Croația: Proteste masive la Zagreb împotriva adoptării Convenției de la Istanbul: Sub vălul protecției femeii este introdusă, nedemocratic, incorect și parșiv, ideologia de gen în legi și societate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă la Zagreb împotriva ideologiei de gen promovată prin Convenția de la Istanbul, informează BBC.

Protestatarii au atras atenția că dincolo de ideea normală a prevenirii violenței domestice, respectiva convenție promovată de Consiliul Europei introduce conceptul unui al treilea gen, anulează diferența dintre sexe, sprijină căsătoriile între homosexuali și promovează idei contrare tradiției creștine a Croației, țară majoritar catolică.
„Este evident că această convenție nu va ajuta mai mult femeile victime ale violenței, în schimb, sub ‘vălul’ protecției femeii este introdusă ‘într-o manieră nedemocratică, incorectă și parșivă’ ideologia de gen în legi și în societate”, explică pentru agenția EFE unul dintre organizatorii protestului, membru al platformei civice denumite „Croația împotriva Convenției de la Istanbul”.
Luna trecută, tratatul a fost respins în Bulgaria și Slovacia pentru obiecții similare asupra definiției genului ca „roluri sociale, comportamente, activități și caracteristici pe care o anume societate le consideră potrivite pentru femei și bărbați”, precizează Reuters.
Manifestanții au cerut demisia Guvernului condusde Andrei Plenkovici, un politician de centru-dreapta, cel care a trimis Convenția spre ratificare, Parlamentului.
„Cred că suntem la o răscruce de drumuri pentru Croația când trebuie să decidem dacă vom alege să păstrăm familia și valorile tradiționale sau vom merge pe o altă cale, impusă din afară de la Bruxelles sau vom ajunge să vedem ce se întâmplă în Canada, acolo va exista un părinte 1 și părinte 2, în loc de mamă și de tată”, a spus Kristina Pavlovici, unul dintre organizatori.
Un mic contra protest a fost organizat în favoarea Convenției, cele două părți fiind separate de polițiști.
Croația este o țară foarte atașată de valorile tradiționale și care a respins prin referendum, căsătoriile între persoane de același sex, în ciuda presiunilor venite din afara țării, subiect despre care ActiveNews a scris pe larg, aici.„[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Croatia-Proteste-masive-la-Zagreb-impotriva-adoptarii-Conventiei-de-la-Istanbul-Sub-valul-protectiei-femeii-este-introdusa-nedemocratic-incorect-si-parsiv-ideologia-de-gen-in-legi-si-societate-149995
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...