Crime de război comise de SUA: Dovezile au fost publicate de Julian Assange

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Este un erou, nu un criminal” – jurnaliști și activiști pentru drepturile omului care au colaborat cu site-ul WikiLeaks au reacționat rapid la vestea arestării lui Julian Assange, ceea ce poate duce la extrădarea acestuia în Statele Unite, unde ar putea fi condamnat la moarte.

BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik, Doina Crainic. Activistul britanic pentru drepturile omului Peter Tatchell, care a cooperat cu site-ul WikiLeaks, într-un comentariu pentru Sputnik a declarat că decizia guvernului ecuadorian de a-l preda pe Assange politiei britanice este o „violare flagrantă a cetățeniei ecuadoriene și a drepturilor sale la azil”. Tatchell consideră că Ecuadorul nu-şi protejează cetățenii.

”Arestarea lui Assange îl va pune în pericolul de a fi extrădat în Statele Unite, unde, cel mai probabil, se va confrunta cu acuzații care vor îl duce la închisoare pentru 30 de ani sau mai mult. Un juriu secret a fost convocat pentru a pregăti un rechizitoriu împotriva lui Assange, iar principalii oficiali ai Trump au spus că urmărirea penală a lui Assange este o prioritate”, a comentat Peter Tatchell.

Potrivit lui, Assange a publicat informaţii primite de la Chelsea Manning, la fel cum au făcut şi The Guardian şi New York Times, dar ”și dovezi ale crimelor de război ale SUA. Este un erou, nu un criminal”, a subliniat activistul pentru drepturile omului.

Tatchell consideră că guvernul britanic ar trebui să refuze să facă ceea ce cere guvernul Trump. Ar trebui să dea garanții publice că Assange nu va fi predat autorităților americane.

”Extrădarea sa în Statele Unite nu este în interesul public”, a declarat Tatchell.

Exemplul lui Snowden

Deși acest scenariu a fost mult așteptat, această turnură a evenimentelor trebuia evitată, a comentat pentru Sputnik şi Israel Shamir, jurnalist care a colaborat cu WikiLeaks. El consideră această veste „neaşteptată, uluitoare, tristă, amară și tragică”.

Shamir crede că în spatele deciziei de la Londra se ascunde voința Washingtonului. În ceea ce privește decizia Ecuadorului, Shamir a spus că această țară este „guvernată de un președinte lipsit de succes, care l-a adus în instanță chiar și pe fostul președinte al Ecuadorului, Rafael Correa, care i-a permis lui [Assange] să beneficieze de azil în ambasadă”.

Jurnalistul a făcut o paralelă cu situația informatorului Edward Snowden, care a obținut azil temporar în Rusia.

”În general, aceasta reamintește lumii încă o dată că azilul nu poate fi obținut decât la Moscova. De asemenea, există dezavantaje la Moscova, care, la un moment dat, puteau părea mai incomode. La urma urmei, nu am mai auzit de Snowden, nu l-am văzut, a dispărut practic de atunci”, a comentat Shamir.

Fondatorul site-ului WikiLeaks Alerte, Julian Assange, a fost arestat pe 11 aprilie, de către poliția britanică la Ambasada Ecuadorului din Londra. A fost predat la Judecătoria din Westminster. Potrivit unor experți, Assange ar putea fi condamnat la moarte pentru publicarea de documente secrete, Dacă va fi extrădat în Statele Unite. Totuşi, potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite, acesta ar urma să stea după gratii timp de cinci ani.

Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a declarat că Londra i-a transmis garanţii că nu va fi extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi expus la tortură sau chiar condamnat la moarte.”[1]

SURSE


  1. https://m.sputnik.md/international_relations/20190412/25470289/crime-razboi-sua-Assangea-dovezi.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Un fost specialist militar în domeniul radarelor omnidirecționale a fabricat, pornind de la magnetronul unui cuptor cu microunde, un emițător psihotronic care permitea transmiterea directă la nivelul cortexului unei persoane a unui anumit ordin sau a unei anumite sugestii

Cu această băutură, ficatul tău va fi ca nou. Este suficient să bei un pahar pe zi

Academicianul Victor Voicu: Religia creștină și civilizația europeană – în pericol

Noua Ordine Mondială înseamnă planuri masive de reducere a populaţiei, sfârşitul democraţiei şi distrugerea suveranităţii naţiunilor

“Teoria Conspirației” devine realitate: Pentagonul a creat cipul care detectează COVID-ul

Închide