Conştient şi subconştient

Distribuie!

„Aşa cum am văzut, suntem conştienţi doar de 0,0000005% din realitatea înconjurătoare. Ce înseamnă atunci restul de 99,9999995%? Este subconştient. Şi doar 0,0000005% este partea conştientă.

Astfel am dat şi cea mai simplă definiţie a subconştientului. El conţine totul: cunoştinţe, valori, abilităţi psihice, idei, inspiraţii, instincte de supravieţuire, puteri latente, amintiri din viaţa aceasta şi din vieţile trecute şi orice altceva care te defineşte. Absolut totul, cunoaştere, acces la realităţi multidimensionale, totul se află în subconştient.


Evident că proporţia între subconştient şi conştient nu este fixă. Cunoaşterea, experienţele spirituale etc, modifică în mod continuu această proporţie. Şi chiar dezvoltarea creierului şi modificarea gradată a structurii ADN-ului vor pregăti noile generaţii pentru o extindere considerabilă a zonei conştiente în domeniul subconştient. Astfel, oamenii vor deveni din ce în ce mai conştienţi de o realitate din ce în ce mai vastă.

Pe măsură ce în meditaţie avem acces la realităţi din ce în ce mai vaste, zona subconştientului se subţiază şi conştientul pătrunde în zone care înainte erau necunoscute. În subconştient se află toate programele cu care decodificăm realitatea, programe care, aşa cum am amintit, sunt inoculate de tradiţii, prejudecăţi ş.a.m.d şi nu în ultimul rând de mass-media. Pentru că mass-media şi puternicii lumii au tendinţa de a repeta la infinit aceeaşi versiune a realităţii. Şi dacă repeţi mereu aceeaşi versiune a realităţii toţi convenim să vedem la fel lumea. Cum? Ca la ştiri.


Este necesar mai mult ca oricând să ne străduim să înlocuim gradat aceste programe subconştiente eronate şi limitatoare. În felul acesta, noi practic schimbăm paradigma, transformăm realitatea şi obţinem starea de libertate. Astfel putem trezi toate capacităţile interioare – unele cu adevărat dumnezeieşti – de care dispunem şi putem să decodificăm realităţi mult mai vaste ale conştiinţei Universale.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7732
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...