Creiere în reţea: Intuiţia bruscă şi spontană, element deseori crucial în creativitate, poate să-şi aibă sursa şi în afara creierului subiectului. Această creativitate ar putea fi ghidată printr-un „dialog” bogat, chiar inconştient, în cursul căruia subiectul este ajutat prin sclipiri de intuiţie care de multe ori reprezintă manifestarea unei inteligenţe superioare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Diferitele procese ale actelor excepţionale de creativitate realizate prin rezonanţă, pot fi ilustrate prin exemplul calculatoarelor în reţea. Sistemele de ordinatoare profesionale, contrar generaţiei precedente, sunt deseori dispuse în reţea în punctele de lucru, ele însele legate la bănci de date, la sisteme de curier electronic, la reţele externe. În consecinţă, procesele puse în joc într-un punct de lucru dat nu sunt limitate la operaţiile tastaturii sale. Un utilizator poate dirija informaţii atât locale, în punctul de lucru, cât şi informaţii născute din legăturile cu exteriorul.

Dacă nu se cunosc efectiv procedurile sau programul prin care diferite acţiuni sunt apelate sau create, nu se poate şti dacă acestea sunt locale sau vin dintr-o arhitectură exterioară, eventual îndepărtată.


Calculatorul poate combina informaţii din surse locale sau îndepărtate. Aceasta ne permite o analogie funcţională cu acest proces de tip local-îndepărtat, prezent de asemenea în actele de creativitate. Intuiţia bruscă şi spontană, element deseori crucial în creativitate, poate să-şi aibă sursa şi în afara creierului subiectului. Această creativitate ar putea fi ghidată printr-un „dialog” bogat, chiar inconştient, în cursul căruia subiectul este ajutat prin sclipiri de intuiţie care de multe ori reprezintă manifestarea unei inteligenţe superioare. Acest tip de proces apare şi în investigaţiile ştiinţifice.

Creativitatea nu trebuie concepută în mod forţat, ca un dialog între două minţi de acelaşi tip; pot fi implicate procese ale gândirii mai multor indivizi.


Analogic vorbind, este vorba de fapt de un fişier al ordinatorului central, accesibil tuturor utilizatorilor abonaţi. Programe speciale pot permite acestora să scrie în fişierul respectiv şi să citească ceea ce alţii au scris acolo. Elementele sunt uneori elaborate de mai mulţi utilizatori, iar cei care le citesc nu au indicaţii asupra originii diferitelor contribuţii.

Aceasta este o analogie cu un concept care „izbucneşte”, devenind o intuiţie, un concept impersonal, dar care rezultă dintr-o sinteză de acţiuni creatoare a mai multor indivizi. La nivelul cel mai profund, acest tip de intuiţie se apropie de ceea ce Jung numea „experienţă arhetipală”. Aici, inconştientul colectiv – de care Jung spunea că este „expresia psihică a identităţii structurale a creierului, în ciuda diferenţelor rasiale” – funcţionează ca un „bulletin-board” la scara speciei umane.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4215
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Spatiul Schengen din Uniunea Europeana: un pas important al globalistilor catre Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial !

Salvați de la moarte prin telepatie

Elfii sunt naţiunea conlocuitoare a Islandei

Peştera Focul Viu, gheţarul din Apuseni care arde zi de zi în lumina soarelui

Franța: secretele din spatele lui “Rothschild” Macron

Închide