Comisarul european pentru buget: „Pieţele financiare îi vor învăţa pe italieni cum să voteze“

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„O declarație atribuită comisarului european Oettinger indignează Italia: Piețele financiare vor învăța italienii cum să voteze

O mica frază atribuită comisarului european pentru Buget, germanul Günther Oettinger, care asigură că piețele financiare vor „învăța italienii cum să voteze”, a stârnit marți indignare generală în peninsulă, scrie AFP.


„E o nebunie, la Bruxelles nu mai au deloc rușine. (Oettinger) declară ‘piețele îi vor învăța pe italieni să voteze bine’. Dacă nici asta nu e o amenințare! Mie nu îmi e frică”, a reacționat imediat, pe Twitter, Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), înainte de a cere demisia imediată a comisarului.

Tweetul în discuție, trimis de un ziarist și distribuit de Oettinger, rezuma o afirmație mai complexă a comisarului german.


„Evoluția împrumuturilor de stat, valoarea bursieră a băncilor, economia Italiei este deja afectată de manieră negativă (…). Putem deci spera ca acest lucru să joace un rol în timpul campaniei electorale ca un semnal pentru a nu aduce populiștii de dreapta sau de stânga la guvernare”, a declarat Oettinger, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Chiar și Partidul Democrat (PD, centru stânga), cel mai pro-european din Italia, a criticat declarația.

„Nimeni nu poate spune italienilor cum să voteze, piețele cu atât mai puțin. Italia trebuie respectată”, a scris pe Twitter secretarul general interimar Maurizio Martina.

Și Comisia Europeană s-a distanțat de declarație. Purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a evocat „remarci imprudente”: „Italienii și doar italienii vor decide viitorul țării lor. Nimeni altcineva”.

În dispută a intervenit și Donald Tusk: „Apelul meu către toate instituțiile UE: respectați alegătorii. Suntem aici pentru a-i servi, nu pentru a le da lecții”.

„Nu bursele decid destinul Republicii”, a declarat președintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani. „Cer tuturor să respecte voința italienilor. Am deplină încredere în ei”.”[1]

Prin aceasta afirmatie, comisarul european pentru buget a aratat cum actioneaza globalistii UE. Aceasta afirmatie nu a facut decat sa creasca si mai mult opozitia italienilor fata de UE si globalizare, sustinand nationalismul.

Nationalismul se afla in ascensiune in Europa, iar globalistii sunt in cadere libera. Globalistii sustin aducerea de imigranti in Europa, casatorii LGBT, ateism militant. Globalistii sunt impotriva valorilor nationale si vor sa creeze o lume fara identitate, care sa fie usor de controlat de un Guvern Mondial. Nationalistii le strica planurile.

Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica. Globalistii sunt noii comunisti, niste comunisti, care nu se mai opun capitalismului. In mai 2018, Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a tinut un discurs in care l-a admirat pe Karl Marx. Karl Marx a fost unul dintre ideologii globalizarii. Karl Marx era impotriva valorilor nationale.

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-22477551-declara-atribuit-comisarului-european-oettinger-indigneaz-italia-pie-ele-financiare-vor-italienii-cum-voteze.htm
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...