Codex Gigas – Cartea Diavolului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„In Biblioteca Nationala a Suediei exista o carte cu totul deosebita. Are o lungime de 92 de centimetri si o greutate de 75 de kilograme Este considerata a opta minune a lumii. Cartea a fost scrisa in secolul al XIII-lea, in Boemia si are 312 pagini.

Textul este scris in limba latina si cuprinde printre alte texte Vechiul si Noul Testament. Ceea ce este interesant este faptul ca, exista o regularitate a dactilografiei remarcabila.


In cazul altor manuscrise, scrisul difera de la o pagina la alta si din cauza faptului ca mana oboseste in timpul scrisului. Se pare ca, scrisul apartine unei singure persoane, careia i-au fost necesari peste 20 de ani, ca sa duca la bun sfarsit opera.

Cartea se numeste Codex Gigas si mai are o particularitate. La pagina 290 exista un desen care reprezinta diavolul. Lungimea desenului este de 50 de centimetri.


Este curios ca, intr-o carte religioasa, in secolul al XIII-lea sa apara un desen cu diavolul. Codexul a fost numit Cartea Diavolului. Se spune ca cel care a scris-o a fost condamnat la moarte. Ca sa scape de aceasta pedeapsa a promis ca va scrie cea mai mare carte din lume. Cand a constatat ca nu poate termina cartea, a apelat la diavol ca sa il ajute.

Desenul de la pagina 290 este un omagiu adus diavolului, care l-a ajutat sa termine cartea si sa scape de pedeapsa cu moartea.”[1][2]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/
  2. https://www.bzi.ro/carti-misterioase-ale-omenirii-imagini-cu-diavolul-pe-pamant-si-scene-dintr-o-lume-paralela-784881
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...