CIA, FBI şi Vaticanul au editat pe Wikipedia informaţiile despre subiecte sensibile

by CIA, FBI şi Vaticanul au modificat articole de pe enciclopedia gratuită on-line Wikipedia, pe subiecte cum ar fi invazia Irakului din 2003, biografia fostului şef al CIA, William Colby sau închisoarea din Guatanamo. Un nou program care permite identificarea sursei de editare a articolelor postate pe Wikipedia a scos […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

CIA, FBI şi Vaticanul au modificat articole de pe enciclopedia gratuită on-line Wikipedia, pe subiecte cum ar fi invazia Irakului din 2003, biografia fostului şef al CIA, William Colby sau închisoarea din Guatanamo.

Un nou program care permite identificarea sursei de editare a articolelor postate pe Wikipedia a scos la iveală faptul că serviciile secrete americane, Vaticanul, dar şi zeci de companii private sunt implicate în modificarea unor informaţii de pe acest site. Programul – WikiScanner – a fost creat de Virgil Griffith de la Institutul Santa Fe din New Mexico.


wikipedia-cia-fbi-logos

Acesta aduce din abundenţă dovezi ale faptului că Wikipedia este o ţintă a instituţiilor care vor să prezinte informaţiile într-o lumină care să le fie favorabilă. Wikipedia Scanner poate detecta adresele de Internet pentru o listă de aproximativ 5,3 milioane de editări.

CIA a editat articole despre invazia Irakului din 2003 şi victimele făcute de acest război, cât şi despre fostul şef al CIA, William Colby, pe care l-a ipostaziat într-un erou al războiului din Vietnam. De pe calculatoare aparţinând FBI-ului au fost publicate imagini din satelit ale taberei de suspecţi de terorism de la Guatanamo Bay.


Subiectele de interes nu sunt doar cele care privesc direct instituţiile în cauză. Computerele Vaticanului au făcut modificări pentru eliminarea unor informaţii de pe pagina de prezentare a liderului partidului republican irlandez, Sinn Fein, Gerry Adams. Editarea a eliminat link-urile către câteva publicaţii în care se scria că amprentele lui Adams au fost găsite într-o maşină implicată într-un dublu asasinat, în 1971.

WikiScanner a reuşit să detecteze şi modificări realizate pentru eliminarea unor materiale potenţial dăunătoare sau pentru discreditarea unor profiluri. De exemplu, de pe calculatoarele Partidului Democrat American s-au făcut modificări pe pagina moderatorului de televiziune Rush Limbaugh, care are orientare de dreapta. Acesta a fost catalogat pe pagina sa de pe Wikipedia drept „idiot”, „rasist” şi „bigot”, în timp ce despre publicul său s-a scris că „majoritatea sunt retardaţi cu acte”.

Acest gen de modificări contravine recomandărilor Wikipedia în ceea ce priveşte conflictul de interese şi neutralitatea autorilor articolelor vizavi de o temă.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5259

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Un istoric american sustine ca SUA a creat gruparea terorista ISIS pentru destabilizarea Orientului Mijlociu ! Dar si pentru a ne impune legile Big Brother !
Oamenii de știință despre LGBT: "Homosexualitatea se dobândește. Nimeni nu se naște homosexual"
Asediul de la Waco (1993) - o operatiune "Steag Fals" - FBI a dat foc Complexului "Mount Carmel", ucigand 80 de oameni din secta davidienilor
Toate războaiele sunt create de către bancherii Iluminați prin finanțarea ambelor tabere
Proiectul Venus: proiectul care doreste o lume fara bani, fara sclavie monetara, fara razboaie, unde toti oamenii sa aiba acces la energia libera! Iluminatii au trecut deja la discreditarea acestui concept numindu-l "utopic"!
Wireless-ul (Wi-Fi) dauneaza grav sanatatii! Plantele nu cresc daca sint puse intr-o incapere unde exista router Wi-Fi! Frecventa unui router este de 5 GHz, dubla decat a unui cuptor cu microunde!
Edward Snowden, fost consultant NSA, despre cenzura "fake news": "Răspunsul la fenomenul "fake news" nu este cenzura, ci adevărul! Gândirea critică este mai importantă ca oricând"
F.T.B. Clavel - Istoria francmasoneriei
Istoria secretă – Naziștii, OZN-urile și Antarctica
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
David Rockefeller pledează vinovat în faţa acuzaţiilor că face parte din conspiraţia care a pus la cale globalizarea
Benjamin Disraeli, Prim-Ministru britanic: "Oamenii de stat ai acestui secol nu au de-a face numai cu guverne, împarați, regi și miniștri, ci și cu societăți secrete, elemente ce trebuie luate în seamă. În definitiv, aceste societăți secrete pot nimici toate acordurile politice."
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro