CIA acuzată că susține grupările teroriste și le plătește salarii teroriștilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Terorismul este una dintre cele mai mari probleme ale timpurilor noastre. Zeci de vieți umane sunt curmate ori de câte ori se produce un atentat.

Marea întrebare este de unde s-a născut și a apărut terorismul? Există numeroase teorii impuse, care doresc să facă lumină cu privire la acest subiect sensibil, dar niciuna nu pare să cuprindă adevărul.


Primul pa ciudat, făcut de Senatul Statelor Unite ale Americii, a fost făcut în 2016 când s-a aprobat legea „Stop Financing Terrorist Act”. Această lege interzice dreptul ca o entitate sau agenție de pe teritoriul SUA să finanțeze grupările teroriste. Dar s-a pus problema ca cineva din SUA să plătească teroriștii pentru atentatele lor? Da, este o întreagă teorie conspiraționistă la mijloc, iar cap de afiș este CIA, care este acuzată în mod direct că a creat, finanțat și livrat armament pentru grupările teroriste de genul Al Qaeda.

Al Qaeda – o grupare cu rădăcini naziste aflată sub controlul CIA


Istoria Al Qaeda începe în anii ’20, când un profesor de şcoală elementară sunit pe nume Hassan al-Banna înfiinţează la Cairo o grupare fundamentalistă, Frăţia Musulmană. În acele vremuri Egiptul era o poartă prin care cultura şi mentalitatea occidentală pătrundeau în lumea arabă. Odată cu progresele tehnologice, Hassan al-Banna asista la ceea ce a numit „valul de ateism şi obscenităţi care înghiţea Egiptul”. Europenii, victorioşi în primul război mondial aduceau cu ei în lumea arabă „femei pe jumătate dezbrăcate, băuturi alcoolice, teatre, săli de dans, distracţii prosteşti, ziare, jocuri şi vicii, instituţii şi şcoli europene”, care pentru fundamentaliştii musulmani nu făceau decât să „aducă îndoiala şi erezia în rândul drept-credincioşilor”. Mirajul Occidentului se răspândea şi în rândul liderilor politico-religioşi, tot mai dispuşi să conlucreze cu colonialiştii occidentali. Astfel a luat naştere Frăţia Musulmană, care avea ca scop lupta de eliberare a ţărilor musulmane de sub dominaţia străină.

Hassan al-Banna a devenit însă un admirator fervent al lui Adolf Hitler, iar acesta din urmă s-a folosit de acest fapt pentru a transforma în 1930 Frăţia Musulmană într-o armă secretă a Serviciului Nazist de Informaţii. În momentul izbucnirii celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a declarat în scris că va acorda tot sprijinul necesar naziştilor. Astfel, această grupare a ajuns să-şi lărgească aria de influenţă cuprinzând şi Palestina. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a fost acuzată de crime de război, iar o parte din conducătorii ei au fost reţinuţi de Serviciul Secret Britanic. Dar în loc să se ajungă la pedepsirea celor vinovaţi, guvernul Britanic i-a angajat, pregătindu-i în secret, timp de trei ani, pentru misiuni speciale importante.

Ulterior, aceşti nazişti arabi aveau să fie vânduţi unei alte organizaţii, de data aceasta americane, CIA. Cu finanţarea şi sub acoperirea CIA, Frăţia Musulmană a devenit o „conspiraţie islamică pentru a distruge Occidentul”. S-a ordonat expulzarea lor din Egipt, stabilindu-se ulterior în Arabia Saudită, unde s-au unit cu aripa ultra-conservatoare şi naţionalistă sunită, Wahabi. Aceasta a fost fondată în secolul XVIII de Muhammad ibn Abd al-Wahhab, ca o reacţie la declinul moral şi slăbiciunea politică din peninsula arabă. Ea cerea musulmanilor să respingă absolut orice practică sau idee nemusulmană, nu doar religioasă, ci şi politică, chiar şi pe cele şiite, considerate păgâne. Toate naţiunile musulmane au condamnat acest cult fanatic, dar, cu timpul, situaţia s-a schimbat, forţa Frăţiei Musulmane crescând foarte mult, mai ales datorită puterii lor financiare, în consolidarea căreia afacerile cu petrol au jucat un rol esenţial.

În 2010, nu mai puțin de milion de dolari americani, provenind dintr-un fond pus de CIA la dispoziția guvernului afgan, a aterizat în vistieria Al-Qaida chiar în momentul în care organizația era aproape decimată de atacurile cu drone inițiate de însăși agenția americană de informații, precizează The New York Times.

Mai mult de atât, Julian Assange susține că CIA finanțează de multă vreme această grupare și că unele dintre atentatele teroriste, produse în lumea întreagă, sunt opera agenților secreți ai CIA.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/cia-acuzata-ca-sustine-gruparile-teroriste-si-le-plateste-salarii-teroristilor
  2. Foto: Twitter/Julian Assange
  3. Foto: sitsshow.blogspot.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Legea Amiralității, Dreptul Roman, Vaticanul, Cele Trei Bule Papale - o istorie interzisă
Patriarhul Kiril: „Cu poporul rus s-a făcut un experiment monstruos care a demonstrat întregii lumi că nu poţi construi o societate fără Dumnezeu”
Jumătate din italieni vor ieșirea din UE, un "Italexit"
Ministerul Învățământului din Franța dorește să combată "Teoriile Conspirației"
În anii 1980 și 1990, CIA a fost acuzată că aduce în SUA cocaină din Columbia și că protejează clanurile mafiote din America, specializate în trafic de droguri
Acceptabilitatea socială a homosexualității a scăzut în America
Cine este cel mai puternic: Papa sau Regina Angliei?
America s-a săturat de corectitudinea politică
Organizația Mondială a Sănătății exercită presiuni asupra Tanzaniei pentru a impune restricții, măști și pentru a vaccina oamenii. Preşedintele Tanzaniei spune că testele pentru coronavirus folosite în ţara sa dau rezultate eronate, după ce au ieșit pozitive probe recoltate de la o capră şi de la un fruct (mai 2020)
"Coincidență": Teroriștii ISIS au început ofensiva împotriva armatei siriene, după ce SUA au bombardat armata siriană "din greșeală"
Presedintele Parlamentului Ungariei: "Nu dorim Societatea Deschisa a lui George Soros, nu vrem nebunia gender, nu dorim multiculturalism!"
Planul secret al Germaniei şi Franţei demascat de televiziunea poloneză de stat: Germania şi Franța vor crearea unui super-stat federal european, în care statele membre să nu mai aibă drepturi
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Germania: Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, i-a scandalizat pe colegii său conservatori cu propunerea sa privind instituirea de către Germania a unor sărbători publice musulmane

Rușii și americanii au demonstrat prin câteva experimente posibilitatea de a călători în timp și existența universurilor paralele

Puterea minții și puterea gândurilor

Atacurile UE la adresa românilor au trezit naționalismul la viață!

Clienţii serviciilor Microsoft sunt spionaţi de către Guvernul SUA cu permisiunea companiei Microsoft
Închide