CIA pregătește un atac informatic fără precedent la adresa Rusiei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Casa Alba sustine ca CIA pregateste un atac cibernetic asupra Kremlinului ca raspuns la presupusele interventii ale Rusiei in campania electorala din SUA, relateaza NBC News.

Administratia lui Barack Obama ar pregati un atac cibernetic fara precedent la adresa Rusiei, noteaza NBC News citand surse din serviciile secrete americane. Desi sursele nu au dezvaluit ce prespune atacul, acestea au precizat ca l-ar viza chiar pe Vladimir Putin. Mai exact, CIA ar putea expune documente si inregistrari care l-ar putea compromite pe liderul de la Kremlin.


Vicepresedintele american, Joe Biden, a respins acuzatiile potrivit carora Casa Alba nu a reactionat dupa tentativele Rusiei de implicare in alegerile americane. Acesta a avertizat vineri ca Vladimir Putin va primi „un mesaj”, relateaza AFP.

In fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a facut o pauza, apoi a avut un zambet ironic cand a fost intrebat despre motivul pentru care administratia americana nu a luat inca nicio masura oficiala la o saptamana dupa ce responsabili americani au acuzat Moscova ca incearca sa intervina in campania prezidentiala din Statele Unite.


„Ii trimitem un mesaj” presedintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. „Avem capacitatea de a face acest lucru si mesajul va fi trimis, iar el va sti si va fi in functie de calendarul nostru si in circumstantele care vor avea cel mai mare impact”, a adaugat vicepresedintele SUA.

Intrebat daca publicul va fi la curent, Joe Biden a raspuns laconic: „Sper ca nu”. Saptamana trecuta, administratia americana a acuzat Moscova de implicare in alegerile prezidentiale din Statele Unite punand la cale o recenta campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane si institutii din SUA, inclusiv ale unor organizatii politice americane.

„Aceste furturi si dezvaluiri sunt facute cu intentia de imixtiune in procesul electoral din SUA”, a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Interna si a Biroului Directorului pentru Informatii Nationale intr-un comunicat comun dat publicitatii la 7 octombrie. „Credem, tinand cont de amploarea si sensibilitatea acestor eforturi, ca numai cei mai inalti responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activitati”, potrivit comunicatului.

Casa Alba a anuntat marti ca Washingtonul va da un raspuns „proportional”.La sfarsitul lunii iulie, dupa o vasta scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formatiuni politice si experti in piraterie cibernetica au aratat cu degetul spre Rusia.

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept „flatante” acuzatiile Washingtonului, dar a subliniat totodata ca acestea sunt „ridicole”, reaminteste AFP.”[1]

SUA razboi

In primul rand, vrem sa precizam ca este o confuzie intre „atac cibernetic” (care se poarta cu roboti) si „atac informatic” (care se poarta cu hackeri). In al doilea rand, este indubitabil faptul ca SUA incearca sa lanseze astfel de atacuri, dar nu ar trebui sa ne uimeasca, caci, asa cum a afirmat si profesorul de la MIT, Noam Chomsky: „America este principalul stat terorist al lumii, iar Europa este mult prea lasa pentru a adopta o pozitie independenta”.

SURSE

  1. http://stirileprotv.ro/stiri/international/cia-pregateste-un-atac-cibernetic-fara-precedent-la-adresa-kremlinului-vladimir-putin-va-primi-un-mesaj.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...