Controlul minții, experimente pe oameni, CIA și MK-Ultra

Distribuie!

„CIA a ieşit de mai multe ori din legalitate prin punerea în fapt a proiectului. De la crearea sa, în 1947, şi până în 1981, CIA a operat doar în afara teritoriului american. Or, de la începerea proiectului, echipa de la MK-ULTRA a contravenit acestei dispoziţii a Congresului şi a întreprins experimente pe cetăţeni americani, rezidenţi pe solul naţional.

Nu există, bineînţeles, o idee exactă asupra seriei de experimente ilegale: Richard Helms, unul dintre arhitecţii proiectului, devenit director la CIA în 1966, a ordonat distrugerea arhivelor MK-ULTRA cu puţin timp înaintea plecării sale de la Agenţie, în 1973. În ciuda acestor precauţii, mai multe documente, prost arhivate, au ieşit la suprafaţă la sfârşitul anilor ’70: ele dau o idee asupra orientării proiectului MK-ULTRA.


Cobaii negri

S-a aflat, astfel, despre odioasa manipulare condusă de dr. Harris Isabel, director la Public Service Hospital din Lexington, în Kentucky – o instituţie specializată în toxicomanie. Solicitat de CIA pentru a elabora o gamă de droguri „sintetice”, dr. Isabel a început experimentarea lor pe pacienţi negri din cadrul instituţiei, administrând zilnic acestor „cobai” doze de LSD, de mescalină, de marijuana, de scopolamină şi de alte substanţe.


În schimbul participării lor la aceste „cercetări”, cobaii aveau dreptul la injecţii cu morfină de excelentă calitate, până la de trei ori pe zi, după gradul în care colaboraseră. Chemat să dea socoteală în 1975, în faţa Senatului, Dr. Isabel n-a văzut nici o contradicţie în faptul că a furnizat droguri de înlocuire toxicomanilor, în loc să-şi facă datoria să-i vindece.

În faţa indignării provocate de aceste dezvăluiri, CIA a afirmat că ar fi pus capăt programelor sale de manipulare mentală. Un oarecare Victor Marchetti, însă, agent CIA timp de 14 ani, s-a hotărât să alerteze opinia publică: după el, afirmaţiile Agenţiei erau doar minciuni.”[1]

SURSE

  1. http://www.formula-as.ro/2015/1173/enigme-16/creiere-manipulate-19413
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...