CNN Fake News: Rușii au folosit Pokemon Go ca să-l facă pe Trump să câștige. Moscova se distrează copios

Distribuie!by “CNN: Rusii au folosit Pokemon Go ca sa-l faca pe Trump sa castige. Moscova se distreaza copios Eforturile Rusiei de influentare a opiniilor politice in Statele Unite nu s-au limitat la platformele de socializare online Facebook si Twitter. O investigatie CNN vizand un cont online rus arata ca tentaculele […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“CNN: Rusii au folosit Pokemon Go ca sa-l faca pe Trump sa castige. Moscova se distreaza copios

Eforturile Rusiei de influentare a opiniilor politice in Statele Unite nu s-au limitat la platformele de socializare online Facebook si Twitter.

O investigatie CNN vizand un cont online rus arata ca tentaculele s-au extins la YouTube, Tumblr si chiar Pokemon Go.


O campanie online asociata Rusiei si difuzata in cadrul miscarii americane Vietile Persoanelor de Culoare Conteaza (Black Lives Matter) a utilizat platformele Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr si Pokemon Go, contactand chiar jurnalisti, in efortul de a folosi tensiunile rasiale din SUA pentru a accentua clivajele in societatea americana, arata investigatia realizata de CNN.

Campania online, intitulata “Nu ne impuscati!”, ofera noi perspective asupra modului in care agenti rusi au creat un amplu mediu online in care erau distribuite mesaje politice in scopul amplificarii tensiunilor politice.


Campania pare sa fi fost coordonata de o structura online care ar avea legaturi cu Kremlinul – Agentia de Cercetare in domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA).

Campania “Nu ne impuscati!” luase amploare dupa impuscarea mortala de catre politie in august 2014, in Ferguson (Missouri), a unui tanar de culoare, Michael Brown. Serviciile secrete ruse ar fi utilizat platforme online pentru a evidentia brutalitatea politiei americane, scopul fiind mobilizarea afro-americanilor pentru proteste si perceperea activismului persoanelor de culoare drept o amenintare, influentand astfel opiniile inaintea scrutinului prezidential castigat de candidatul republican Donald Trump.

Utilizatorii Pokemon Go ar fi fost mobilizati sa practice jocul in principal in zone in care se inregistrasera incidente asociate agresiunilor politiei.

Utilizatorii primeau instructiuni pentru a oferi in jocul Pokemon Go nume identice cu cele ale victimelor presupuselor abuzuri ale politiei, cu obiectivul amplificarii tensiunilor sociale in Statele Unite.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Moscova raspunde cu ironie

Ministerul de Externe al Rusiei a ironizat, vineri, suspiciunile privind utilizarea Pokemon Go, relateaza Tass.

 

“Potrivit logicii CNN, afro-americanii isi formeaza opiniile civice utilizand Pokemoni”, a reactionat Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al MAE rus.

“Atat de simplist explica acest post de televiziune amplificarea tensiunilor rasiale in SUA in perioada moderna. Rusii sunt din nou de vina… si Pokemonii pe care ii controleaza”, a spus ironic Maria Zaharova.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/international/alegeri-sua/cnn-rusii-au-folosit-pokemon-go-ca-sa-l-faca-pe-trump-sa-castige-moscova-se-distreaza-copios-1485000
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro