Cine a construit oraşul subteran Derinkuyu?

Distribuie!

Universul este plin de mistere ce constituie o provocare pentru actuala noastră bază de cunoaştere. În secţiunea „Dincolo de ştiinţă”, Epoch Times adună relatări ale acestor fenomene stranii pentru a stimula imaginaţia şi a dezvălui posibilităţi anterior nesperate. Sunt ele reale? Dumneavoastră veţi decide.

În regiunea Cappadocia din Turcia există un oraş numit Derinkuyu, iar dedesubtul lui există un alt oraş, de construcţie antică, întins şi aflat la adâncime, care s-a păstrat până în ziua de astăzi. Misterul identităţii constructorilor şi al motivului din spatele ridicării lui continuă să rămână neelucidat, chiar dacă savanţii au propriile teorii pe această temă.


Regiunea Cappadociei este binecunoscută în întreaga lume pentru vastele sale labirinturi de oraşe subterane. Deasupra, regiunea este, în egală măsură, impresionantă. Peisajul este presărat cu coşuri de fum antice, din piatră vulcanică, cunoscute drept “coşuri pentru zâne”. De-a lungul anilor, pe măsură ce populaţii şi civilizaţii au venit şi trecut pe acolo, feluritele culturi au sculptat structuri complicate înăuntrul şi în afara acestor coşuri de fum, creând o arhitectură cu adevărat unică şi spectaculoasă.

“Cu toate că zona a fost folosită extensiv şi modelată de om secole de-a rândul, peisajul care a rezultat este unul al armoniei şi respectului faţă de valorile intrinsece ale formelor naturale de relief”, potrivit paginii web a Organizaţiei pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a Naţiunilor Unite (UNESCO), în secţiunea “Parcul Naţional Göreme şi Siturile Rocilor din Cappadocia”.


Oraşele subterane existente în această regiune sunt în număr de circa 200 şi răspândite pe tot cuprinsul Cappadociei. Este posibil să existe încă şi mai multe, dincolo de suprafaţă, aşteptând să fie descoperite.

Dintre toate oraşele subterane găsite până acum, poate, cel mai fascinant este Derinkuyu. Oraşul a fost descoperit din întâmplare în 1963, când o familie de localnici renovau o casă, iar dărâmarea unui perete a dezvăluit existenţa unei încăperi şi a unui tunel care conducea către această reţea subterană.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/cine-a-construit-orasul-subteran-derinkuyu—229205

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/cine-a-construit-orasul-subteran-derinkuyu—229205
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...