Codex Gigas, misterioasa carte a diavolului

Distribuie!

„Una dintre cele mai controversate carti din lume, Codex Gigas, ascunde cele mai nebanuite secrete ale vietii. Se presupune ca fost scrisa in Evul Mediu de catre un calugar, doar intr-o singura noapte cu ajutorul diavolului. Codex Gigas reprezinta unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, care nici in ziua de astazi nu a fost elucidat.

Denumirea cartii cu pricina are o semnificatie sugestiva pentru ca este o carte gigant, care cantareste nu mai putin de 70 de kilograme. Este cunoscuta si sub denumirea de Biblia Diavolului, pentru ca legenda spune ca in 1295, un calugar benedictin a scris-o intr-o singura noapte sub indrumarea lui Satan.


Initial, cartea a fost pastrata intr-o manastire din Boemia (Cehia din zilele noastre), pentru ca mai apoi sa fie trimisa intr-o alta din apropierea orasului Praga. Mai tarziu, imparatul Boemiei, Rudolf al II-lea, a pastrat-o in castelul sau pana in momentul in care trupele suedeze au furat-o in timpul Razboiului de Treizeci de Ani. Astfel, a devenit parte din colectia de carti a reginei Christina a Suediei si astazi se regaseste in Biblioteca Nationala a Suediei din Stockholm, potrivit realitatea.net.

Pe langa istoria sa tumultuoasa, Codex Gigas este o insiruire aberanta de texte biblice combinate cu unele satanice. De exemplu, in cartea misterioasa se regaseste Biblia scrisa in latina, numeroase texte de pocainta insotite de liste de pacate si modalitati adecvate de ispasire, dar mai contine si imaginea diavolului, care este insotita de texte de proslavire.


Imaginea diavolului ocupa o pagina intreaga si este descris cu lux de amanunte. El sta cu mainile ridicate la cer, intre doua turnuri si pare ca il provoaca pe Dumnezeu la un duel. Diavolul are doar patru degete la maini si la picioare si principala sa caracteristica este hidosenia. Numele de Biblia Diavolului a fost dat cartii pornind de la aceasta imagine grandioasa, care a fost inclusa benevol intre textele sacre.”[1][2]

SURSE

  1. Realitatea.net
  2. https://www.bzi.ro/codex-gigas-misterioasa-si-controversata-biblie-a-diavolului-ascunde-secretele-vietii-773799
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...