Computerele au reușit pentru prima dată să identifice în mod corect emoțiile umane

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Domeniul neuroștiinței a fost „electrocutat” de curând de o realizare de proporţii: un fel de capacitate de „citire a minţii”, care promite dezvăluirea misterelor ce înconjoară funcţionarea materiei cenuşii.

În luna aprilie a acestui an (2013), o echipă de oameni de ştiinţă din Japonia a anunţat că poate identifica diferite obiecte ce apar în visul unui subiect, cum ar fi o casă, un ceas sau o persoană iubită. Ceea ce nu reuşeau însă oamenii de știință era să se determine ce anume simte în acele momente subiectul; cu alte cuvinte, nu se puteau identifica şi „măsura” emoţiile acestuia.


Totuşi, la sfârşitul lunii iunie un nou studiu realizat la Carnegie Mellon University a arătat că oamenii de ştiinţă au putut să indice cu precizie natura emoţiilor unui subiect, bazându-se doar pe activitatea lui cerebrală.
Studiul a avut ca bază de experiment o serie de emoţii umane obişnuite, cum ar fi mânia, dezgustul, invidia, fericirea, dorinţa sexuală, mândria, tristeţea şi ruşinea. Grupul de subiecţi a fost alcătuit numai din actori, care au fost rugaţi să genereze în ei înşişi, rând pe rând, aceste emoţii. Creierul lor a fost monitorizat încontinuu de o aparatură specială, iar un computer puternic a analizat rezultatele finale, realizând un model al lor.

Bazându-se pe scanările efectuate, modelul elaborat de computer a permis mai apoi cercetătorilor să indice corect emoţiile subiecţilor, atunci când acestora li se arătau anumite fotografii. La modul esenţial, fiecare emoţie avea propria ei „semnătură” neuronală în creierul subiecţilor.


Modelele activităţii creierului la acei subiecţi nu au fost însă limitate doar la grupul acelor persoane, ci el a putut fi de asemenea aplicat cu succes la alte persoane care nu au participat la teste.

image002(28)

Interesant este că, dintre toate emoţiile, computerul putea identifica cel mai uşor dorinţa sexuală, care după cum s-a putut constata, are o „semnătură” neuronală net distinctă de „semnăturile” celorlalte emoţii umane.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/computerele-au-reusit-pentru-prima-data-sa-identifice-in-mod-corect-emotiile-umane-a161
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...