Continentul pierdut Kumari Kandam

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Majoritatea oamenilor sunt familiari cu povestea Atlantidei, legendarul oraş scufundat – aşa cum a fost descris de filozoful grec Platon. Până în această zi, încă sunt divizate părerile dacă această poveste ar trebui înţeleasă literar sau ar trebui doar să fie percepută ca o poveste a moralităţii. Mai înspre est, în subcontinentul India există o poveste similară. Este o poveste despre continentul pierdut Lemuria, deseori legat de legenda continentului Kumari Kandam de către cei care vorbesc limba Tamil.

Termenul Lemuria îşi are originile în a doua parte a secolului al 19-lea. Geologul englez Philip Sclater a fost nedumerit de prezenţa unor fosile de lemurieni în Madagascar şi India, dar nu şi în Africa continentală şi Orientul Mijlociu. Astfel, în articolul său din 1864, intitulat “Mamiferele din Madagascar”, Sclater a sugerat că Madagascarul şi India au făcut odată parte dintr-un continent mai mare şi a numit această suprafaţă lipsă “Lemuria.” Teoria lui Sclater a fost acceptată de comunitatea ştiinţifică din acea perioadă ca o explicaţie a modului în care lemurienii ar fi migrat din Madagascar în India sau invers în vremurile antice. Totuşi, după apariţia unor concepte precum plăci continentale sau tectonice, propunerea lui Sclater privind existenţa unui continent scufundat nu a mai fost susţinută.”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/continentul-pierdut-kumari-kandam—228791

SURSE


  1. http://epochtimes-romania.com/news/continentul-pierdut-kumari-kandam—228791
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...