Comoară dacică descoperită lângă Târgu Mureş

Distribuie!

Un tezaur cu bijuterii de argint, a cărei valoare se ridică la circa o sută de mii de euro, a fost găsit la nici 15 centimetri sub pământ, lângă Târgu Mureş, de un căutător de comori. 

Tezaurul dacic din argint, compus din 14 piese, care s-ar părea că datează din secolul I înaintea lui Hristos, a fost descoperit la 10 kilometri de municipiul Târgu Mureş de un pensionar pasionat de arheologie.

Descoperirea i-a adus bărbatului pe lângă faimă, şi bani, deoarece urmează să fie recompensat de autorităţi cu 45% din valoarea comorii găsite.

„Iniţial nu l-am vãzut din ţărână, cu acest aparat micuţ am scos prima datã cerceii şi apoi una câte una brăţările”, a explicat Ioan Gal.

După ce s-a lăudat prietenilor cu descoperirea, „vânătorul de comori” a predat-o a doua zi autorităţilor. Conform legii, bărbatul trebuie să primeascã o recompensă între 30 şi 45% din valoarea tezaurului în termen de cel mult un an şi jumãtate.

Piesele, care acum se află în depozitul Muzeului Judeţean din Mureş, vor fi prezentate publicului după ce vor fi expertizate de specialişti.”[1]

SURSE


  1. https://www.dcnews.ro/comoara-dacica-descoperita-langa-targu-mures_453722.html
  2. Foto: dcnews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...