Crime de război comise de SUA: Dovezile au fost publicate de Julian Assange

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Este un erou, nu un criminal” – jurnaliști și activiști pentru drepturile omului care au colaborat cu site-ul WikiLeaks au reacționat rapid la vestea arestării lui Julian Assange, ceea ce poate duce la extrădarea acestuia în Statele Unite, unde ar putea fi condamnat la moarte.

BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik, Doina Crainic. Activistul britanic pentru drepturile omului Peter Tatchell, care a cooperat cu site-ul WikiLeaks, într-un comentariu pentru Sputnik a declarat că decizia guvernului ecuadorian de a-l preda pe Assange politiei britanice este o „violare flagrantă a cetățeniei ecuadoriene și a drepturilor sale la azil”. Tatchell consideră că Ecuadorul nu-şi protejează cetățenii.

”Arestarea lui Assange îl va pune în pericolul de a fi extrădat în Statele Unite, unde, cel mai probabil, se va confrunta cu acuzații care vor îl duce la închisoare pentru 30 de ani sau mai mult. Un juriu secret a fost convocat pentru a pregăti un rechizitoriu împotriva lui Assange, iar principalii oficiali ai Trump au spus că urmărirea penală a lui Assange este o prioritate”, a comentat Peter Tatchell.

Potrivit lui, Assange a publicat informaţii primite de la Chelsea Manning, la fel cum au făcut şi The Guardian şi New York Times, dar ”și dovezi ale crimelor de război ale SUA. Este un erou, nu un criminal”, a subliniat activistul pentru drepturile omului.

Tatchell consideră că guvernul britanic ar trebui să refuze să facă ceea ce cere guvernul Trump. Ar trebui să dea garanții publice că Assange nu va fi predat autorităților americane.

”Extrădarea sa în Statele Unite nu este în interesul public”, a declarat Tatchell.

Exemplul lui Snowden

Deși acest scenariu a fost mult așteptat, această turnură a evenimentelor trebuia evitată, a comentat pentru Sputnik şi Israel Shamir, jurnalist care a colaborat cu WikiLeaks. El consideră această veste „neaşteptată, uluitoare, tristă, amară și tragică”.

Shamir crede că în spatele deciziei de la Londra se ascunde voința Washingtonului. În ceea ce privește decizia Ecuadorului, Shamir a spus că această țară este „guvernată de un președinte lipsit de succes, care l-a adus în instanță chiar și pe fostul președinte al Ecuadorului, Rafael Correa, care i-a permis lui [Assange] să beneficieze de azil în ambasadă”.

Jurnalistul a făcut o paralelă cu situația informatorului Edward Snowden, care a obținut azil temporar în Rusia.

”În general, aceasta reamintește lumii încă o dată că azilul nu poate fi obținut decât la Moscova. De asemenea, există dezavantaje la Moscova, care, la un moment dat, puteau părea mai incomode. La urma urmei, nu am mai auzit de Snowden, nu l-am văzut, a dispărut practic de atunci”, a comentat Shamir.

Fondatorul site-ului WikiLeaks Alerte, Julian Assange, a fost arestat pe 11 aprilie, de către poliția britanică la Ambasada Ecuadorului din Londra. A fost predat la Judecătoria din Westminster. Potrivit unor experți, Assange ar putea fi condamnat la moarte pentru publicarea de documente secrete, Dacă va fi extrădat în Statele Unite. Totuşi, potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite, acesta ar urma să stea după gratii timp de cinci ani.

Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a declarat că Londra i-a transmis garanţii că nu va fi extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi expus la tortură sau chiar condamnat la moarte.”[1]

SURSE


  1. https://m.sputnik.md/international_relations/20190412/25470289/crime-razboi-sua-Assangea-dovezi.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

NASA este acuzată că falsifică date cu privire la "Incălzirea Globală"
Președintele Cehiei cere referendum privind ieșirea din UE și NATO
Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține ura și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: "Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut sclavi din voi"
Criza Imigrantilor a fost provocata de SUA-UE, iar imigrantii vor crea haos in Europa ! "Ordo ab Chao" este dictonul Iluminatilor, cei care promoveaza Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial !
Abuzuri ale FBI și ale Departamentului Justiției. Memorandumul declasificat din ordinul președintelui Donald Trump
Rusia acuză Statele Unite că dezvoltă un sistem mondial de atac: Țările care acceptă elemente antirachetă sunt „ostatice" și nu vor fi apărate
Grupul Bilderberg și Noua Ordine Mondială
Jerry E. Smith - "HAARP - arma supremă a conspirației"
Mașina de văzut gânduri
Conspirația suedeză. Cea mai liberală dintre națiunile Europei a pus botniță propriilor cetățeni. Nimeni nu are voie să sufle o vorbă despre nenorocirile comise de migranți în Suedia! Cine îndrăznește să vorbească împotriva imigranților, fie ajunge la închisoare, fie este amendat!
Rusia susține că are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în atacul chimic din Siria
William Cooper, ofiter al Marinei Militare a SUA, a fost asasinat de guvernul SUA, dupa dezvaluirile facute despre Iluminati, Guvernul Mondial si Noua Ordine Mondiala, OZN-uri, terorism si crima organizata, legi Big Brother si Statul Politienesc ! Bill Clinton: "William Cooper este cel mai periculos om in viata!"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro