Cine au fost constructorii enigmaticelor morminte megalitice din Malaga, Spania?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cu mii și mii de ani în urmă, o serie de morminte megalitice au fost construite în peisajul fascinant din Malaga, Spania. Prin măreția lor, aceste construcții atrag mii de turiști, în fiecare an. Mormintele din piatră ascund, încă, multe secrete, inclusiv originile actualei populații din zona Antequera. Aceste construcții megalitice preistorice îngăduie omului modern să pătrundă într-o atmosferă unică, de mister antic, datând de acum 4-5000 de ani.

Prin definiție, un dolmen constituie un monument funerar megalitic, alcătuit dintr-o lespede mare de piatră așezată orizontal pe alte lespezi dispuse vertical. Dolmenele din Malaga au fost descoperite și înregistrate în mod oficial între anii 1903 și 1905, de către frații Antonio și José Viera din Antequera, Malaga. Distanța dintre Dolmen de Viera și Dolmen de Menga este de aproximativ 70 de metri. Deși cele două morminte au fost construite în epoci diferite, ele dezvăluie o continuitate clară a gândirii religioase în perioada preistorică.


La fel ca și alte morminte datate în aceeași perioadă existente în Peninsula Iberică, ambele dolmene sunt orientate pe direcția sud-est. Se pare că, pentru enigmaticii lor constructori, solstițiul de vară era o dată importantă. Dolmenele din Malaga dezvăluie moștenirea rămasă în urma unor oameni a căror poveste poate fi spusă numai de către construcțiile pe care le-au lăsat în urmă.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/cine-au-fost-constructorii-enigmaticelor-morminte-megalitice-din-malaga-spania/


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/cine-au-fost-constructorii-enigmaticelor-morminte-megalitice-din-malaga-spania/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...