Creativitatea umană este susţinută de fiinţele spirituale din lumile subtile

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Actele noastre de creativitate nu se nasc doar din creierul nostru, care ar fi un sistem închis. De fapt, în timpul oricărui proces creativ, interacţionăm cu alte creiere şi în măsura în care suntem pregătiţi putem primi şi inspiraţii din alte lumi superioare paralele.

Impactul mediului socio-cultural asupra persoanelor creative nu poate fi negat. Nimeni nu este un Robinson Crusoe şi cu atât mai puţin oamenii sensibili, cum sunt artiştii, scriitorii, compozitorii. Problema abordată aici este cea a unei interacţiuni mai spontane, mai imediate decât clasicele influenţe socio-culturale: este vorba despre posibilitatea unei conexiuni directe – în general inconştiente – a minţii noastre cu altele în timpul procesului creativ.


Aceste interacţiuni subtile care se realizează dincolo de percepţiile senzoriale obişnuite, sunt cunoscute de mii de ani: ele fac parte integrantă din mistica şi metafizica tradiţională, atât orientală, cât şi occidentală. În zilele noastre, numeroase forme ale percepţiei extrasenzoriale au fost studiate în laborator şi s-au obţinut rezultate semnificative .

Efectul „gemenilor” sau transferul de imagini şi informaţii între persoane intim legate, chiar separate de mari distanţe, este o dovadă în acest sens. Şcolile de analiză tranzacţională şi de psihologie transpersonală atestă şi ele că existenţa interacţiunilor subtile dintre procesele emoţionale şi cognitive ale oamenilor nu poate fi pusă la îndoială.


Un asemenea tip de procese explică foarte bine actele excepţionale de creativitate. Produsul creaţiei ar fi mai degrabă cel al unei interacţiuni decât cel al unui individ izolat. Sclipiri rare şi miraculoase de creativitate apar mai mult la confluenţa proceselor creative în interconexiune decât realizate de un singur om. Explicaţia geniului ca o creativitate interactivă ar putea permite supunerea acestui fenomen surprinzător cercetării ştiinţifice.

Creativitatea culturală, adică dezvoltarea colectivă a populaţiilor prin intermediul unei activităţi creative proprie membrilor săi, este un element puternic în susţinerea acestor idei. În acest tip de creativitate, membrii unei aceleiaşi colectivităţi nu par a fi singurii care interacţionează, ceea ce ar putea fi explicat prin transferul de informaţie de tip clasic; membrii populaţiilor îndepărtate au de asemenea, în mod vizibil, o anumită formă de contact. Realizări culturale similare au apărut la civilizaţii care este puţin probabil să fi avut un schimb de tip clasic în istoria lor.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4210
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Curenţii energetici cosmici şi telurici

Familia Rothschild a finanţat ambele tabere ale războiului de secesiune
Serviciul francez de informatii intimidează jurnaliștii care îl critică pe Emmanuel Macron

Edward Snowden, fost agent NSA: "spionii britanici pot sa controleze smartphone-urile de la distanta!" "Nosey Smurf" ("Strumful Bagacios") le permite spionilor sa porneasca microfonul si camera video a oricarui smartphone, chiar daca telefonul este inchis !

Cetatea Zânelor, vechea cetate dacică de lângă Covasna

Închide