CIA acuzată că susține grupările teroriste și le plătește salarii teroriștilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Terorismul este una dintre cele mai mari probleme ale timpurilor noastre. Zeci de vieți umane sunt curmate ori de câte ori se produce un atentat.

Marea întrebare este de unde s-a născut și a apărut terorismul? Există numeroase teorii impuse, care doresc să facă lumină cu privire la acest subiect sensibil, dar niciuna nu pare să cuprindă adevărul.


Primul pa ciudat, făcut de Senatul Statelor Unite ale Americii, a fost făcut în 2016 când s-a aprobat legea „Stop Financing Terrorist Act”. Această lege interzice dreptul ca o entitate sau agenție de pe teritoriul SUA să finanțeze grupările teroriste. Dar s-a pus problema ca cineva din SUA să plătească teroriștii pentru atentatele lor? Da, este o întreagă teorie conspiraționistă la mijloc, iar cap de afiș este CIA, care este acuzată în mod direct că a creat, finanțat și livrat armament pentru grupările teroriste de genul Al Qaeda.

Al Qaeda – o grupare cu rădăcini naziste aflată sub controlul CIA


Istoria Al Qaeda începe în anii ’20, când un profesor de şcoală elementară sunit pe nume Hassan al-Banna înfiinţează la Cairo o grupare fundamentalistă, Frăţia Musulmană. În acele vremuri Egiptul era o poartă prin care cultura şi mentalitatea occidentală pătrundeau în lumea arabă. Odată cu progresele tehnologice, Hassan al-Banna asista la ceea ce a numit „valul de ateism şi obscenităţi care înghiţea Egiptul”. Europenii, victorioşi în primul război mondial aduceau cu ei în lumea arabă „femei pe jumătate dezbrăcate, băuturi alcoolice, teatre, săli de dans, distracţii prosteşti, ziare, jocuri şi vicii, instituţii şi şcoli europene”, care pentru fundamentaliştii musulmani nu făceau decât să „aducă îndoiala şi erezia în rândul drept-credincioşilor”. Mirajul Occidentului se răspândea şi în rândul liderilor politico-religioşi, tot mai dispuşi să conlucreze cu colonialiştii occidentali. Astfel a luat naştere Frăţia Musulmană, care avea ca scop lupta de eliberare a ţărilor musulmane de sub dominaţia străină.

Hassan al-Banna a devenit însă un admirator fervent al lui Adolf Hitler, iar acesta din urmă s-a folosit de acest fapt pentru a transforma în 1930 Frăţia Musulmană într-o armă secretă a Serviciului Nazist de Informaţii. În momentul izbucnirii celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a declarat în scris că va acorda tot sprijinul necesar naziştilor. Astfel, această grupare a ajuns să-şi lărgească aria de influenţă cuprinzând şi Palestina. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a fost acuzată de crime de război, iar o parte din conducătorii ei au fost reţinuţi de Serviciul Secret Britanic. Dar în loc să se ajungă la pedepsirea celor vinovaţi, guvernul Britanic i-a angajat, pregătindu-i în secret, timp de trei ani, pentru misiuni speciale importante.

Ulterior, aceşti nazişti arabi aveau să fie vânduţi unei alte organizaţii, de data aceasta americane, CIA. Cu finanţarea şi sub acoperirea CIA, Frăţia Musulmană a devenit o „conspiraţie islamică pentru a distruge Occidentul”. S-a ordonat expulzarea lor din Egipt, stabilindu-se ulterior în Arabia Saudită, unde s-au unit cu aripa ultra-conservatoare şi naţionalistă sunită, Wahabi. Aceasta a fost fondată în secolul XVIII de Muhammad ibn Abd al-Wahhab, ca o reacţie la declinul moral şi slăbiciunea politică din peninsula arabă. Ea cerea musulmanilor să respingă absolut orice practică sau idee nemusulmană, nu doar religioasă, ci şi politică, chiar şi pe cele şiite, considerate păgâne. Toate naţiunile musulmane au condamnat acest cult fanatic, dar, cu timpul, situaţia s-a schimbat, forţa Frăţiei Musulmane crescând foarte mult, mai ales datorită puterii lor financiare, în consolidarea căreia afacerile cu petrol au jucat un rol esenţial.

În 2010, nu mai puțin de milion de dolari americani, provenind dintr-un fond pus de CIA la dispoziția guvernului afgan, a aterizat în vistieria Al-Qaida chiar în momentul în care organizația era aproape decimată de atacurile cu drone inițiate de însăși agenția americană de informații, precizează The New York Times.

Mai mult de atât, Julian Assange susține că CIA finanțează de multă vreme această grupare și că unele dintre atentatele teroriste, produse în lumea întreagă, sunt opera agenților secreți ai CIA.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/cia-acuzata-ca-sustine-gruparile-teroriste-si-le-plateste-salarii-teroristilor
  2. Foto: Twitter/Julian Assange
  3. Foto: sitsshow.blogspot.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...