CIA și Proiectul MK-Ultra: Experimente pe oameni în Canada

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Experimentele din cadrul proiectului MK-ULTRA au ajuns şi în Canada, atunci când CIA l-a recrutat pe psihiatrul scoţian Donald Ewen Cameron.

Oficialilor CIA li s-a părut interesantă dorinţa lui Cameron de a corecta schizofrenia prin ştergerea amintirilor şi reprogramarea psihicului. Între anii 1957-1964, Cameron a lucrat la Allan Memorial Institute al Universităţii McGill şi a fost plătit cu 69.000 de dolari.


Psihiatrul inducea subiecţilor o comă cu ajutorul drogurilor, apoi acestora li se punea să asculte la nesfârşit un mesaj înregistrat pe o casetă. Pacienţii veneau la clinică pentru a fi trataţi de probleme ca anxietate sau depresii. După experimente, oamenii au avut pierderi de memorie, au uitat să vorbească, şi-au uitat părinţii şi chiar au ajuns să creadă că interogatorii sunt părinţii lor.

Doctorul Cameron a suferit un infarct în timpul unei ascensiuni montane, în 1967.


În 1964, proiectul MK-ULTRA s-a transformat în MK-SEARCH şi îşi propunea producerea unui drog perfect ce putea fi folosit în interogarea suspecţilor sovietici în timpul Războiului Rece.

În 1973, aproape toate documentele MK-ULTRA au fost distruse la ordinul directorului CIA, Richard Helms. Totuşi, au scăpat cam 20.000 de acte, depozitate într-o arhivă cu documente financiare, care au fost descoperite în 1977.”[1]

SURSE

  1. https://m.romanialibera.ro/special/documentare/cum-a-transformat-cia-oamenii-in-cobai-212387
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...