Comoara de un trilion de dolari descoperită în Afganistan

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Afganistanul este una dintre cele mai sarace tari din lume, insa descoperirea unei adevarate comori in subsolul sau il propulseaza in randul statelor cu cele mai mari zacaminte de minerale de pe glob, in valoare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Personalul de la departamentul de geologie din Afganistan a pastrat toate hartile si rapoartele geologice realizate de sovietici in ultimii 50 de ani.


US Geological Survey (USGS) a inceput inspectarea resurselor minerale dupa ce fortele conduse de Statele Unite i-au inlaturat de la putere pe talibani in anul 2004, potrivit Live Science.

In 2006, cercetatorii americani au efectuat zboruri de prospectare a resurselor din Afganistan. Analizele au aratat existenta unor zacaminte bogate in fier aflate pana la 10 kilometri adancime.


Rezultatele prospectiunilor au scos la iveala faptul ca Afganistanul detine 60 de milioane de tone de cupru, 2,2 miliarde de tone de minereu de fier, 1,4 milioane de tone de pamanturi rare, cum ar fi lantan, ceriu si neodim, dar si filoane de aluminiu, aur, argint, mercur si litiu.

“Afganistanul este o tara foarte, foarte bogata in resurse minerale. Am identificat 24 de potentiale depozite de minerale, de clasa mondiala”, a declarat Jack Medlin, geolog si manager de proiect in cadrul USGS din Afganistan.

Studiul realizat de catre oamenii de stiinta in Afganistan a fost detaliat recent in revista Science.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/afganistan/comoara-de-un-trilion-de-dolari-descoperita-in-afganistan-1320232
  2. Foto: thenationalnews.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Marea Piramidă din Cholula (Mexic) – un templu aztec cu un volum dublu faţă de cel al Marii Piramide din Egipt

Ce se află în spatele arestării fondatorului WikiLeaks, Julian Assange?

Cronovizorul este o maşinărie ce captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric

Un ocean imens a fost descoperit în interiorul Pământului

Oamenii de stiinta au posibilitatea de a crea sau sterge amintiri ! Proiectele guvernamentale MK-Ultra si Monarch functioneaza si astazi !

Închide