Compania Disney dată în judecată pentru că ar spiona copiii prin intermediul aplicaţiilor mobile

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Compania Disney, dată în judecată pentru că ar spiona copiii prin intermediul aplicaţiilor mobile

The Walt Disney Company a fost dată în judecată în California, fiind acuzată că ar colecţiona date despre copii care utilizează aplicaţiile sale pentru smartphone şi tablete, informează site-ul postului Fox News.


Amanda Rushing din statul California a deschis o acţiune legală împotriva firmei pe data de 3 august, la o instanţă din oraşul San Francisco.

Compania este acuzată că acţiunile sale încalcă prevederile COPPA, o lege adoptată în 1998 pentru a proteja intimitatea online a copiilor.


În documentele depuse de reclamantă se afirmă că aplicaţiile companiei Disney ar colecţiona date despre copii, inclusiv locaţia, istoricul de navigare şi alte informaţii personale, fără consimţământ parental. Aceste informaţii pot fi apoi vândute firmelor de advertising.

Pe de altă parte, Disney neagă acuzaţiile în legătură cu colecţionarea ilegală de date şi respectă cu stricteţe principiile COPPA.”[1]

SURSE

  1. http://www.mediafax.ro/externe/compania-disney-data-in-judecata-pentru-ca-ar-spiona-copiii-prin-intermediul-aplicatiilor-mobile-16689556
  2. Foto: mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Comoara principelui Rákoczi Ferencz, care ar sta ascunsă într-un tunel săpat pe sub râul Someş

Războiul din Irak (2003)

România – Big Brother și Stat Polițienesc: SRI ascultă de două ori mai multe telefoane decât FBI

Iluminații vor să-l aresteze și/sau să-l asasineze pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, după publicarea miilor de e-mail-uri secrete

Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu

Închide