Cine a descoperit America?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“De Camelia Diaconu

Cu toții am auzit de Cristofor Columb, drept omul care a descoperit America, însă descoperirile arheologice ale istoricilor spun că, de fapt, alți europeni au atins țărmurile Americii chiar cu 500 de ani înaintea lui Columb. Citește cine a descoperit America și ce controverse au apărut cu privire la descopeririea Americii.


Descoperirea Americii

Oficial, Cristofor Columb a fost cel care a descoperit America, însă, conform spuselor, există dovezi cărora normanzii au fost cei care au descoperit primii teritoriul american. Ei sunt cei care au ajuns pe meleaguri, întâi au descoperit Groenlanda, la sfârșitul secolului X, cu 5 secole înaintea lui Cristofor Columb.


Cine a descoperit America – Amerigo Vespucci, Cristofor Columb sau Marco Polo

Pe 12 octombrie 1492, Cristofor Columb atingea pentru prima dată țărmurile Lumii Noi, mai exact țărmul de Est care astăzi este Bahamas. Cristofor a fost convins, ba chiar a murit cu convingerea, că a descoperit drumul către Indii, rută ce era extrem de râvnită de curțile regale europene din acea vreme.

Nici cele patru călătorii făcute între anii 1492 și 1502, în care Cristofor descoperea o mare parte a Americii Centrale împreună cu insulele din estul celor două Americi, nu l-au făcut pe acesta să își schimbe părerea.

După moartea sa, în 1507, cartografii germani Martin Waldseemuller și Matthias Ringmann au numit continentul nou descoperit America.

Se pare că numele era, de fapt, un elogiu adus unui alt italian, Amerigo Vespucci, cel care a demonstrat faptul că lumea pe care o descoperise Columb era mult mai mare decât acesta crezuse că este și că, în realitate, acesta descoperise două continente total necunoscute până în acel moment.

Mai târziu, atenția s-a concentrat asupra unui alt explorator italian, venețianul Marco Polo. În anul 1271, acesta a străbătut Drumul Mătăsii și a adus primele informații în Europa despre Curtea Imperială a Chinei, imperiu care era condus pe atunci de mongolul Kublai Han, nepotul lui Gingis Han.

Conform unui hărți ale venețianului, hartă ce era prezentă în Biblioteca Congresului din Washington, Marco Polo a navigat de-a lungul coastei estice a Asiei până în dreptul strâmtorii Bering.

Astfel, Polo a fost primul european care a cartografiat strâmtoarea ce leagă cele două continente. Chiar dacă a fost contestată, în ciuda testelor repetate la care a fost supusă, harta nu a putut fi dovedită ca fals medieval. Pe patul de moarte, Marco Polo mărturisea “Nu am schițat nici măcar jumătate din ceea ce am văzut “, iar această mărturie avea să adâncească misterul legat de marele descoperitor al Americilor.

Însă, paternitatea identificării celor două continente i-a fost acordată lui Cristofor Columb. Oficial, un adevăr care nu este acceptat ca atare și care este considerat o gravă eroare a istoricilor este faptul că Cristobal Columb este descoperitorul Americilor.

Amiralul Zeng He – o altă controversă privitoare la descoperirea Americii

Amiralul chinez Zeng He, conform surselor din timpul dinastiei Ming, a explorat zonele de coastă ale Oceanului Indian, până a ajuns pe tărâmul estic al Africii. El și-a dorit să realizeze legături comerciale cu populațiile necunoscute în teritoriile vecine Chinei, dar și de a impune controlul imperial asupra comerțului și în alte zone ce nu fuseseră încă descoperite. Peste 300 de corăbii făceau parte din flota chineză, iar numărul membrilor expedițiilor depășea 28.000 de soldați.

Zeng He pretindea că a parcurs 50.000 de km pe mare

Conform cronicilor de la Curtea Imperială a Chinei, Zeng He este cel care a atins cel mai îndepărtat punct al expedițiilor sale, coasta Keniei. Acolo, acesta a ridicat și un altar în cinstea lui Budha, lui Allah și zeului Vishnu, dar și a zeiței locale.

Discuțiile au apărut odată cu mai multe păreri din partea istoricilor chinezi care susțineau că amiralul a atins coastele estice ale celor două Americi în anul 1421. Chiar dacă nu există dovezi clare care pot susține această ipoteză, jurnalul de bord al lui Zeng He a lăsat loc de interpretări deoarece acestea pretindea că a parcurs mai mult de 100.000 de li (50.000 de km) pe mare.

Una dintre cele mai vechi teorii cu privire la popularea celor două Americi

Una dintre cele mai longevive teorii spune că populațiile siberiene au ajuns acum aproximativ 10.000 – 13.000 de ani prin strâmtoarea Bering, fâșia de uscat de la acea vreme care se numea Beringia, pe continentul nord american și au avansat până în America de Sud.

Însă, descoperirile ulterioare a unor vârfuri de suliță din silex au descris o altă ipoteză. Artefactele au o vechime de aproximativ 17.000 de ani, mai mult de patru milenii înainte oricăror alte urme ale culturii Clovis și seamănă izbitor cu cele realizate în Europa, pe teritoriul Franței și Spaniei de azi, care au fost realizate în aceeași perioadă.

Cine a descoperit America

Cristofor Columb este cel acceptat de majoritatea istoricilor drept europeanul care a pășit pentru prima oară pe țărmul Lumii Noi, omul care a descoperit America.”[1]

SURSE

  1. https://www.libertatea.ro/lifestyle/cine-a-descoperit-america-2849697
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Telepatia – gândirea pe aceeași frecvență
Regele Lumii - Regele Shambalei - El va conduce forţele binelui în bătălia finală
Bazele militare aflate la mare adâncime sub pământ
Triunghiul Diavolului din Oceanul Pacific
Analiza ADN a craniilor alungite descoperite in Peru demonstreaza ca acestea nu au ADN uman! Istoricii oficiali prefera sa nu vorbeasca despre asta desi demonstratia reprezinta o dovada a minciunilor promovate de ei!
Arheologii au descoperit o veche așezare pe fundul Mării Egee, chiar lângă coasta insulei Delos, din Grecia (2014)
Un alt om de ştiinţă care a lucrat în Zona 51 şi care a dorit să facă totul public a fost fizicianul Michael Wolf. Declaraţiile sale au fost mult mai detaliate, ceea ce a determinat din partea agenţiilor americane însărcinate cu păstrarea secretului despre extratereştri, atacuri violente la persoana lui. El a dezvăluit faptul că LED-urile (diode emiţătoare de lumină), superconductivitatea şi tehnologia fibrelor optice se numără printre tehnologiile descoperite prin cercetările realizate asupra resturilor navelor extraterestre prăbuşite
În anul 2008 a fost descoperit un sistem complex de încăperi şi tuneluri sub Marea Piramidă din Egipt
Experimente științifice rusești. Nina Kulaghina şi Alla Vinogradova, două femei cu puteri paranormale
Spionii paranormali din URSS erau capabili să vadă documente aflate la mare distanţă sau să defecteze anumite echipamente
Bazele extraterestre de pe Terra
Cele mai misterioase relicve din Asia Mică - sanctuarul ”Dacilor Nemuritori” din Anatolia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Conspiraţia sinistră şi mereu actuală a Noii Ordini Mondiale, pe înţelesul tuturor

Masoneria – Aceleaşi fapte, două interpretări

Protest împotriva Statului Paralel din România – 18 februarie 2018

Apple confirmă dezvăluirile Wikileaks despre Iphone! Wikileaks a publicat peste 9.000 de documente, dovedind că telefoanele mobile inteligente și televizoarele smart, conectate la internet, pot fi folosite pentru a-i spiona pe cei care le utilizează!

Regizorul Oliver Stone: “Pokemon Go e un instrument de spionaj”

Închide