Crearea Rezervei Federale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„După această enormă acumulare de capital, s-a trecut la crearea unui organism care să controleze întregul sistem financiar bancar al SUA, anume Federal Reserve (Rezerva Federală).

În 1907 Jacob Schiff declara într-un discurs la New York că fără o bancă centrală care să aibă un control adecvat, ţara va aluneca către cele mai severe crize din istorie.


După criza artificială din 1907, „rezolvată” de J. P. Morgan, în 1908 congresul l-a însărcinat pe Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor şi cu căutarea soluţiilor pentru prevenirea crizelor … Acesta, după o vizită la „greii” europeni din finanţe bănci (Rothschilds şi prietenii), în noiembrie 1910, la Jekyll Island Club, se întâlneşte cu Paul Warburg (Kuhn, Loeb & Co.), Frank A. Vanderlip (din partea National City Bank of New York), Henry P. Davison (din partea companiilor J. P. Morgan), Charles D. Norton (din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong (reprezentant J. P. Morgan), în cel mai mare secret posibil, şi pun bazele Federal Reserve, în conformitate cu înţelegerea prealabilă dintre Aldrich, Warburg, JP Morgan și Rockefeller.

Secretul era necesar deoarece opinia publică nu ar fi acceptat o „bancă naţională” creată de bănci private. De abia în 1913 a fost recunoscută oficial de către Woodrow Wilson, influenţat fiind de Bernard Mannes Baruch.”[1]


SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9818
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Student creștin exclus din Universitate pentru comentarii anti-homosexualitate așteaptă verdictul Curții Supreme din Marea Britanie
Organizația Mondială a Sănătății exercită presiuni asupra Tanzaniei pentru a impune restricții, măști și pentru a vaccina oamenii. Preşedintele Tanzaniei spune că testele pentru coronavirus folosite în ţara sa dau rezultate eronate, după ce au ieșit pozitive probe recoltate de la o capră şi de la un fruct (mai 2020)
Summit G7 la Taormina, în Sicilia - planul pentru Noua Ordine Mondială! Proteste împotriva Noii Ordini Mondiale!
Academia Regală de Științe a Serbiei vrea să dea NATO în judecată pentru bombardamentele din 1999
Teroristul cu ciocanul de la Notre-Dame a fost premiat de UE pentru un articol pro-imigrație și împotriva rasismului
„Proiectele Negre” (USAP) - tehnologia extraterestră și secretele guvernamentale
Afganistan: Forţele americane sunt suspectate de crime de război de către Curtea Penală Internaţională
200.000 de militari ai statului planetar politienesc vor proteja membrii Cupei Masonice FIFA ! O adevarata armata globala a unui stat politienesc ! S-au instalat si rachete pe blocuri pentru a asigura protectia !
Un batran din Florida a fost arestat 60 de zile pentru ca a dat de mancare oamenilor strazii ! Nu va place "democratia" americana ?!
Lavrov dezvăluie cum SUA folosesc Europa împotriva Rusiei
Românul nu protestează ca francezul, deși prețul benzinei îl lovește mai tare
Președintele Germaniei: „Anonimatul pe Internet ar trebui să fie interzis.” Germania a adoptat un proiect de lege ce obligă site-urile să șteargă anumite comentarii, dar și să dezvăluie instanțelor identitatea celor care postează
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...