Controlarea subconștientului

Distribuie!

„De putin timp apar mereu in presa articole despre experimente facute in secret pe oameni nestiutori. Aceste experimente au fost facute in diverse tari, printre care SUA, Canada si Anglia. S-a aflat ca mii de cetateni americani, spre exemplu, au fost supusi, fara sa stie, radiatiilor ionizate, gazelor ce actioneaza asupra sistemului nervos, LSD-ului si altor substante toxice folosite ca arme biologice.

Ele erau puse in practica, dupa cum reiese din documentele furnizate, la mijlocul anilor ’70. Multe dintre aceste experimente stranii au fost facute in institute de cercetare renumite, in universitati, spitale si clinici private. Cercetatorii, asistentii si personalul auxiliar erau obligati la tacere. Astazi incearca sa se afle cum a fost posibil ca intr-o lume libera sa se poata face astfel de experimente ingrozitoare.


De fiecare data s-a pus intrebarea daca aceste experimente, sau altele, au incetat cu adevarat la mijlocul anilor ’70 sau daca ele continua si in prezent. Primii cercetatori importanti din domeniul controlarii creierului si al cercetarii comportamentului au fost indrumati la inceputul secolului trecut. Doctorul John B. Watson a facut o serie de experimente care l-au conditionat pe fiul lui in asemenea masura, incat a dezvoltat o fobie relativ la sobolanii albi.

Cu putin timp inainte de cel de-al doilea razboi mondial, cercetatorul elvetian, doctorul Albert Hoffman, a descoperit substanta LSD, foarte raspandita in miscarea psihedelica. El a lucrat pentru concernul chimic Sandoz si, in 1943, a intrat in conctact, accidental, cu efectele acestui drog. Doctorul Hoffman a trait o tensiune neintrerupta vizualizand imaginile fantastice care ii apareau ca fiind extraordinar de reale. Simptomele si-au facut aparitia dupa cateva ore.


Intrucat doctorul Hoffman a vrut sa afle cat mai multe despre efectele ciudate ale acestui drog, a facut experiente pe el si a trait cateva lucruri ingrozitoare. In acel moment, doctorul Hoffman nu era constient ce importanta va avea descoperirea lui pentru experimentele viitoare de controlare a mintii.

Cam in aceeasi perioada, doctorii din Germania faceau experimente cu substante periculoase asemanatoare, pe oamenii arestati din mai multe lagare de concentrare. Multi medici germani, care colaborau cu trupele SS si cu Gestapo-ul, testau drogul mescalina pe diferite persoane din lagarul de concentrare de la Dachau.

Mescalina producea simptome asemanatoare cu cele ale LSD-ului. In timp ce doctorul Hoffman nu stia pentru ce era buna descoperirea lui, doctorii din Germania vroiau sa controleze cu ajutorul unor astfel de droguri persoanele razvratite, pentru a le distruge libera vointa.

Experimentele cu mescalina din lagarul de la Dachau au fost conduse de doctorul Kurt Plotner si s-au sfarsit pentru participantii obligati, la fel de fatal ca si testele pentru aviatia militara. La ordinul doctorului Plotner, s-a pus mescalina in bauturile ce erau date detinutilor. La fel ca si doctorul Hoffman, persoanele afectate nu stiau ca drogul era raspunzator pentru dereglarile de orientare si halucinatii. Multe dintre persoanele care nu au luat parte la experiment din propria vointa, dadeau vina pe alte cauze pentru acele stari.

Dupa razboi, cercetatorii americani au aflat ca victimele testelor au avut o serie de reactii diferite. Unii se schimbau complet, altii deveanu malancolici, sau se clatinau si intrau in servaj. Unele persoane aveau o serie de dureri atat de cumplite, incat le destainuiau tortionarilor si cele mai intime secrete. Pentru a obtine un control perfect asupra victimelor lor, medicii din lagare au inceput experimente cu mescalina in combinatie cu hipnoza. In timp ce in Germania se faceau experimente groaznice pe diferite persoane, nici in SUA nu a ramas neatins domeniul controlarii mintii.

Biroul de Servicii Strategice, prescurtat OSS, care fusese serviciul secret american in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a alcatuit un comitet care trebuia sa descopere un drog al adevarului. Acest comitet de afla sub conducerea psihiatrului Winifred Overholser. In toamna anului 1943 s-a aflat ca marijuana ar putea fi de mare folos in acest scop. Americanii au inceput un program de teste in cooperare cu proiectul Manhattan. Proiectul Manhattan era raspunzator pentru construirea bombei atomice si livrase prima duzina de cobai umani.

Participantii la test inhalau drogul. La inceput, incercarea parea sortita esecului, intrucat victimele vomitau. In curand, insa, OSS a aflat ca pentru cercetare sunt mai potrivite tigarile cu marijuana. Documentele eliberate in baza legii FOIA relatau despre o incercare reusita, la care s-au obtinut informatii pretioase. Din documentele date publicitatii este cunoscut faptul ca OSS a continuat experimentele, iar la acestea se foloseau soldati comunisti care erau stationati in lagare din afara oraselor Atlanta, Memphis si New Orleans.

Chiar daca, oficial, nu s-a gasit drogul adevarului prin aceste experimente facute pe oameni care nu participau de buna voie, cercetarile au continuat dupa cel de-al doilea razboi mondial, cu ajutorul medicilor germani si japonezi, adusi ilegal in SUA prin proiectul Paperclip, pe care il voi prezenta intr-o parte viitoare a seriei.”[1]

SURSE

  1. http://esentainfinitului.blogspot.ro/2012/11/controlarea-subconstientului.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...