Controlul minții: Marile servicii de informaţii ale lumii pun stăpânire pe creierul uman

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„La 28 noiembrie 1953, doctorul Frank Olson se arunca pe fereastra unui hotel din New York. Zece etaje mai jos, el punea capăt definitiv depresiilor şi halucinaţiilor care-l chinuiau de mai multe zile. Frank Olson ocupa un post ştiinţific pe lângă un organism ultra-secret al armatei americane: Chemical Corps Special Operations Division. Or, cu nouă zile înainte, acest organism acceptase o colaborare cu CIA… care va grăbi moartea nefericitului Olson.

Într-o şedinţă organizată de Sidheny Gottlieb, şeful serviciilor tehnice de la CIA, acesta hotărăşte să facă o mică experienţă: să testeze efectele drogului LSD pe un subiect care să nu fi fost avertizat. Subiectul respectiv a fost Olson, pe care Gottlieb îl alesese pentru că-i plăcea să le facă farse colegilor. După ce a băut paharul în care Gottlieb vărsase drogul respectiv, Olson a dat, foarte repede, semne de neplăcute efecte secundare, manifestând un comportament „psihotic”. Sinuciderea n-a fost decât o încheiere aşteptată.


Ţinând cont de sfârşitul tragic al lui Frank Olson, Gottlieb şi patronul său, Allen Dulles, director la CIA până în 1961, au făcut astfel încât farsa cu LSD să rămână învăluită în cel mai deplin secret. Căci miza era de proporţii: protecţia unui proiect ultra-secret al CIA, cu numele MK-ULTRA.

Spălarea creierului


După moartea agentului Frank Olson, în 1953, familia acestuia a încercat să dea în judecată CIA, susţinând că tulburările mentale de care suferea în momentul morţii se datorau unor doze de LSD, luate fără ştirea lui.

MK-ULTRA se născuse dintr-un program secret anterior, cunoscut sub numele de „Blue bird”, al cărui scop oficial era de a contracara progresele sovietice în materie de spălare a creierului. Obiectivele reale ale CIA erau însă cu totul altele. Într-o primă etapă, se vorbea de studierea metodelor „ce permit să fie influenţat comportamentul unei persoane”. Experimentele puneau accentul pe „narco-hipnoză”, o tehnică ce combină psihotropia cu programarea hipnotică.

Proiectul a fost botezat „Anghinare” (Artichoke), căci lui Dulles îi plăcea foarte mult această plantă comestibilă. „Anghinare” era programul „ofensiv” de dominare mentală ce reunea experţi ai serviciilor de informaţii: Armată, Marină şi FBI. Dimensiunea dată proiectului a fost schiţată într-un memorandum din ianuarie 1952, în care se punea întrebarea: „Este posibil ca o persoană să fie astfel influenţată, încât să acţioneze după cum vrem noi, împotriva propriei dorinţe, şi chiar contra legilor fundamentale ale naturii?”. Mai limpede: poate fi fabricat un asasin programabil?

Pentru a răspunde întrebării, CIA a constituit o echipă de elită, capabilă să se ducă, fără preaviz, oriunde în lume. Misiunea sa: să testeze noile tehnici de interogatoriu ce garantează că subiectul interogat nu va mai păstra în memorie vreo urmă a celor discutate. Au fost utilizate stupefiante în serie, de la marijuana la LSD, trecând prin heroină şi sodium pentothal – faimosul „ser al adevărului”.

Chiar dacă primele rezultate erau menite să decepţioneze, CIA va persevera în această direcţie a programelor de manipulare mentală. Astfel, se va naşte proiectul arhiconfidenţial MK-ULTRA, în data de 13 aprilie 1953. De o amploare neobişnuită, proiectul nu era cunoscut la acea dată decât de eşaloanele superioare ale direcţiei CIA şi privea încercările de utilizare a drogurilor ilegale în scopuri operaţionale.

Alte proiecte ce constituie MK-ULTRA sunt orientate spre electronică, unul dintre ele fiind conceput să exploreze posibilitatea de „activare a organismului uman prin telecomandă”. Este vorba de a fi creat spionul ideal, cel care nici măcar nu ştie că spionează?”[1]

SURSE

  1. http://www.formula-as.ro/2015/1173/enigme-16/creiere-manipulate-19413
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...