “tradator” si ca “ii ajuti pe inamici”. Acest mod de gandire “corect politic” a contribuit la distrugerea multor state (fosta Iugoslavie, Irak, Afganistan, Siria, Libia etc.).

Pe scurt: CIA este o organizatie terorista, o organizatie, care nu a raspuns niciodata pentru crimele comise de-a lungul deceniilor (experimente de control mental, atentate teroriste, asasinari, trafic de droguri).

SURSE

  1. https://www.news.ro/externe/cia-acuza-wikileaks-ca-ii-ajuta-pe-inamicii-statelor-unite-1922404109002017030816831461
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul
Premierul Ungariei, acuza SUA de implicare in afacerile interne ale altor tari din Europa Centrala ! Viktor Orban, sustine ca SUA doreste cu orice pret un conflict cu Rusia !
Dick Cheney, fost vicepreședinte al SUA, 26 august 2002: "Nu există nici o îndoială că Saddam Hussein are arme de distrugere în masă. Nu există nici o îndoială că le pregătește pentru a le folosi împotriva prietenilor și aliaților noștri, împotriva noastră"
O nouă Biserică a lui Lucifer inaugurată în Columbia
Inteligența artificială, "bomba nucleară" a secolului 21?
Cum este repartizată populaţia Terrei: 50% dintre oameni trăiesc înghesuiţi pe 1% din suprafaţa planetei
Totalitarism cu față umană: O tânără australiană a fost concediată pentru că nu este de acord cu „căsătoria” între persoane de același sex
Cecil Rhodes, Masa Rotundă, Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale, Consiliul pentru Relaţii Externe și Guvernul Mondial
Benjamin Disraeli, Prim-Ministru britanic: "Oamenii de stat ai acestui secol nu au de-a face numai cu guverne, împarați, regi și miniștri, ci și cu societăți secrete, elemente ce trebuie luate în seamă. În definitiv, aceste societăți secrete pot nimici toate acordurile politice."
Un american inteligent și curajos vrea să recreeze evenimentul din 11 septembrie 2001 pentru a dovedi mega operaţiunea "Steag Fals"
Războiul din Afganistan (1979-1989): CIA, Osama bin Laden, mujahedinii, Al-Qaeda și opiumul
300 de oameni de știință, cenzurați pentru că denunță măsurile disproporționate împotriva Covid
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...