„Coincidență”: Teroriștii ISIS au început ofensiva împotriva armatei siriene, după ce SUA au bombardat armata siriană „din greșeală”

Distribuie!

In urma cu cateva zile, SUA au bombardat „din greseala” pozitii ale armatei siriene, care lupta impotriva teroristilor ISIS impreuna cu Rusia, provocand moartea a 62 de soldati si ranirea a peste 100[1].

Ministrul rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat direct SUA ca ii protejeaza pe teroristii ISIS:


„Daca anterior am avut suspiciuni ca Al-Nusra sunt protejati, acum, dupa atacurile aeriene de astazi asupra armatei siriene, am ajuns la o concluzie cu adevarat terifianta pentru intreaga lume. Cerem o explicatie completa si detaliata de la Washington. Aceasta explicatie trebuie acordata in cadrul Consiliului de Securitate al ONU.”

Ministrul de Externe a cerut explicatii complete si detaliate de la Washington cu privire la atacul asupra armatei siriene de la Deir ez-Zor, in care 62 de militari au fost ucisi si peste 100 raniti. Rusia suspecteaza aceste atacuri ale SUA pe fondul victoriilor obtinute de armata siriana impotriva teroristilor ISIS. De asemenea, Ministerul de Externe a adaugat ca partea rusa nu a fost niciodata notificata cu privire la faptul ca SUA intentioneaza sa efectueze atacuri in zona Deir ez-Zor.


Seful Centrul de Reconciliere din Rusia, general-locotenentul Vladimir Savchenko a declarat urmatoarele despre atacul SUA impotriva armatei siriene:

„Imediat dupa atacul aerian al avioanelor coalitiei, militantii statului islamic (ISIS) au lansat ofensiva lor.”

Vladimir Savchenko a mai afirmat ca fortele aeriene din Rusia au intervenit imediat pentru a stopa avansurile teroristilor si s-au efectuat 10 lovituri aeriene.

Ministrul sirian al Apararii a declarat urmatoarele:

„Coalitia SUA, prin atacul efectuat, au deschis calea teroristilor ISIS pentru a prelua orasul Deir ez-Zor. Doar cu ajutorul fortelor aeriene rusesti ofensiva teroristilor a fost oprita. Solicitam sprijin aerian pentru fortele armatei siriene, care sa fie acordat de fortele aeriene rusesti cu scopul de a distruge teroristii.”

Ministerul rus de Externe a subliniat ca atacurile aeriene americane impotriva fortelor guvernamentale siriene pun in pericol acordul de incetare a focului. Armata siriana a calificat bombardarea lor drept o „agresiune grava si flagranta” si au afirmat ca detin dovezi concludente, care demonstreaza ca SUA si aliatii sai ii sustin pe teroristii ISIS.

ISIS CREATIA SUA ISIS creati de SUA, ISrael, Arabia Saudita Ursul rus sperie ISIS-CIA ISIS SUA - Israel - Arabia Saudita

Comandamentul Central al SUA, care supervizeaza situatia din Siria incearca sa minimalizeze acest act criminal de sprijinire direct, pe fata, a teroristilor ISIS. Cu toate acestea, un oficial militar american, sub anonimat, a declarat pentru Reuters ca atacul a fost unul deliberat si cu siguranta nu a fost o „greseala”. Conform oficialului american, atacurile din Deir ez-Zor a fost coordonat de catre serviciile secrete americane.

„Coincidență”: ISIS a început ofensiva împotriva armatei siriene, după ce SUA a bombardat armata siriană „din greșeală”

In cazul in care Rusia ar fi bombardat „din greseala” aliatii SUA in Siria, va dati seama ca propaganda SUA si UE s-ar fi dezlantuit pe retelele de socializare si mai ales in mass-media, ar fi fost „breakingnews-uri” peste „breakingnews-uri” despre „rusii cei fiorosi, care ataca <<democratia americana>>”.

Ei bine, in acest caz, americanii au voie sa „greseasca”. Irak, Afganistan, Libia, Vietnam si fosta Iugoslavie sunt cateva „greseli” ale lor, dar, in conformitate cu propaganda americanofila „tot rusii sunt de vina”. Bineinteles!

„Este extrem de suspect ca faptul ca SUA a ales sa efectueze aceasta lovitura aeriana, in acest moment”, a declarat ambasadorul rus, Vitali Ciurkin, declarand in continuare ca „atacul, care a ucis soldati sirieni, nu a fost o greseala”[2].

Ambasadorul permanent al SUA la ONU, Samantha Power, si-a exprimat regretul fata de atacul armatei siriene si a incercat sa tergiverseze pe cat de mult posibil reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, unde SUA trebuie sa dea declaratii cu privire la acest act terorist efectuat in vazul tuturor, fiind chiar unic in istorie. Cat despre Samantha Power, acesta individa aroganta si cinica este cea care isi permite sa acuze statele cu o ideologie nationalista si anti-globalista de „nazism”. Cat tupeu!

Joshua Land, Directorul Centrului pentru Studii din Orientul Mijlociu sustine ca SUA este deranjata de prezenta Rusiei in Siria. Joshua Land relateaza un incident petrecut intre fortele speciale americane si „rebelii moderati” ai Armatei Siriene Libere – grupare finantata de SUA pentru a-l inaltura de la putere la Bashar al-Assad, acestia fiind camarazi de arme cu ISIS.

Un grup al fortelor speciale americane au fost nevoie sa fuga din orasul sirian, al-Rai, aproape de granita cu Turcia, dupa ce acestia au fost amenintati de catre „rebelii moderati”. Mass-media internationala avut grija ca acest incident sa nu fie adus la cunostinta publicului deoarece ar fi adus prejudicii de imagine „democratiei” americane.

William Jones, Director Executiv al Revistei „Intelligence Review” a criticat vehement atitudinea cinica si ipocrita a ambasadorului SUA la ONU, Samatha Power, care minimalizeaza acest act terorist american.

„Este posibil ca informatiile cu privire la atacurile ariene ale SUA impotriva pozitiilor armatei siriene sa fi fost scurgeri de informatii, astfel incat teroristii ISIS sa poata incepe ofensiva impotriva fortelor armatei siriene”, a declarat Gregory R. Copley, editor, pentru Russia Today.

„Este o coincidenta faptul ca luptatorii ISIS au fost imediat gata de a lansa o ofensiva, dupa atacul SUA impotriva armatei siriene?”, se intreaba Gregory R. Copley.

„Presedintele Obama doreste sa lupte mai degraba impotriva lui Bashar al-Assad decat impotriva Daesh”, a declarat Gregory R. Copley.

„SUA ar putea spune ca atacul a fost <<neintentionat>>, dar, in acelasi timp, ei au o politica in Siria, care este in contradictie cu guvernul sirian, precum si cu Rusia. SUA nu si-au schimbat pozitia de ostilitate fata de  guvernul presedintelui Bashar al-Assad”, a declarat Abayomi Azikiwe, redactor la News Wire Pan-African, pentru Russia Today.

De asemenea, Abayomi Azikiwe a comentat ceea ce ar putea insemna acest „incident” pentru acordul incheiat intre SUA si Rusia in timpul discutiilor recente de la Geneva.

„In masura in care a existat un acord, au existat rapoarte ce au aparut in ultimele zile, care arata ca au existat sute de incalcari ale acordului de opozitie armata din interiorul tarii. Acest lucru nu poate ajuta la intregul proces de a ajunge la o solutie politica pe termen lung in tara”, a a afirmat Abayomi Azikiwe.

„Ceea ce este interesant, este ca <<rebelii moderatii>> Jabhat Fatah al-Sham, cunoscuti anterior ca <<Frontul Al-Nusra>>, au respins acest acord, afirmand ca acest acord da prea multa putere guvernului sirian.”, a precizat Abayomi Azikiwe.

„Acest lucru este problematic pentru SUA. In cazul in care acordul este eficient, atunci elimina principala lor politica externa si imperativa vis-a-vis de Siria – adica inalturarea guvernului legitim din interiorul tarii”, a conchis Abayomi Azikiwe[2].

SURSE

  1. https://www.rt.com/news/359686-un-security-urgent-meeting/
  2. https://www.rt.com/op-edge/359792-syria-war-airstrikes-us/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...