Codrii milenari ai Daciei – locuri pline de taine, unde au fost înfrânte multe oști cotropitoare ale Antichității

Distribuie!

„Oamenii se ascundeau in munti… Dar el, romanul, auzise si despre alte bogatii care se gaseau in cantitati nepermise unui popor barbar, care nu stia ce sa faca cu ele, bogatii pe care un popor civilizat ca romanii le-ar fi putut transforma in opere magnifice, spre gloria eterna a Romei…(tresari din visare, constient ca pana sa se umple de glorie si sa deserte bogatiile Daciei pe treptele Cetatii Eterne a Romei, trebuia sa-i invinga pe „barbarii” din padurile intunecoase care acopereau aceasta tara plina de primejdii)…”

– Ah, padurea dacica !” Ofta generalul, in timp ce revizuia din memorie tot ceea ce stia, tot ceea ce auzise, despre dusmanii de maine si tara lor… Stia ca luptatorii de elita daci isi faceau dintr-o data aparitia pe poteci secrete din codrii milenari….


Infricosatoarea padure dacica! Era adapostul acelor oameni si romanii cunosteau acea padure de departe, cand se vedeau nevoiti sa o ocoleasca; sau mai de aproape cand, in intunecimea ei, pierea vreo legiune sau un general faimos!

Atunci umbra padurii dacice ajungea pana la Roma, si de ea vorbeau poetii si cronicarii, care notau dezastrele petrecute acolo. Caius Scribonius Curio, care ii invinsese pe dardani in Tracia, voia sa-i supuna si pe daci si ajunsese pana la Danubius, s-a inspaimantat de padurile pe care le vedea si s-a oprit! S-a intors din drum fara sa mai faca razboi…


In alta imprejurare, Roma a bocit moartea lui Cornelius Fuscus, care se inmormantase cu toata legiunea lui in padurea blestemata a dacilor! Infricosatoarea padure nu se clintise… Ramanea mereu muta, intunecata, plina de secretele ei. Parca ceva magic, ce izvora din fibra acestor barbari si seva acestor paduri, venea in apararea lor, protejandu-i.

Acesti „barbari” (pe care grecii ii considerau cei mai de seama, asemeni lor), care-si adorau zeul pe culmi solitare, aveau o stiinta a secretului. Acel zeu al lor, Zalmoxe, desi luminos, ramanea ascuns. Nu i se cunosc altarele si nici chipul…

Dar a fost scris ca va reveni la sfârşitul timpurilor şi va umbla ascuns printre oameni. Şi îi va cântări, punându-i la incercare, fără ca ei sa prindă măcar de veste. Dintre toţi, foarte puţini îl vor recunoaşte pentru început: Dar după îndelungate căutări, Zalmoxe va strânge o mână de oameni curajoşi, devotaţi şi cu suflet curat de copil.

old-forest-93013b

Cu ei se va retrage în codrii străvechi din Munţii Sacrii ai Daciei, şi lor le va dărui din tainele Cunoaşterii şi Înţelepciunii străvechi. Apoi cu ei, va reclădi Dacia. Şi din codrii străbuni va renaşte totul…”[1]

SURSE

  1. http://fortaspirituluidacic.blogspot.ro/2015/03/codrii-milenari-ai-daciei-locuri-pline.html
  2. Foto: fortaspirituluidacic.blogspot.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...