Constatare revoluționară! Un medicament dezvoltat pentru Alzheimer poate repara găurile dinţilor fără a mai fi nevoie de plombe

19262835 - panoramic dental x-ray in hand.
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Domeniul stomatologiei ar putea fi revoluţionat cu ajutorul unui tratament utilizat pentru tratarea Alzheimerului.

Un nou medicament creat iniţial pentru tratarea Alzheimer-ului ar putea reduce sau chiar elimina plombarea.  Noua terapie funcţionează prin stimularea celulelor stem, care în cele din urmă ar umple cavităţile cu dentină naturală, materialul calcifiat care protejează centrul dintelui, notează Sekeer.


Conform noii cercetări realizată în cadrul Colegiului King’s din Londra, procesul ar putea înlocui utilizarea substanţelor de umplere sintetice, pe care dentiştii le utilizează în mod normal pentru umplerea găurilor din dinte. Procesul natural al corpului de producere a dentinei este realizat pentru protejarea ţesutul din dinte. Prin accelerarea producţiei de dentină prin intermediul celulelor stem, medicamentul ar putea repara chiar şi găurile mari din dinţi, prin intermediul ţesutului natural al corpului.

Procedura este mult mai simplă şi mai puţin dureroasă. Tratamentul este aplicat prin utilizarea unor bureţi din colagen care sunt introduşi în spărtură. Bureţii biodegradabili conţin un medicament care stimulează regenerarea celulelor stem şi producerea dentinei. În acest timp, dintele se umple singur fără a fi nevoie de utilizarea frezei.


Medicamentul a fost deja utilizat în testele clinice pentru probeleme stomatologice, cât şi pentru tratarea afecţiunii Alzheimer.”[1]

SURSE

  1. http://www.descopera.ro/stiinta/16055467-constatare-revolutionara-un-medicament-dezvoltat-pentru-alzheimer-poate-repara-gaurile-dintilor-fara-a-mai-fi-nevoie-de-plombe
  2. Foto: descopera.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...