Cimitir mexican din antichitate ce conține 13 schelete ale unor ființe cu craniul foarte alungit

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Experţii mexicani de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie au descoperit un cimitir antic, vechi de câteva mii de ani, în regiunea Sonora a ţării, care prezintă caracteristici neîntâlnite în alte locuri.

Cimitirul se află lângă satul Onavas, la sud de Sonora şi conţine 25 de morminte. În 13 dintre acestea, craniile scheletelor au o formă foarte alungită, asemănându-se mult – din acest punct de vedere – cu craniile Boskop.


Antropologii mexicani s-au grăbit, fireşte, să afirme că acestea au fost în mod intenţionat alungite prin practicile specifice băştinaşe; nu explică însă de ce s-a petrecut acest lucru doar la 13 dintre schelete şi de ce celelalte nu aveau şi ele craniile alungite.

În conformitate cu ipotezele cercetătorilor, cei decedaţi ar fi aparţinut tribului de indieni Pima, ai cărui descendenţi au stabilit mai târziu teritoriul regiunii Sonora – Chihuahua. Cinci dintre schelete prezintă de asemenea semne ale unor mutilări dentare. Altele au fost însoţite de diverse ornamente: scoici, gheare, inele şi pandantive. Interesant este că acele morminte nu conţin alte „daruri”, aşa după cum se obişnuia să se procedeze în cazul deceselor.


Arheologii specifică faptul că acela este singurul loc unde au fost găsite astfel de schelete şi cranii în zona Sonora şi a Americii de sud-vest.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/cimitir-mexican-din-antichitate-ce-contine-13-schelete-ale-unor-fiinte-cu-craniul-foarte-alungit-a52
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...