Compania Coca-Cola a fost dată în judecată pentru fals și dezinformare în cadrul campaniilor de marketing pentru promovarea băuturilor. Cât zahăr conține cu adevărat o doză

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Compania Coca-Cola a fost dat în judecată pentru înșelarea consumatorilor în mod continuu și conștient, ascunzând pericolul ce-l reprezintă pentru sănătatea oamenilor consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, anunță foxnews.com.

Compania este acuzată că a folosit aceeași tactică de marketing ca multinaționalele de tutun în anii 50 și 60, care au pus sub semnul întrebării toate studiile ce indicau efectele nocive ale fumatului asupra plămânilor fumătorilor.


O cutie (doză) de Coca Cola conține 39 grame de zahăr, aproape dublu față de un baton de Snickers și cu circa 50% mai mult față de necesarul zilnic al unui adult normal.

Mai mulți nutriționiști au emis avertismente de-alungul anilor în privința consumului unor asemenea băuturi care conduc în cele din urmă la apariția mai multor boli, iar din acest motiv cei de la „The Center for Science in the Public Interest” au făcut o plângere penală împotriva concernului Coca-Cola și The American Beverage Association (ABA), ce au înșelat consumatorii prin a minimaliza rezultatele studiilor, ce rând pe rând indicau legătura directă dintre consumul de „sucuri” îndulcite și obezitate.


În plângerea penală se prezintă și dovezi ce subliniază intenția manipulativă a colosului Coca-Cola și ABA prin a finanța în repetate rânduri studii distorsionate și reclame ce falsifică realitatea.

Printre altele, se face referire la un raport din The New York Times, care dezvăluie că între 2010 și 2015, Coca-Cola a finanțat cu circa 120 milioane de dolari studii a căror țintă era să dezinformeze referitor la riscul consumării îndelungate de băuturi îndulcite cu mult zahăr. Ținta lor este derutarea consumatorilor.

Pe parcursul celor 40 de pagini, în plângerea penală sunt aduse exemple concrete de campanii false și dezinformare, cum ar fi: „Nu există studii științifice concrete ce pot face legătura între băuturile îndulcite și obezitate”; „Nu există nici o legătură între consumul de sucuri și obezitate”; „Este greșit să pretinzi că sucurile produc îmbolnăviri”.

Tot în sprijinul plângerii și acuzațiilor aduse, Praxis Project arată că gigantul Coca-Cola pretinde că încurajează oamenii să consume sucuri numai în reprize mici, de exemplu printre râsete și un joc de bowling, așa cum se ilustrează în reclamele false, sugerând că „astfel se poate combate efectele negative ale conținutului zaharos în băuturile răcoritoare”.

2016 a fost un an dezastruos pentru producătorii de băuturi zaharoase din America. Cifrele vânzărilor sunt cele mai scăzute din 1985 până în prezent, iar din ce în ce mai multe orașe americane instituie taxe suplimentare pe băuturile răcoritoare îndulcite cu zahăr.

În cazul unui succes în instanță, consecințele pot fi restricții în campaniile de reclamă și, de exemplu, ca în cazul țigărilor, texte de avertizare ce vor evidenția pericolul consumului de băuturi zaharoase. Toate aceste potențiale măsuri vor contribui suplimentar la micșorarea vânzărilor.

Atât ABA cât și Coca-Cola au respins acuzațiile cu care sunt confruntați.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/economie-consumator/Compania-Coca-Cola-a-fost-data-in-judecata-pentru-fals-si-dezinformare-in-cadrul-campaniilor-de-marketing-pentru-promovarea-bauturilor.-Cat-zahar-contine-cu-adevarat-o-doza-139900
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Bilderberg 2018: Naționalismul și mass-media independentă vor fi principalele teme de discuție! Grupul Bilderberg lucrează la o strategie de luptă împotriva naționalismului și a mass-mediei independente! Iluminații se tem că naționalismul poate opri Noua Ordine Mondială!
52 de palestinieni uciși de armata israeliană. Război în Fâșia Gaza, în ziua deschiderii ambasadei SUA
Hashim Thaci - ascensiunea unui terorist în Kosovo cu sprijinul globaliștilor SUA-UE-NATO
Viktor Orban: "Imigrația necontrolată nu ține deloc de drepturile omului, ci e o chestiune de securitate"
Marea Resetare financiară. Cum te lasă fără proprietate Noua Ordine Mondială
Klaus Schwab, „părintele” Forumului Economic Mondial, vorbește de cipuri implantabile în creier: "Marea Resetare va duce la contopirea identității noastre fizice, digitale și biologice". Tehnologia va permite autorităților să „pătrundă în spațiul minții"
Conspiratia scufundarii Titanicului - pe Titanic se aflau trei magnati, opozanti, ai crearii Bancii Federale Rezerve ! Ordinul Iezuitilor este implicat in toata aceasta conspiratie ! A fost scufundat adevaratul Titanic sau un alt vas identic, Olympic ?
Controlul oamenilor prin utilizarea spectrului electromagnetic
Covid-19 este un virus periculos, deoarece, într-o perioadă scurtă de timp, ne-a distrus libertățile, a închis toată planeta și contribuie la instaurarea Guvernului Mondial
Hackerii au spart un computer al Departamentului de Justiție al SUA: Numele şi adresele a 20.000 de angajaţi FBI şi a peste 9.000 de angajați ai serviciilor secrete americane au fost postate pe internet
Oamenii de știință confirmă că Turnurile Gemene au fost demolate pe 11 septembrie 2001 cu anumite materiale explozive
Putin, mesaj clar catre SUA: Rusia nu accepta o Noua Ordine Mondiala cu un lider care crede ca i se permite orice ! Rusia se declara impotriva Noii Ordini Mondiale a Iluminatilor !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...