Comoara dacilor din Munții Orăștiei

Distribuie!

„Probabil ca cea mai curioasa controversa, cea mai plina de mister si de stralucire este aceea a aurului dacic din Muntii Orastiei. Romanii au invatat la scoala sau din filmele lui Sergiu Nicolaescu faptul ca un tradator, pe nume Bicilis, a aratat romanilor comoara ascunsa a lui Decebal.

O fabuloasa cantitate de aur si argint a fost carata la Roma de acestia. 330 tone de argint si 160 tone de aur au facut ca Imperiul Roman sa rasune 123 de zile in cantec si dezmat in ceea ce istoricii numesc cea mai mare serbare din istoria omenirii.


Multi istorici au crezut si au stabilit cu tarie ca aceea a fost adevarata comoara, marea comoara a lui Decebal. Dar descoperiri ulterioare, de la faimoasa comoara a lui Martinuzzi descoperita in albia Raului Strei, urmata de goana dupa aur dintre 1802 si 1804, cand mii de oameni au invadat Muntii Sureanu in cautarea aurului si pana in epoca actuala, a “kosoniadei” moderne, inceputa prin anii 1990, toate acestea infirma parerile istoricilor potrivit carora comoara ar fi fost stoarsa de romani, potrivit surprisingromania.com.

 

In aceasta perioada scursa de la retragerea aureliana pana in zilele noastre, zeci de tone de aur au mai fost scoase din Muntii Sureanu.”[1]


SURSE

  1. https://turism.bzi.ro/comoara-dacilor-din-muntii-orastiei-20940
  2. Foto: hunedoara.adevarul.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...