Crimă rezolvată cu ajutorul sufletului persoanei ucise

Distribuie!

Misterioasa poveste începe la 21 februarie 1977, când corpul Teresitei Basa a fost găsit în apartamentul ei din Chicago. Femeia de 48 de ani era lungită pe podea, înjunghiată şi parţial arsă. Venise în Statele Unite din Filipine pentru a duce o viaţă mai bună. Aici lucrase ca terapeut la secţia de cardiologie din Edgewater. Cam acestea erau informaţiile ştiut. Poliţia nu avea nici un indiciu cu privire la modul cum s-ar fi putut rezolva această crimă. Iniţial, s-a presupus că femeia fusese ucisă de prietenul ei, dar soluţia reală a cazului a fost data de însăşi fantoma Teresitei.

În acelaşi spital cu ea lucrau doctorul Jose Chua şi soţia acestuia, care fuseseră prieteni foarte apropiaţi cu Teresita. Într-o seară, în timp ce se intorceau împreună din Skokie, doamna Chua a căzut pe neaşteptate într-un soi de transă ciudată. “Acasă, a inceput să se plimbe prin hol, a intrat în dormitor şi s-a lungit la podea. Apoi, o voce bizară, vorbind în tagalog (un dialect filipinez), a spus: “Sunt Teresita Basa”. Dupa ce vocea a acuzat un infirmier din spital ca fiind responsabil pentru crimă, doamna Chua a încetat să mai vorbească.


În zilele urmatoare, a continuat, declarând cu vocea femeii ucise că infirmierul, un tânar negru, pe nume Allen Showery, i-a furat bijuteriile şi că inelul cu perlă era purtat de viitoarea lui sotie. Doctorul Chua, înspăimântat de ceea ce susţinea soţia lui, aflată în stare de transa, a alertat poliţia locală.”

Doi detectivi cunoscuţi, Joseph Stachula şi Lee Epplen, i-au ascultat ciudata relatare, aratându-se sceptici însă in lipsa altor indicii, au hotărât să ţină seama de acestea. Astfel, politia din Evanston a căutat apartamentul lui Showery, unde a găsit bijuteriile Teresitei, împreună cu inelul aflat acum în posesia viitoarei sotii a acestuia.


brown-lady

“Confruntat cu probele, Showery a recunoscut crima, pentru care a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Cazul a fost închis oficial în luna august a aceluiaşi an, dupa ce fusese rezolvat aparent de stafia Teresitei.”

Cazul a fost studiat la noi în ţară de către Traian Tandin. A rămas în istorie drept unul dintre cele mai bune exemple a unei crime rezolvate cu ajutorul stafiilor răzbunătoare ale victimelor. Nu s-au găsit alte explicaţii.

SURSE

  1. http://www.esentainfinitului.ro/straniul-caz-al-oamenilor-verzi/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...