Coca-Cola a finanțat un studiu care să spună că a bea Coca-Cola este mai sănătos decât a bea apă!

Distribuie!

„Da, ati citit corect titlul. Pentru a fi sigura, Coca-Cola a finantat un studiu care sa “dovedeasca” ca produsul lor este mai sanatos decat apa! Apa fiind elementul cel mai de baza si mai fundamental pentru sanatatea noastra, afirmatia ca… Coca-Cola ar fi mai buna este una cu adevarat uimitoare!

Medicii de la marile corporatii Nestle, Mars, Unilever, Pepsi, Coca-Cola etc., alcatuiesc coloana vertebrala a Institutului Life Sciences International (ILSI). Puteti observa membrii ILSI pe site-ul lor oficial ilsi.org.


Ei bine, acest ILSI a finantat studiul intitulat: “Consumul de indulcitori cu aport redus de energie afecteaza caloriile si greutatea corporala?”, studiu pe care il puteti citi pe site-ul nature.com, si care a fost publicat si in revista “International Journal of Obesity”.

aspartame-sodas

In studiu exista doar o mica nota in care se spune ca autorii studiului au fost angajati si actionari ai companiilor producatoare de produse care contin zaharuri si indulcitori. Studiul insa nu a dezvaluit faptul ca autorii au primit fiecare cate 750 de euro (aproximativ 850 dolari americani).


Membri ai comunitatii stiintifice care au citit acest studiu au fost absolut revoltati si au aratat ca el este plin de greseli de metodologie. De exemplu, cardiologul si consilierul Forumului National privind Obezitate, Dr. Aseem Malhotra, a spus ca “a sugera ca bauturile dietetice sunt mai sanatoase decat apa potabila este un nonsens nestiintific plin de ridicol”.

Citam din rezumatul “studiului stiintific” ridicol: “Folosirea indulcitorilor la copii si adulti are drept rezultat o cantitate redusa de calorii si reducerea greutatii corporale, la fel ca si consumul de apa (…) Testele au mai aratat ca daca se consuma indulcitori, greutatea corporala dupa 4 saptamani pana la 40 de luni scade in medie cu 1,35 kg, in timp ce, in urma consumului de apa, scade cu 1,24 de kg”. Asadar, indulcitorii artificiali din bauturile carbogazoase (Coca-Cola, Pepsi etc.) sunt mai bune din punct de vedere al dietei! Ridicol…

Acesta este doar un exemplu cum marile corporatii, in goana lor dupa profit, incearca sa influenteze stiinta, incercand sa-si “umanizeze” produsele…”[1]

SURSE

  1. http://www.almeea.ro/coca-cola-a-finantat-un-studiu-care-sa-spuna-ca-a-bea-coca-cola-e-mai-sanatos-decat-a-bea-apa-ridicol/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...