Comandant al grupării teroriste Al-Nusra din Siria: „Americanii sunt de partea noastră!”

Distribuie!

„”Americanii sunt de partea noastră!” Un lider al grupării Al-Nusra susține că Statele Unite înarmează jihadiștii prin intermediul unor state din lumea a treia

Armele americanilor ajung la Jabhat Al-Nusra prin intermediul guvernelor pe care Washingtonul le susține, a afirmat un lider al grupării jihadiste sunnite pentru media germană, adăugând că instructori americani au ajuns în Siria tocmai pentru a le arăta cum se folosesc noile echipamente.


Jabhat Al-Nusra sau Frontul Al-Nusra este aripa siriană a organizației teroriste Al-Qaeda.

”Da, Statele Unite sprijină opoziția (din Siria – n.r), dar nu direct. Ele sprijină statele care ne ajută pe noi. Totuși, noi încă nu suntem mulțumiți de ajutorul care ni se oferă”, a susținut Abu Al Ezz, lider al unei unități Jabhat al-Nusra, într-un interviu pentru cotidianul german Koelner Stadt-Anzeiger, citat de RT.


Acesta a mai spus că militanții ar trebui să primească mai multe ”arme sofisticate” pentru a putea câștiga războiul împotriva guvernului sirian.

”Lupta e grea. Regimul este unul puternic și primește ajutor din partea Rusiei. Noi am câștigat bătălii cu rachetele TOW. Ele ne-au ajutat să ajungem la o paritate cu regimul. Tancurile ne vin din Libia via Turcia, alături de lansatoarele de rachete multiple BM-21”, a mai spus Al Ezz.

Comandantul a mai spus că forțele guvernamentale au un avantaj pentru că dispun de avioane și de lansatoare de rachete, dar ”noi avem rachetele TOW făcute de americani, așa că situația din unele zone este sub control”.

Când a fost întrebat dacă rachetele TOW chiar trebuiau să ajungă la gruparea sa ori le-au primit prin intermediul Armatei Siriene Libere, jihadistul a răspuns: ”Nu, rachetele ne-au fost date nouă direct”.

El a mai povestit că, atunci când Al-Nusra s-a aflat sub asediu, militari din Turcia, Qatar, Arabia Saudită, Israel și Statele Unite au mers la ei. Erau experți în folosirea sateliților, rachetelor și tehnicilor de recunoaștere.

Jurnalistul l-a întrebat dacă instructorii americani chiar au fost prezenți printre jihadiști, iar Al Ezz a răspuns: ”Americanii sunt de partea noastră”.

El a mai afirmat că Al-Nusra a fost plătită pentru a îndeplini anumite obiective militare în timpul conflictului din Siria și a precizat că banii au venit de la guvernele unor state, nu de la persoane private.”[1]

SURSE

  1. https://www.b1.ro/stiri/externe/americanii-sunt-de-partea-noastra-un-lider-al-gruparii-al-nusra-sustine-ca-statele-unite-inarmeaza-jihadistii-prin-intermediul-unor-state-din-lumea-a-treia-163371.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...