Conspiratia Cernobil: experimentul periculos care a dus la explozia reactorului 4

Distribuie!

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Cernobîl? A fost un accident? Ori au existat, de fapt, motive în spatele unui experiment conştient? De-a lungul anilor, mulţi oameni s-au întrebat dacă, în 26 aprilie 1986, uriaşa explozie de la reactorul 4 al centralei nucleare din Cernobîl s-a întâmplat din cauză că un reactor fusese în mod intenţionat forţat într-o situaţie extrem de periculoasă. Accidentul a avut loc atunci când un experi­ment programat să elimine anumite probleme de siguranţă a luat-o razna. O serie de presupuse „erori“ fuseseră făcute chiar înainte de experiment. Dar de ce ar fi comandat autorităţile sovietice un dezastru de o asemenea amploare, devastând vieţile a milioane de oameni?

CHERNOBYL DISASTER 1986

Explicaţia îmbrăţişată de majoritatea celor care cred în conspiraţii este că dezastrul a reprezentat un experiment de pregătire pentru un război nuclear. Dacă guvernul sovietic plănuia un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi fost necesar să testeze şi să facă cercetări asupra procedurilor şi echipamen­tului proiectat în timpul Războiului Rece pentru a-şi putea proteja populaţia împotriva contaminării radioactive care ar fi fost consecinţa unui război nuclear.


Totodată, pentru a putea aplica un plan de protecţie pe termen lung, conducătorii aveau nevoie să afle informaţii despre efectele imediate ale unui atac nuclear. Dacă era pus la cale un plan pe mai mulţi ani, cul­minând cu un război nuclear împotriva Occidentului, ar fi putut un dezastru nuclear de proporţii din Ucraina să se dovedească un experiment util, chiar dacă îngrozitor?

Alte teorii care circulă în legătură cu acest dezastru includ ideea că ar fi fost răspunderea Occidentului, pentru că acesta ar fi vândut Rusiei echipa­mente defecte în cadrul unei conspiraţii mai largi din timpul Războiului Rece sau, după cum sugerează un videoclip amator postat pe site-ul YouTube, că explozia de la Cernobîl ar fi fost cauzată de o grevă în aviaţia SUA.


Interventie extraterestra in explozia de la Cernobil

La data de 26 aprilie 1986 s-a produs una dintre cele mai mari catastrofe nucleare de pe Terra. Un reactor din cadrul centralei de la Cernobâl a explodat și a produs o adevărată dramă nu doar în Rusia ci în întrega lume. Mai multe echipe de cercetători au încercat să determine ceea ce s-a petrecut în acea zi la Cernobâl, dar cu cât anchetele înaintau cu atât misterul se adâncea și mai mult. Nimeni nu poate preciza cu exactitate ce s-a petrecut la reactorul de la centrala nucleară cu câteva minute înainte de explozie, însă diverse fenomene stranii și inexplicabile s-au petrecut.

Capacul de 2000 de tone a fost ejectat

Cu câteva secunde înaintea exploziei, capacul reactorului, care cântărea aproximativ 2000 de tone a fost ejectat de o presiune fantastică. Inițial s-a crezut că vaporii au exercitat o asemenea presiune, dar apoi oamenii de știință au ajuns la concluzia că dacă această presiune exista în camera reactorului atunci și pereții trebuiau să sufere modificări. Dar nu, doar capacul, adică locul prin care se făcea accesul în interiorul reactorului a fost spulberat, iar restul elementelor au rămas intacte. Nimeni nu își poate explica ce s-a petrecut acolo și de ce doar capacul a fost spulberat.

Diferenţe de timp între explozii

Inițial s-a produs explozia reactorului și abia apoi cea din sala mașinilor. Problema pornește de la faptul că între cele două explozii s-a înregistrat o diferență de 2-3 secunde, cel puţin așa au auzit cei de la fața locului. De la depărtare povestea se schimbă puțin pentru că diferența dintre cele două explozii a fost de mai bine de jumătate de minut. De unde provenea acest ecart? Bineînțeles că nimeni nu își poate explica nici acest mister și diferența dintre explozii este mult prea mare.

Unde a dispărut combustibilul din reactor?

Pentru că tabloul enigmelor de la Cernobâl să fie aproape complet, după exploziile produse, echipele de cercetare au reușit să pătrundă în reactor. Cu stupoare s-a constatat că 90% din combustibilul din reactor dispăruse ca prin minune și în interiorul reactorului s-au găsit peste 10 tone de plumb. Este imposibil ca o asemenea cantitate de mare să se evapore în norul exploziei, iar chiar dacă mai multe mutații s-au produs în interiorul reactorului în urma exploziei, cele 10 tone de plumb nu puteau să apară din senin.

Noroc sau ajutor?

Explozia centralei nucleare de la Cernobâl din fosta Uniune Sovietică a provocat o emisie de câteva tone de materii radioactive în atmosferă. Însă această explozie de mari proporţii nu a fost, din fericire, decât una termică. Nu a avut loc o explozie nucleară. Reactorul distrus conţinea 180 de tone de uraniu îmbogăţit. Dacă s-ar fi produs o explozie nucleară, consecinţele ar fi fost mult mai cumplite.

Martorii oculari au declarat că înainte să se producă explozia au văzut un OZN gigant care survola zona. Din această cauză, putem să ne gândim că norocul unei explozii termale a provenit din partea unui ajutor nesperat al extratereștrilor. Altă explicație logică nu există și de-a lungul timpului nimeni nu a reușit să explice toate fenomenele misterioase care învăluie în mister explozia de la Cernobâl.

Această forţă misterioasă s-a manifestat în ansamblul spaţiu-timp din apropierea exploziilor, influenţând curgerea timpului local, fapt care ar putea explica modul diferit în care a fost perceput timpul în interiorul şi în exteriorul centralei – s-a înregistrat o diferenţă temporală de aproximativ 27 de secunde.

În plus, dispariţia a 90% din combustibil şi descoperirea a 10 tone de aluminiu inofensiv nu pot fi atribuite unei banale întâmplări. Şi în acest caz tentativele ştiinţei de a explica fenomenele nu sunt convingătoare. Însă este clar că acolo s-a produs o transmutaţie controlată ce a blocat orice posibilitate de explozie nucleară. În plus, mărturiile cu privire la razele de lumină purpurie orientate de un OZN către reactorul 4 sunt asociate cu fotografii care confirmă fără echivoc acest lucru.

De-a lungul timpului, mai mulţi membri ai armatei americane ce se ocupau de rachete balistice nucleare au declarat că mai multe ogive nucleare au fost neutralizate de către OZN-uri. Ar fi foarte posibil ca în anumite cazuri încărcăturile de uraniu să fi fost transmutate şi în locul lor să se fi găsit doar reziduuri de aluminiu. Însă armatele Statelor Unite, ca de altfel şi cele ruse, franceze şi israeliene nu au făcut niciodată declaraţii publice în legătură cu acest subiect.

SURSE

  1. Jamie King – 111 teorii ale conspiratiei.
  2. http://www.efemeride.ro/interventie-extraterestra-in-explozia-de-la-cernobal

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...