Covid-19, Marea Resetare și Noua Ordine Mondială: Noua Normalitate, Dictatura Globală, Fără Proprietate, Transumanism. Covid-19 are legătură cu Marea Resetare pe care au anunțat-o globaliștii de la Forumul Economic de la Davos. Globaliștii au creat Covid-19 pentru a distruge drepturile și libertățile oamenilor, economia, cu scopul de a instaura Noua Ordine Mondială

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Marea Resetare, o uriașă campanie de propagandă

Călin Marchievici


”Indiferent că știm ceva sau nu despre ea, Marea Resetare e pe buzele tuturor. Este promovată prin măsurile luate de state ca răspuns la criza covid-19. (Spunând ”criză” nu mă refer la pandemia în sine cât la reacțiile la acest nou virus numit SARS-2 și la impactul pe care aceste reacții le au asupra condițiilor sociale și economice.)”, scrie Michael Rechtenwald, fost profesor de științe liberale la New York University, pentru Institutul Mises.

„În cartea ”COVID-19: Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, scrie că această criză covid-19 ar trebui tratată ca ”o ocazie pentru a face schimbările instituționale și politice care să ducă economiile spre un viitor mai drept și mai verde”. Potrivit lui Schwab, nu trebuie să ne așteptăm ca lumea post-covid să mai semene cu cea anterioară. Schwab sugerează ca vor fi făcute sau trebuie să fie făcute schimbări în mai multe domenii interdependente, pentru a se ajunge la o nouă normalitate”


Ce este Marea Resetare și cum s-ar instaura noua normalitate?
”Marea Resetare înseamnă venituri reduse și un consum de hidrocarburi redus. Însă Schwab si Forumul Economic Mondial definesc Marea Resetare și în termeni de convergență economică, monetară, tehnologică, medicală, de mediu, militară și de sisteme de guvernare. Marea Resetare va implica mari transformări în fiecare dintre aceste domenii, schimbări care, potrivit lui Schwab, nu doar că vor modifica lumea, dar ne vor face sa ne întrebăm «ce înseamnă să fii om»”, scrie Rechtenwald.

„În termeni de politică economică și monetară, Marea Resetare înseamnă consolidarea averii, pentru unii și apariția unui venit universal de bază, pentru alții. Ar putea însemna introducerea unei monede digitale, inclusiv a centralizării sistemelor bancare și a conturilor bancare, taxare imediată în timp real, dobânzi negative, supraveghere centralizată și controlul cheltuielilor și datoriilor.

Fiecare aspect al Marii Resetări include tehnologia, a patra revoluție industrială și transumanismul – extinderea nanotehnologiei, a roboticii, a studiului genomului uman. A patra revoluție industrială implică eliminarea muncii oamenilor în tot mai multe domenii și înlocuirea lor cu sisteme automatizate. Schwab salută încercările nanotehnologiei de a scana creierul uman și de citi comportamentul uman.

Marea Resetare mai înseamnă emiterea unor pașapoarte medicale digitale, transparența dosarelor medicale și a istoricului medical al fiecărui individ, modelarea genetică și situația bolilor.

În termeni militari, Marea Resetare înseamnă apariția unor noi fronturi – spațiul cibernetic și creierul uman.

În ce privește guvernarea, Marea Resetare înseamnă un guvern mai mare, mai coordonat, tot mai centralizat și o convergență crescută între corporații și state, digitalizarea funcțiilor guvernamentale, inclusiv prin algoritmii predictivi ajutați de tehnologia 5G, urmărirea și supravegherea în timp real și o ”guvernare anticipativă” a oamenilor.

Acestea fiind spuse, ”Marea Resetare” este o campanie de propagandă coordonată și îmbrăcată în mantia inevitabilului. Mai mult decât o teorie a conspirației, așa cum scrie The New York Times, Marea Resetare este o tentativă de conspirație, un soi de profeție autoîmplinită pentru a-i face pe corporatiști și guverne să adopte dezideratele Forumului Economic Mondial.

Pentru a-și vinde aceste proiecte, Forumul Economic Mondial le prezintă folosind retorica ”egalității economice”, ”echității”, ”incluziunii” și a ”destinului comun”, printre alte eufemisme. Aceste expresii sunt componenta colectivistă, socialistă și ideologică a socialismului corporatist.

Forumul Economic Mondial visează la o ordine globală bio-tehno-feudalistă, avându-i în frunte pe planificatorii corporatiști, iar sub ei aflându-se toata lumea. Marea masă ar urma să trăiască o stagnare perpetuă și să aibă așteptări foarte mici, în timp ce autonomia individuală va fi redusă drastic, dacă nu eliminată integral.

Aceste planuri nu vor putea da rezultate în practica, însă adoptarea lor va presupune un preț greu de plătit.

Socialismul corporatist
După Marea Resetare, corporațiile nu vor fi monopoluri per se. Scopul Forumului Economic Mondial este ca aceste corporații să controleze cât mai mult din producție și distribuție, cu scopul de a elimina producătorii ale căror produse sau procese sunt considerate nenecesecare sau dăunătoare dezideratului unei ”lumi mai bune și mai verzi” pe care îl au globaliștii. Asta ar implica constrângeri asupra producției și consumului și ar spori rolul guvernelor, pentru aplicarea acestor constrângeri.

Marea Resetare nu ar face decât să sporească efectele corporatocrației. Scopul nu este neapărat de a planifica toate aspectele producției, ci de a limita posibilitatea activității individuale, inclusiv activitatea consumatorilor, prin eliminarea din economie a unor întregi industrii și producători. ”Fiecare țară, de la SUA la China, trebuie să participe, fiecare industrie, de la petrol si gaze, până la tech trebuie să fie transformată”, scrie Schwab.

Marea Resetare ne va duce către restricțiile impuse în feudalism, inclusiv stagnarea economică pe care o presupune feudalismul. Acest neofeudalism poate fi numit „socialism corporatist” – nu doar pentru că încearcă să-și facă prozeliți folosind o retorică socialistă (”binele colectiv”, ”destin comun”, ”egalitate economică”), ci și pentru că urmărește monopolul producției, prin eliminarea producătorilor care refuză să se supună. Aceste intervenții se adaugă la ”haosul intervenționist” deja prezent și vor ajunge să perturbe piețele într-un mod care nu are precedent decât în planificarea socialistă. Regulile ce vor fi instituite îi vor forța pe producătorii mici și mijlocii să intre pe piața neagră, însă ar trebui să ne întrebăm dacă va mai putea exista o piață neagră dacă se va introduce o monedă digitală.

Prin urmare, restricțiile și reglementările vor tinde să creeze un sistem de castă, cu oligarhii corporatiști în vârf și cu restul lumii ”bucurându-se” de socialism. Unii vor avea tot mai multă avere, în timp ce restul vor avea „egalitate economică”, condiții reduse de trai și un venit universal de bază.

Restricțiile covid-19, protestele de stânga și socialismul corporatist
Restricțiile impuse economiei și, într-o măsură ceva mai mică, protestele de stânga ne îndreaptă spre acest socialism corporatist. Măsurile draconice și distrugerile provocate de proteste au destabilizat statele națiune și au distrus și micile afaceri, eliminând competitorii corporațiilor. Black Lives Matter și Antifa nu au făcut decât să demonstreze că viețile negrilor nu contează pentru Black Lives Matter, căci protestele inițiate de ei au distrus o mulțime de mici afaceri și locuințe ale acestor oameni.

Pe de altă parte, în această perioadă au prosperat ca niciodată giganții corporatiști precum Amazon. Amazon, Apple și Facebook, scrie BBC, au avut câștiguri mari în perioada izolării și au fost puțin afectați de proteste. În primăvara 2020, profitul Amazon a fost cel mai mare de la înființarea companiei, în 1994. Facebook, WhatsApp și Instagram au avut creșteri de 15% a numărului utilizatorilor în perioada pandemiei. Au crescut amețitor și veniturile Apple. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, a avut profituri cu 4% mai mari în perioada restricțiilor draconice.

Prin urmare, se pare că restricțiile anti-covid, închiderile parțiale, la fel ca și protestele sunt exact ceea ce Marea Resetare are nevoie, fără a specula că cei din spatele Marii Resetări ar fi ordonat aceste restricții și proteste. Cel mai probabil, ei au profitat de ocazie pentru a elimina afacerile mici și mijlocii, pentru ca conformarea la noile reguli să se facă mai simplu și mai profund.

Capitalism cu caracteristici chineze
Marea resetare este dezvoltarea sistemului chinez în Occident. În China, elitele politice au început cu implementarea sistemului politic socialist-comunist și, mai târziu, au implementat „capitalismul”. Elitele din Vest au început cu capitalismul și acum încearcă să implementeze sistemul politic socialist-comunist. Este ca și cum oligarhia din Vest s-ar fi uitat la socialismul din China și ar fi spus ”da, vrem și noi”.

Socialismul se apropie. Unele trăsături vechi au rămas, altele noi apar. Ideologia și retorica sunt aproape aceleași, folosite însă pentru atingerea unor scopuri ușor modificate. Socialismul promite ocrotirea celor oprimați de ”răul” economic și politic, promovarea intereselor economice ale claselor inferioare, scoaterea persoanelor „periculoase” din viața publică și din viața civică activă, preocuparea pentru ”binele comun”. Strategia chineză a Noului Drum al Mătăsii strânge acum un laț la nivel de infrastructură și datorii suverane în jurul statelor din Africa si Asia, pentru a le aduce pe acest drum.

Varianta contemporană este socialismul corporatist, un sistem cu doi piloni: socialismul deja existent, la care se adaugă monopoluri corporatiste. Diferența dintre socialismul de stat și cel corporatist ține de entitatea care controlează mijloacele de producție. Ambele sisteme se bazează pe monopol – unul pe monopolul de stat, celălalt pe monopolul corporatist. Ambele depind de ideologia socialist-comunistă. În cea mai nouă versiune a sa, această ideologie îmbracă forma progresismului și a ”justiției sociale”. Scopul este socialismul. Mijloacele pentru atingerea scopului sunt socialismul democratic și capitalismul progresist.

Paralela cu China explică și autoritarismul marilor corporații hi-tech. Ele sunt aparatul de comunicare ideologică necesar pentru promovarea socialismului corporatist sau a capitalismului cu caracteristici chineze. Asta presupune o reducere a drepturilor individuale – inclusiv dreptul la proprietate, libertatea de expresie, de circulație, de asociere, a religiei, libera întreprindere. Marea Resetare va implementa sistemul politic la fel cum s-a făcut în China – cu supraveghere 5G a orașelor, un sistemul de credite sociale, cu pașapoarte medicale, închisori politice și alte metode de represiune și control social și politic.

O alianță pentru sfidarea „resetării”

Până la urmă, socialismul cu caracteristici chineze și capitalismul cu caracteristici chineze sunt același lucru. Iar Marea Resetare este mai mult o campanie de propagandă, nu un buton pe care îl pot apăsa oligarhii globaliști, deși Forumul Economic Global preferă cea din urmă descriere. Planurile acestora trebuie combătute prin idei economice mai bune și prin acțiuni individuale concertate.

Singurul răspuns rezonabil la Marea Resetare este sfidarea ei și mai multă concurență. Dacă asta va presupune ca producătorii mici și mijlocii să se alieze pentru a sfida „resetarea”, atunci așa să fie. Trebuie să se formeze asociații de afaceri care să dejoace Marea Resetare, până nu e prea târziu”.”

SURSA: cotidianul.ro

Covid-19 are legătură cu Marea Resetare pe care au anunțat-o globaliștii de la Forumul Economic de la Davos. L-au invitat pe Donald Trump la Forumul Economic de la Davos, iar Donald Trump a refuzat să accepte Marea Resetare: “Ne-am angajat să păstram măreția creației lui Dumnezeu și frumusețea naturală a lumii noastre. Nu vom lăsa niciodată socialiștii radicali să distrugă economia și să ne ruineze țara”

Covid-19 are legatura cu Marea Resetare pe care au anuntat-o globalistii de la Forumul Economic de la Davos. L-au invitat pe Donald Trump la Forumul Economic de la Davos, iar Donald Trump a refuzat sa accepte Marea Resetare. Iata ce a declarat Donald Trump:

“Ne-am angajat sa pastram maretia creatiei lui Dumnezeu si frumusetea naturala a lumii noastre. Dar, pentru a imbratisa posibilitatile zilei de maine, trebuie sa respingem profetii permanenti ai dezastrului si predictiile lor despre Apocalipsa. Acesti alarmisti cer intotdeauna acelasi lucru: puterea absoluta de a domina, transforma si controla fiecare aspect al vietii noastre. Nu vom lasa niciodata socialistii radicali sa distruga economia si sa ne ruineze tara.”

 

Forumul Economic de la Davos, condus de globalistul Klaus Schwab, membru al grupului Bilderberg, un mare sustinator al comunismului si transumanismului, a pregatit aceasta frauda globala numita Covid-19 impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si China, SUA si UE. Klaus Schwab nici macar nu se fereste sa ne spuna planurile lor.

Dupa aparitia plandemiei Covid-19, Klaus Schwab ne-a anuntat publicat ca este timpul pentru “Marea Resetare”. Marea Resetare este cunoscuta si sub numele de Noua Ordine Mondiala/Guvernul/Agenda 21-2030. Marea Resetare inseamna distrugerea drepturilor si libertatilor, distrugerea economiei si pulverizarea societatii asa cum noi o stim, pentru ca, ulterior, “salvatorii” sa vina si sa impuna comunismul global la care viseaza.

 

Au incercat “stramosii” lor kominternistii din Rusia, dar au reusit. Comunismul a supravietuit prabusirii Uniunii Sovietice din anul 1991 si s-a extins in SUA si UE. Astazi, in SUA si UE, la conducere sunt noii comunisti cunoscuti si ca neomarxisti/progresisti/liberali/globalisti. Noii comunisti sunt mult mai periculosi decat stramosii lor, deoarece ei combina comunismul cu capitalismul.

China este cel mai clar exemplu: in China, comunismul lucreaza impreuna cu capitalismul. Controlul total, societatea orwelliana, statul maximal, ultrabirocratia, sistemul creditului social, supravegherea totala a populatiei, sunt apreciate de catre globalistii din SUA si UE, iar acestia vor sa implementeze controlul din China la nivel global.

Covid-19 si “schimbarile climatice” sunt instrumentele lor principale in acest moment. Au incercat cu terorismul si 11 septembrie 2001 sa distruga drepturile si libertatile oamenilor, dar au vazut ca este mult mai usor sa o faca cu ajutorul Covid-19.

Departamentul de Informatii Romania (DIR)

www.dir.org.ro

10 martie 2021

“Marea Resetare | Toată lumea participă la marea resetare | Michael Matt

“Toată lumea participă la marea resetare. Aproape toată lumea. Este unul care are puterea de a face ceva pentru a-i opri, și știți exact la cine mă refer. Au făcut o greșeală.

Nu vedeți? De patru ani încearcă să-l oprească, fiindcă, dacă întărește America, dacă îi readuce măreția, dacă reface economia, resetarea nu va avea loc. Noua Ordine Mondială va fi întârziată foarte mult. Cine știe când vor avea o altă ocazie precum Covidul? Iar ei știu asta.

Întrebați-vă de ce-l urăsc pe omul acesta. Oamenii aceștia Îl urăsc pe Dumnezeu, îi urăsc pe cei nenăscuți, urăsc familia tradițională și vă urăsc pe voi. Îl urăsc pe Donald Trump, ai cărui oponenți politici dau acum de pământ cu statuile sfinților. Agresează polițiști și ard steaguri.

Nu vă place Donald Trump? Îmi pare rău, prieteni, dar cui îi pasă?! Nu mai contează ce părere aveți despre personalitatea lui Trump sau despre mesajele lui pe Twitter. Uitați-vă la imaginea de ansamblu. Alegerea este simplă. Fiți de partea Americii acum sau vă veți prăbuși alături de Noua Ordine Mondială, într-un viitor nu atât de îndepărtat. Nu există altă alegere.”” (Prodocens Media)

Video

Marea Resetare, planul de a institui o Nouă Ordine Mondială

“Autor: Iulia Moise

În spatele dezastrului provocat de pandemia provocată de noul coronavirus se ascunde o agendă globalistă pe care puțini din mass-media au îndrăznit să o menționeze până acum, au declarat colaboratorul Sky News Australia și fostul senator australian Cory Bernardi, într-o dezbatere care a avut loc zilele trecute.

 

Fostul senator Bernardi consideră că isteria provocată de COVID-19 este folosită pe post de cal troian pentru a ascunde o agendă globalistă creată la Forumul Economic Mondial din Davos. Acest plan ascuns se numește „Marea Resetare” și este conceput de elitele miliardare cu scopul de a produce schimbări economice și sociale.

„Există ceva neobișnuit în panica continuă pe care o produce pandemia. Acum, experții medicali sunt de părere că o nouă perioadă de carantinare nu ar mai funcționa. Nimic din toate acestea nu are niciun sens până când nu vă deschideți mintea pentru a lua în considerare faptul că există o agendă ascunsă”, a declarat Cory Bernardi.

 

Tehnocratul Klaus Schwab, fondator și președinte al Forumului Economic Mondial, a declarat, la Forum: „Răspândirea alarmantă a coronavirusului ne-a arătat că sistemele noastre vechi nu mai sunt potrivite pentru secolul XXI, a arătat o lipsă fundamentală de coeziune socială, corectitudine, incluziune și egalitate. Acum este un moment propice, atât pentru a lupta cu virusul, cât și pentru a modela sistemul, pregătindu-l astfel pentru era post-coroanavirus”.

Bernardi este de părere că măsurile de distanțare socială și perioadele de carantinare, strategii adoptate de Guvernele din toată lumea pentru a lupta cu pandemia, au scăzut consumul de combustibil, au redus considerabil călătoriile internaționale și au dus la falimentul a zeci de companii aeriene și firme de turism. Ba mai mult, guvernele folosesc „pandemia” pentru a reduce permanent libertățile civile și libertatea de mișcare și de întrunire.

„De ce credeți că Verzii australieni au fost atât de liniștiți în ultimele luni … pentru că agenda lor politică prinde viață”, mai spune Bernardi.

„După decenii în care au fabricat sute de minciuni cu privire la schimbările climatice și elitele s-au folosit de propagandă pentru a forța mână Guvernelor, acum socialiștii folosesc isteria indusă de mass-media drept ultima lor armă de distrugere economică”, mai afirmă Bernardi, transmite Zerohedge.”[1]

“Marea Resetare: „Această pandemie COVID este șansa noastră…” A cui?

Autor: Adrian Pătrușcă

Tucker Carlson, realizatorul emisiunii cu cea mai mare audiență de la Fox News, a vorbit despre „Marea Resetare”, planul de a institui o Nouă Ordine Mondială profitând de pandemia COVID.

În monologul său din deschiderea emisiunii de marți, Carlson a amintit despre încălcarea repetată a libertăților personale în Statele Unite, observând că restricțiile și măștile nu au oprit „vârful infecțiilor cu coronavirus”.

Ziaristul a vorbit despre explicația pe care arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a dat-o acestor încălcări.

„Ce se întâmplă?”, a întrebat Carlson, continuând:

„Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Viganò are un răspuns. Viganò este una dintre vocile care spun adevărul în biserica sa. S-a făcut extrem de impopular pentru mulți din ierarhie în urmă cu câțiva ani, expunând complicitatea lor în timpul deceniilor de abuzuri sexuale. Viganò are 79 de ani și, asemenea persoanelor în vârstă care încetează să se mai preocupe de ce cred ceilalți, cu adevărat nu se mai sinchisește. Așa că spune cu adevărat ceea ce gândește.”

„Nu este teoria conspirației, este purul adevăr”
Și realizatorul de la Fox a amintit despre scrisoarea pe care ierarhul i-a trimis-o lui Donald Trump cu câteva săptămâni în urmă, și în care Viganò arăta:

„Nimeni, până în luna februarie, nu ar fi crezut vreodată că în toate orașele noastre, cetățenii vor fi arestați pur și simplu pentru că vrut să meargă pe stradă, să respire, să își păstreze afacerile deschise. Totuși, acest lucru se întâmplă acum peste tot în lume… Drepturile fundamentale ale cetățenilor și credincioșilor sunt batjocorite în numele unei urgențe sanitare, care se vădește din ce în ce mai mult ca un instrument pentru instaurarea unei tiranii inumane, fără chip.”

Și Carlson a comentat:

„Ceea ce a scris Viganò este purul adevăr. Nu este teoria conspirației; este factual exact.”

După care realizatorul a difuzat o înregistrare cu premierul Canadei, Justin Trudeau, adresându-se Organizației Națiunilor Unite.

Trudeau declara că pandemia a dat liderilor lumii șansa „resetării”.

„Această pandemie a oferit oportunitatea pentru o resetare”, a afirmat Trudeau. „Este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemie pentru a reinventa sisteme economice care să răspundă cu adevărat provocărilor mondiale, cum ar fi sărăcia extremă, inegalitățile și schimbarea climatică.”

Ocolirea democrației
Carlson a sugerat că ceea zicea Trudeau nu era că liderii lumii doresc să-i salveze pe oameni de un „virus cu o rată de supraviețuire de 99%”, ci să ocolească regulile democrației pentru a impune teorii netestate:

„Oh, «aceasta este șansa noastră», spune Justin Trudeau. Nu șansa noastră de a vă salva de un virus cu o rată de supraviețuire de 99%. Aproape cu siguranță veți fi bine, și ei știu asta. Este șansa noastră de a impune un control social fără precedent asupra populației pentru a ocoli democrația și a schimba totul în conformitate cu bizarele lor teorii științifice, care nu au fost niciodată testate în lumea reală și, în plus, nu au nici o noimă. Asta este șansa lor.”

Ziaristul a subliniat că cel care a declarat că „pandemia a oferit o oportunitate pentru o resetare” era un „șef de stat”. Carlson a amintit și de o carte a fondatorului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, intitulată „COVID-19: Marea Resetare”.

„Această carte nu este despre știință sau medicină”, a spus Carlson. „Nu, în schimb ea descrie «ce schimbări vor fi necesare pentru a crea pentru viitor o lume mai inclusivă, trainică și sustenabilă».”

Apocalipsa nu a avut loc
Ziaristul de la Fox News a subliniat diferențele dintre modul în care liderii lumii discută despre pandemia de coronavirus acum față de modul în care discutau la jumătatea lunii martie.

La acea vreme, lideri politici precum Gavin Newsom, guvernatorul Democrat al Californiei, preziceau că un număr uriaș de oameni – 56% din populația acestui stat, de pildă, care este de peste 25 de milioane – se vor infecta, și au vorbit despre scurte perioade de carantină.

Dar realitatea este diferită.

„La data de 15 noiembrie, circa 2,6% din totalul populației Californiei a fost infectată”, a spus Carlson. „Aceasta înseamnă cu vreo 20 de milioane de oameni mai puțin decât a prezis Gavin Newsom în mai că se vor infecta. Așa că, într-un fel, aceasta seamănă cu o victorie. Putem proclama victoria? Nu, din contră.”

„Luni, Newsom a anunțat că vor fi instituite și mai multe restricții. Acum, 41 de districte din cel mai mare stat al nostru se află sub cele mai restrictive forme de carantinare. Biserici, săli de sport și restaurante nu pot desfășura nici un fel de activități interne.”

Puterea puterii
Acest lucru nu l-a împiedicat pe Newsom să ia cina cu o duzină de comeseni la un restaurant șic, în paranteză fie zis.

„Cum arată Marea Resetare?”, a întrebat Carlson. „Iată cum: Oamenii de la putere fac tot ceea ce vor, deoarece sunt la putere. Nici un principiu nu mai este bătut în cuie. Nici un standard nu se mai aplică.”

În acest context, ziaristul a revenit la Viganò.

„În scrisoarea sa de luna trecută către președinte, arhiepiscopul Viganò a scris următoarele și ele merită ascultate:

«Marea Resetare este sortită eșecului deoarece cei care au plănuit-o nu înțeleg că mai sunt oameni gata să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile, să-i protejeze pe cei dragi ai lor, să le ofere un viitor copiilor și nepoților lor.»

„Să sperăm că este adevărat”, a comentat Carlson.”[2][3]

Marea Resetare: Fără proprietate, fără intimitate, fără bani… Cum va arăta Iadul pe Pământ

Autor: Adrian Pătrușcă

În laboratoarele globalizării, există deja scenariile și planurile pentru modul în care va funcționa Noua Ordine Mondială, care trebuie instaurată până în 2030.

O analiză realizată de Anthony Mueller de la Institutul Mises, pe care am tradus-o pentru cititorii EVZ.

Forumul Economic Mondial (WEF) a fost întemeiat cu cincizeci de ani în urmă. A dobândit din ce în ce mai multă importanță de-a lungul timpului, ajungând astăzi una dintre cele mai importante platforme de reflecție și de planificare a viitorului.

Ca loc de întâlnire a elitei mondiale, WEF adună liderii lumii afacerilor și ai politicii ca și anumiți intelectuali atent aleși.

Principalul obiectiv al forumului este controlul mondial. Piețele libere și alegerea individuală nu se numără printre valorile sale; prețuiește în schimb intervenționismul de stat și colectivismul.

Libertatea individuală și proprietatea privată urmează să dispară de pe planetă până în 2030, potrivit proiecțiilor și scenariilor WEF.

Opt predicții
Libertatea individuală este din nou în pericol. Ce ne așteaptă a fost anunțat încă din noiembrie 2016, atunci când WEF a publicat „8 predicții pentru lumea din 2030”.

Potrivit scenariului WEF, lumea va deveni un loc cu totul diferit față de acum, deoarece modul în care oamenii vor munci și vor trăi va suferi o schimbare profundă.

Scenariul pentru felul cum va arăta lumea în 2030 este mai mult decât o previziune. Este un plan a cărui implementare s-a accelerat dramatic, de la începutul pandemiei COVID și carantinele care au urmat.

Potrivit proiecțiilor „Consiliilor Viitorului Global” ale WEF, proprietatea și viața privată vor fi abolite în cursul deceniului viitor.

Exproprierea plănuită va merge chiar mai departe de cererea comunistă de a aboli proprietatea privată asupra mijloacelor de producție, lăsând totuși o libertate proprietăților private.

Proiecția WEF indică faptul că bunurile de consum nu vor mai fi nici ele proprietate privată.

Dacă proiecția WEF se va realiza, oamenii vor trebui să închirieze și să împrumute produsele lor de primă necesitate de la Stat, care va fi proprietarul unic al tuturor bunurilor.

Oferta de bunuri va fi raționalizată în conformitate cu un sistem de puncte de credit social. Cumpărăturile, în înțelesul tradițional al cuvântului, vor dispărea odată cu dispariția achizițiilor de bunuri private.

Fiecare mișcare personală va fi supravegheată electronic și orice producție se va supune condițiilor unei energii curate și unui mediu sustenabil.

Pentru a avea o „agricultură sustenabilă”, alimentele vor fi în principal vegetariene. În noua economie totalitară a serviciilor, guvernul va oferi locuința, hrana și transportul de bază, în vreme ce restul va trebui împrumutat de la Stat.

Utilizarea resurselor naturale va fi adusă la minimum. În colaborare cu câteva țări cheie, o agenție mondială va fixa prețul emisiilor de CO2 la un nivel extrem de ridicat, pentru a descuraja consumul.

Într-un video promoțional, Forumul Economic Mondial rezumă cele opt predicții după cum urmează:

1. Oamenii nu vor poseda nimic. Mărfurile sunt fie gratuite, fie trebuie împrumutate de la Stat.

2. Statele Unite nu vor mai fi cea mai mare putere a lumii, ci aceasta va fi dominată de un grup de țări.

3. Organele nu vor mai fi transplante, ci vor fi produse prin imprimare 3D.

4. Consumul de carne va fi redus la un nivel minim.

5. Vor avea loc deplasări masive de persoane, cu miliarde de refugiați.

6. Pentru a limita emisiile de dioxid de carbon, va fi stabilit un preț global la un nivel exorbitant.

7. Oamenii se pot pregăti să plece pe Marte și să înceapă o călătorie pentru descoperirea vieții extraterestre.

8. Valorile occidentale vor fi supuse la modificări dramatice, până la dispariția lor.

Dincolo de intimitate și de proprietate

Într-un articol pentru Forumul Economic Mondial, activista ecologistă daneză Ida Auken, care a fost ministru al Mediului în țara sa din 2011 până în 2014 și acum este membră a parlamentului danez, a elaborat un scenariu despre cum va arăta lumea fără intimitate și proprietate privată.

În „Bun venit în 2030”, ea concepe o lume unde „nu dețin nimic, nu am nici o intimitate, iar viața nu a fost niciodată mai bună”.

Până în 2030, arată scenariul lui Auken, cumpărăturile și proprietatea vor deveni revolute, deoarece tot ceea ce înainte era un produs, acum este un serviciu.

În această idilică lume a ei, oamenii au acces gratuit la transporturi, cazare, hrană și „la toate lucrurile de care avem nevoie în viața noastră cotidiană”.

Cum aceste lucruri vor deveni gratuite, „nu va mai avea nici un sens pentru noi să deținem prea multe”.

Nu vor mai exista locuințe private și nimeni nu va mai plăti chirie, „deoarece altcineva va folosi spațiul nostru locativ, atunci când nu avem nevoie de el”.

O sufragerie a cuiva, de exemplu, va fi folosită pe post de sală de ședințe, când persoana lipsește.

Lucruri precum „boli produse de modul de viață, schimbare climatică, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe aglomerate, poluarea apei, poluarea aerului, tulburările sociale și șomajul” aparțin trecutului.

Autoarea prezice că oamenii vor fi atât de fericiți să se bucure de o astfel de viață frumoasă încât „drumul pe care am mers până acum va fi uitat”.

Paradis ecologic
În contribuția sa din 2019 a reuniunii anuale a Consiliilor Globale ale Viitorului din cadrul Forumului, Ida Auken a prezis cum va arăta lumea în viitor „dacă câștigăm războiul cu schimbarea climatică”.

În 2030, când emisiile de carbon vor fi reduse considerabil, oamenii vor trăi într-o lume în care carnea în farfurie „va fi un spectacol rar”, în timp ce apa și aerul vor fi mult mai curate ca astăzi.

Din cauza trecerii de la cumpărarea bunurilor la utilizarea serviciilor, nevoia de bani va dispărea, deoarece oamenii vor cheltui din ce în ce mai puțin pe bunuri.

Timpul de muncă va scădea și timpul de relaxare va crește.

Pentru viitor, Auken vede un oraș în care mașinile electrice au înlocuit vehiculele convenționale cu ardere internă. Majoritatea drumurilor și a parcărilor vor deveni spații verzi și zone pietonale.

Până în 2030, agricultura va oferi în principal alternative vegetale pentru aprovizionarea alimentară în locul cărnii și al produselor lactate.

Utilizarea pământului pentru producția de hrană pentru alimente va scădea considerabil, iar natura se va răspândi din nou în lumea întreagă.

Consimțământul social
Cum pot fi făcuți oamenii să accepte un asemenea sistem? Momeala pentru atragerea maselor va fi asigurarea de sănătate completă și un venit de bază garantat.

Promotorii Marii Resetări promit o lume fără boli. Datorită organelor produse de biotehnologie și a tratamentelor medicale individualizate bazate pe genetică, vor fi posibile o speranță de viață considerabil crescută și chiar nemurirea.

Inteligența artificială va eradica moartea și va elimina boala și mortalitatea.

Companiile de biotehnologie s-au lansat deja în cursa pentru a descoperi cheia vieții veșnice.

Pe lângă promisiunea de a transforma orice persoană obișnuită într-un supraom divin, este considerată foarte atrăgătoare și promisiunea unui „venit de bază universal”, în special pentru cei care nu vor mai găsi un loc de muncă în viitoarea economie digitală.

Obținerea unui venit de bază fără a mai fi nevoit să treci prin rușinea de a cere ajutor social este folosită ca momeală pentru obținerea sprijinului celor săraci.

Pentru a face economia viabilă, garantarea unui venit de bază va necesita nivelarea diferențelor de salarizare.

Procedurile tehnice de transfer al banilor de la stat vor fi folosite pentru promovarea unei societăți fără bani lichizi.

Odată cu digitalizarea tranzacțiilor monetare, orice cumpărătură a unei persoane va fi înregistrată. În consecință, autoritățile guvernamentale vor avea acces nestingherit la modul în care oamenii își cheltuie banii.

Un venit de bază universal într-o societate fără bani lichizi va oferi condițiile pentru a impune un sistem de credit social și mecanismele de sancționare a comportamentului indezirabil, identificându-i pe indezirabili și pe inutili.

Cine vor fi conducătorii?
Forumul Economic Mondial păstrează tăcerea în privința celor care vor domni peste lumea nouă.

Nu există nici un motiv să credem că noii deținători ai puterii vor fi binevoitori. Totuși, chiar și dacă principalii decidenți ai viitorului guvern mondial nu vor fi răi, doar tehnocrați, ce motive ar avea o tehnocrație să îi tolereze pe indezirabili?

Ce rost ar avea pentru o elită tehnocratică să transforme omul obișnuit într-un supraom? De ce să împartă beneficiile inteligenței artificiale cu masele și să nu păstreze bogățiile doar pentru câțiva aleși?

Nelăsându-ne păcăliți de promisiunile utopice, o evaluare sobră a planurilor duce la concluzia că în această lume nouă nu va exista loc pentru persoana medie, care va fi înlăturată împreună cu cei „inutili”, „slabi de minte” și „nesupuși”.

În spatele propovăduirii evagheliei progresiste a justiției sociale de către promotorii Marii Resetări și a stabilirii unei noi ordini mondiale se ascunde sinistrul proiect al eugenismului, care este numit acum din punct de vedere tehnic „inginerie generică”, numele mișcării fiind „transumanism”, o denumire consacrată de Julian Huxley, primul director al UNESCO.

Promotorii proiectului păstrează tăcerea în privința celor care vor fi conducătorii acestei lumi noi. Natura distopică și colectivistă a acestor proiecții și planuri este rezultatul respingerii capitalismului liber.

Instaurarea unei lumi libere printr-o dictatură este o contradicție în termeni. Nu mai puțină ci mai multă prosperitate economică este răspunsul la problemele actuale.

De aceea, avem nevoie de mai multă piață liberă și de mai puțină planificare a statului.

Lumea devine din ce în ce mai verde și o reducere a creșterii populație este deja pe cale să se petreacă. Aceste tendințe sunt o consecință firească a creării de bogății prin piețele libere.

Concluzie
Forumul Economic Mondial și instituțiile sale conexe, în combinație cu câteva guverne și câteva companii de înaltă tehnologie doresc să conducă lumea într-o nouă eră, fără proprietate privată, nici viață privată.

Miza o reprezintă valori precum individualismul, libertatea și căutarea fericirii, care trebuie respinse în favoarea colectivismului și a impunerii unui „bine comun” definit de elita autoproclamată a tehnocraților.

Ceea ce este vândut opiniei publice ca promisiunea egalității și a durabilității ecologice reprezintă de fapt un atac brutal la adresa demnității și libertății umane.

În loc să utilizăm noile tehnologii ca pe un instrument de îmbunătățire, Marea Resetare încearcă să folosească posibilitățile tehnologice ca pe unealtă de înrobire.

În această nouă ordine mondială, Statul este singurul proprietar a toate. Rămâne ca imaginația noastră să determine cine va programa algoritmii care vor gestiona distribuirea bunurilor și a serviciilor.”[4][5][6]

Va recomandam sa cititi:

Raportul Rockefeller 2010: Covid-19, dictatura globală, Marea Resetare și Noua Ordine Mondială

SURSE

  1. https://evz.ro/teoria-exploziva-a-conspiratiei-elitele-pregatesc-marea-resetare-cu-ajutorul-pandemiei.html
  2. https://evz.ro/marea-resetare-aceasta-pandemie-covid-este-sansa-noastra-a-cui.html
  3. https://evz.ro/marea-resetare-aceasta-pandemie-covid-este-sansa-noastra-a-cui.html/2
  4. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html
  5. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html/2
  6. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html/3
  7. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...