Creșterea nivelului oceanelor și topirea calotelor de gheață

Distribuie!

„În ultimii 12.000 de ani, s-a înregistrat o oscilare între perioadele calde și cele reci, în consecință existând perioade cu niveluri ale mărilor și oceanelor în creștere sau în scădere. În mod incontestabil, nivelurile mărilor și oceanelor au crescut începând de la sfârșitul perioadei Micii Ere Glaciare, care a avut loc aproximativ de la începutul secolului al XII-lea până la mijlocul secolului al XIX-lea.

La sfârșitul acestei perioade, temperaturile globale au început să crească. Creșterea înregistrată este de 0,8 grade Celsius și, prin urmare, nu este nimic extraordinar. Dacă temperatura crește, apa oceanică se dilată și unii ghețari se retrag. Aceasta este ceva ce ghețarii au făcut întotdeauna, și nu este o specificitate a timpului nostru.


Astfel, în vremurile Romei antice, ghețarii erau mult mai mici decât cei pe care îi cunoaștem în zilele noastre. Invităm cititorul să consulte documentele datând din zilele lui Hannibal, care a reușit să traverseze Alpii cu elefanții săi pentru că nu a întâlnit gheață în drum spre Roma (cu excepția unei furtuni de zăpadă, chiar înainte de a ajunge pe pământul italian). Astăzi, nu mai puteți face călătoria lui Hannibal.

El s-a dovedit a fi capabil de o astfel de explorare, tocmai pentru că era mai cald în vremurile romane. Nivelul mării este în prezent în creștere, dar acesta este un fenomen supraestimat. Creșterea înregistrată este de 1,5 milimetri pe an, adică 1,5 cm la fiecare zece ani, și prin urmare, nu este dramatică deloc.


Într-adevăr, se petrece ca insule întregi să se scufunde, dar în 99% din cazuri aceasta se datorează unui fenomen clasic de eroziune și nu creșterii nivelului mării. În ceea ce privește orașul italian Veneția, faptul că s-a confruntat cu inundații nu se datorează creșterii nivelului apei din lagună, ci este vorba doar de manifestarea realității triste că „Orașul Dogilor” se scufundă sub greutatea sa, întrucât este așezat pe o mlaștină.

Repetăm încă o dată că nivelurile globale ale mărilor și oceanelor sunt în creștere, însă amenințarea reprezentată efectiv de acest fenomen este departe de a fi tangibilă. Observ că Insulele Tuvalu, a căror inundare a fost anunțată anterior ca iminentă, nu numai că nu au fost înghițite de ape, ci și-au văzut propriul nivel de pământ în creștere față de apele din jur.

Un alt fenomen pe care tindem să-l exagerăm este topirea calotelor polare. Cantitatea de gheață din Arctica nu a scăzut timp de 10 ani: se pot observa fluctuațiile nivelului gheții de la un an la altul, dar în medie acest nivel a rămas constant. Imediat după Mica Epocă Glaciară, de când temperatura a crescut, Arctica a început să se topească, dar nivelul gheții din Arctica s-a stabilizat în cele din urmă.

În plus, gheața se extinde în Antarctica în ultimii 30 de ani și în mod similar, observăm că în Groenlanda cantitatea de gheață a crescut cu 112 milioane de kilometri cubi anul trecut. La scară globală, ghețarii reprezintă mici suprafețe, majoritatea gheții fiind situată în Antarctica și în Groenlanda. Se poate observa un nivel al gheții aproape neschimbat de-a lungul a sute de ani.

Ni sa spus că nivelul apei va crește în întreaga lume până la punctul în care va inunda o mare parte din continentele noastre. După cum a arătat Hans von Storch, unul dintre cei mai importanți climatologi din lume, modelele care susțin aceste previziuni sunt, pentru 98% dintre ele, total false. Ni se spune că aerul pe care îl respirăm în marile orașe nu a fost niciodată atât de poluat.

Trebuie doar să revedeți documentele despre aerul pe care oamenii îl inspirau la Londra în anii 1960 pentru a realiza cât de mult a scăzut poluarea urbană. În Peking, adesea criticat pentru calitatea slabă a aerului, apare din când în când o ceață care amintește de smogul din Londra. Dar chiar și acea poluare din Peking este departe de a concura cu ceea ce, cu puțin timp în urmă, a domnit în Londra.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18353
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

De ce George Soros îl urăște pe Viktor Orban: "Promovează principiile identității naționale și creștine"
Big Brother: Departamentul Securitatii Interne al SUA poate bloca complet serviciile de comunicatii in cazul unei crize nationale
Mircea Eliade - "Strania mentalitate masonică"
Florin Zamfirescu: "Omenirea e condusă de demenți, de psihopați, este în derivă din cauza asta"
„Minunata lume nouă” a terorii – Devine ilegal să fii persoană fără adăpost în America. Oamenii străzii sunt amendați și condamnați la închisoare iar cei care încearcă să îi hrănească sunt pedepsiți aspru
Operaţiunea Popeye - desfăşurată în perioada războiului din Vietnam cu misiunea de a întrerupe sau bloca temporar lanţul de aprovizionare al trupelor nord-vietnameze prin provocarea de ploi intense
Scopul declarat al masoneriei este distrugerea suveranitatii statelor pentru a crea Noua Ordine Mondiala cu un Guvern Masonic Totalitar! Din acest motiv avem: Uniunea Europeana, Uniunea Nord-Americana, Uniunea Asiatica si Uniunea Africana!
SUA: Piramida situată în Dakota de Nord a fost realizată special pentru detectarea rachetelor sovietice
Autoritățile din SUA acuză Rusia de implicare în alegeri, dar nu spun nici un cuvânt despre imixtiunile SUA în alegerile din alte state
Lady Babushka, misterioasa femeie de la asasinatul lui Kennedy
Jacques-Yves Cousteau: "Pentru a stabiliza populația mondială, trebuie să eliminăm 350.000 de oameni pe zi. Este un lucru oribil de spus, dar e la fel de rău să nu o spunem"
Noi revelații despre OZN-uri, despre Zona 51 și despre colaborarea dintre Guvernul SUA și anumite civilizații extraterestre

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...